Siste nytt

20.02.14

I går fikk Birra (Dachs) løpetid og i dag har KV Nikki fått løpetid. Da kommer vel ES Diana også da......løpetid midt i prøvesesongen...nei, det er jaggu fint med hannhunder også.

Skal vurdere Nikki, men truleg vi knaller til med en naturlig parring på henne nå.
Valper vil da komme ca 10.mai og levering 10.juni. Vi har ikkje endelig bestemt oss og må sjå dette opp mot ferieavvikling.

Kveldskos i heimen....

19.02.2014
Zenta og ungene koser seg med valpene i vinterferien....

Siste nytt 17.02.2014

17.02.2014
Zenta har fått 7 kvelpar, 4 hanner og 3 tisper 16.02.2014. Ho kom litt før tiden og det var totalt 9 stk. Etter 5 kvelpen måtte me ha vetrinærhjelp siao nr 6 brukte så lang tid før den kom ut Det endte med 8 levenede og 1 død, men den eine kvelpen hadde defekt fot så nå har Zenta 7 kvelpar. Zenta er utruleg snill med alt og alle og både unger og andre hunder får lov å opphalde seg i nærheiten. Ungene har fra fødselen av fått lov å ta borti kvelpane, tross i at Zenta er skikkeleg mor og passar på heile tiden. Troika lå inne i stova i samme rom som Zenta uten at Zenta brydde seg. Dette beviser det gode gemyttet og psyken denne tispa har. Oppdaterer litt jevnt ang dette kullet.

Siste nytt 14.02.201414.02.2014
Sognexpressens Zenta er nå under en uke igjen og det ser ut til å bli et normalt kull denne gangen. Det er fullt liv der inne, men Zenta er rolig og det går nok litt ut i uken før vi forventer at hun nermer seg. Zenta er halvsøster til Tiara og 75% av samme blodet som vår Nikita, så vi har sterk tro på denne parringen. Oppdaterer med bilder etter hvert det kommer valper. Er du interessert i valp etter denne kombinasjonen så ta kontakt pr mob eller mail. Hos oss så får alle det såkalla førstevalget. Dvs at det du som kjøper er ute etter leter vi etter og finner den valpen som passer best dine ønsker. Vi håper og krysser fingrene for at denne kombinasjonen av 1/4 del norsk godt blod blandet med italiensk blod fra Cita og serbisk/kroatisk blod fra Basile, skal gi sunne og friske jakthunder med høy jaktlyst og et løpesett som er unikt med tanke på fart og utholdenhet. Viltfinneregenskapene har vist seg å vere av det beste gjennom disse linjene tidligere og vi håper denne kombinasjonen tar vare på dette. Ta kontakt for mer info om tankene bak denne kombinasjonen.

Siste Nytt 2012


 

 • 16.04.12. Ja, da gikk det hull på byllen for denne vinteren også. 6 premiar denne helga, 1VK m/CK, 1AK, 2x1UK, 2AK og 4VK!!! Det lønner seg å vere tolmodig. ES Ask fekk på lørdag sin velfortjente 1AK og Sognexpressen's Diana tok like godt 1UK i sin første start på prøve. På søndag fulgte ho opp med ein ny 1UK, begge med 6 i jaktlyst! No blir det Artic Cup også. Her er kritikkane på Diana: 14.04.12 Diana går et utmerket søk, stor fart og aksjon i god kontakt med fører. Bruker vind og terreng på en flott måte. Stand langt ute, ryper letter presist foran utenfor hold. Senere har Diana et komplett fugelarbeid med reis og det skytes og er rolig, utreder. Holder koken dagen ut. En sterk søker og en meget god viltfinner får i dag 1.pr.UK. Slipptid 60min, tallkarakterer: 656444 Dommer: Per A Kjelsberg. På søndag fikk ho denne kritikken: Diana jakter dagen gjennom på en særdeles tiltalende måte. Dekker anviste terrenget fornuftig og godt planlagt i utmerket samarbeid. Fast stand, rype letter og Diana forfølger for langt. Senere to ganger fast stand, djerv reis og rolig i oppflukt og skudd. En fortreffelig hund det er en glede å tildele 1.pr UK og ønsker lykke til videre! Slipptid 60min, tallkarakterer: 656444 Dommer: Elin Dugstad. Diana har hatt ein forykande utvikling siste 14 dagane og virkar no til å ha skjønt poenget med å vente på han far. Skal ha meg ein siste treningstur i morgon før eg reiser på fredag til Alta. Håpar ho holder samme koken som denne helga. På søndag gikk ho som makker i 45min der ho overbeviste meg ang Artic Cup som er eit utholdenheits løp. Nikki ser feit ut og eg håpar ho har teke seg. Skal sjekke i morgon.

 • Har fått trent litt i det siste og ES Ask og ES Sognefjellets Diana trives med å "lufte" rypene litt om dagen. Ask er innimellom meget bra, men så tek han seg ein skikkeleg rampetur også. Han vart derfor ikkje stilt denne helga. Guten mao begynna å høyra pao han far!! Samme gjelder Diana. Fekk eit fint arbeid på ho på lørdag, men må ha litt meir "kjøtt" på beinet før eg startar henne også. Akkurat no er ein dårleg rygg største problemet mitt.....men det går vel over. Lista på Nikki si kvelpeliste begynner å fylle seg opp så eg setter snart stopp inntil eg får avklarert antall kvelpar og at alle beheld sin plass på lista. Eg ønskjer ikkje meir enn ca 10 på lista, slik at alle skal føle at dei kan få kvelp. Only er forespurt på ny tispe, men er som tidligere sagt satt på vent av meg sjølv inntil eg ser at desse tre siste tispene tar seg. Dette fordi eg veit at han vil bli satt på vent dersom han passerer 30 avkom etter seg. Han fortsetter å imponere på trening. På turboføre så måtte eg leite ein del, men fuglearbeid vart det.

 • 27.02.12 Nikki har i dag fått løpetid! Dette har vi venta på siden januar og det var på tide at ho fikk den nå. Inseminæring skjer om ca 12-15 dager og valper blir leveringsklare i juli mnd. Ber om at alle som tidligere har satt seg på valpelista bekrefter dette med ein mail til meg for å bekrefte at ein fortsatt vil ha frå denne kombinasjonen. Eg kjem ikkje til å annonsere denne parringen noko meir enn på mi heimeside og på facebook. Skal oppdatere etter kvart som det blir noko nytt om muligheiten for valper.

 • 26.02.12 Only har i dag parra Rugdelias Scarlet til Yngve og Ragnhild Kleppang. For ca 1 veke sidan kom han tilbake etter å ha parra Bergthor Antonsen si tispe, http://www.vorsteh.no/medlem/vorsteh.php?regnr=IS08188%2F04 I tillegg er Only bestilt av Tommy Andersen på Lady Gaga. Dersom alle tar seg og det blir normale kull så vil Only bli satt på vent etter disse 3 parringene. Only er for tiden begynt å vise god form og viser meg no takter søksmessigt som skal bli morro å ta med seg på prøvane i vinter. 

 • 30.01.12. Har lagt ut ein del videoar på YouTube av vintertrening av Nikki og Only + nokon fleire. Har oppretta eigen profil på youtube: Sognexpressen. Gå inn på denne linken.
  http://www.youtube.com/watch?v=oRfc3eWFemc&feature=autoplay&list=ULDh0xjmld1FY&lf=mfu_in_order&playnext=3

 • 30.01.12. Ny side med video av Nikki er lagt ut, mer kommer....
  http://www.123hjemmeside.no/builder/pages/editpagecontent.aspx?pageid=47062040 

 • 29.01.12. Sognexpressen's HTI Nikki har fått egen side....her vil det komme mer stoff fortløpende i denne uken. Avlshanne er som sagt allerede plukka ut til henne.

 • 24.01.12. Da er det nytt år og nye muligheter. Er akkurat kommet
  tilbake fra en langtur for å sjekke og hente nytt blod til avl. Fikk tak
  i sæd fra en av dei mest hotte hannhundane i avl siste årene i Europa, Amor od Bube
  CH.INT.TR, 15x CACIT, CACT
  Nikki skal insemineres med denne hannhunden! på første løpetid
  Her er bilder av hannhunden: http://www.odbube.rs/picnkd/amor%20od%20bube/album/index.html 

 • VM i Frankrike var et flott VM med mange gode resultater på dei norske hundane, men Kjell Enberget og Thomas Ellefsen klarte i år å få Excellent på sine hunder!! Det var i år tett vegetasjon og alle MÅTTE bruke bjelle. I St.Hubert var det desverre ikke fugl i Only sitt slipp og dermed ingen tellende arbeid. Til neste år tror vi at vi satse på deltakelse i både VM lag og St.Hubert, men dette blir først avgjort til våren.

 • Gull i NM-Lag Lavland 2011!!! Pippi, Fri og Tiara tok seieren med hjem denne gangen også. Dette er vårt andre Gull i kennelen på 1 år og det på 2 forskjellige tisper. Nå er det St.Hubert i VM som er neste øvelse.

 • NM-Skog. Only gikk meget godt alle dager og var en av 12 finalister i finalen. Desverre fikk ikke vi noe tellende arbeid i finalen.

 • 04.09.11. Tiara var i form i dag og dro litt vel hardt på når vi dreidde i terrenget og vart desverre slått ut i første runde av finalen. Men Ola Øie med Fri klarte til slutt å få Sølv i finalen!! Fri og Tiara er avkom etter Cita som vi tok inn fra Italia. Fri har til nå hatt en fantastisk sesong.

 • 03.09.11. Tiara tok siste stikk i siste minutt i semien og fikk seg eit arbeid uten reis og fikk 2VK semi NM-Høgfjell. Ho er no premiert med 2 VK begge dagane og me håpar på ein god dag i NM-Finalen i morgon. I fjor så var Nikita i finalen, men ho tok litt av og forsvant på slutten av 1.slippet sitt og vart kasta ut av finalen. Haugtuns Fri som Tiara er halvtante til fikk ein 4VK i semien i dag og er også i NM-Finalen. Importen vår frå Italia som Thomas Eng tok inn for oss, Cita dei Lessini, er altså både mor og bestemor til dei 2 vorsteherane i finalen. Det blir nok ein ny tur til Italia i løpet av det kommende året.

 • 02.09.11. NM er i gang og begge tispene leverte i kvalikken. Tiara leda fra 2.slipp til nest siste slipp og endte med ein fin 2VK. Nikita gjekk meget godt og endte på 7.plass uten fugl. Det var 6 med fugl. Nikita hadde til tider meget godt klassenivå på søket sitt.

 • 01.09.11. Då er vi på vei til NM etter ei fin jakt fra forrige torsdag av. Det vart litt ryper og skogsfugl og Only og Nikki har fått masse tid og masse fugl for. Nikita og Tiara er skutt litt for, men dei har lege rolege føre NM.

 • 28.08.11. Sognexpressens HTI Nikki tok seg en velfortjent 1AK skog på Molde i sin 2.start i AK. Nå blir det 4 påpmeldte til NM-Skog!! Først jakt i Sverige, så NM-Høgfjell og så NM-Skog.

 • 02.08.11. Da starter takseringen av terrengene. For min del så blir det nesten taksering kvar einaste dag i august mnd. Teddy og Tiara må ha seg ein legesjekk. Tiara virkar som har vondt i bakre del av kroppen og har ikkje heilt kontroll på bakbeina sine virkar det som. Skal sjekke, men er redd for at det kan vere kreft sidan eg ser ein klump bak på begge lårene. Teddy har eit utslett på halsen, muligens bitt av insekt.

 • 01.08.11. Sognexpressen's Diana tegner fint og me startar treningen på rapphøns denne veka. Me har meldt på Raggsteindalen, Kongsvold, Kongsvold og skogsfuglprøve i Molde. Reiser på jakt i Sverige etter 1. Kongsvold helgen og jaktar i 3 dagar.

 • 01.08.11. Nikki har A-hofter.

 • 29.07.11. I dag vart Corvette avlivet etter at dyrlegen påviste kreft i mageregionen til Corvette. Corvette har det siste året bodd hos Tone Pahle Devor i Oslo og har levd lykkelig der. En stor takk til Tone for oppfølgingen av Corvette i denne perioden. Vi veit at Corvette har hatt det heilt nydelig. Har nå hans sønn, Ask, på trening. Han er akkurat blitt 2 år og skal stillast i AK til ha hausten. Han er pen utstillingsmessigt og har et flott gemytt og viser gode takter søksmessigt.

 • 25.07.11. Nikki vart stilt på apportprøve med minimal forberedelse. Ho fikk seg en 3AK apport på Søndag. Lørdag stoppet ho i første øvelse, men me trente på lørdag ettermiddag og gjennomførte alle tre øvelsane på søndag. Ho starta på spor og brukte litt tid før ho fant rypa og fikk der kun 5 poeng som resulterte til tredje premie. Dei 2 andre øvelsane fikk ho 7 og 8 poeng på som er ein 1. og 2.premie poengsum. Only One har nettopp parret Sør Holleias Chess og var ikkje skikkeleg konsentrert og gikk ut på spor på søndag. Han skal nå trenes til høsten og apporten sitter godt på han, nesten litt for ivrig, spesielt i vannet. 

 • 15.07.11 Sognexpressen's Ronja er kommet vel på plass på Levanger og hun ser lovende ut og har tilpassa seg sitt nye familieliv.

 • 15.06.11. Nikki er nø HD-røntget og resultat foreligger om ca 10 dager. Det så veldig bra ut, men vi venter til avlesning er gjort før vi gleder oss. Sjå siden for parringer ang testing av sædkvaliteten til Only.

 • 12.06.11. Nikki tok like godt Stor Certet på NVK sin utstilling på Halsnes i helgen. Ho vart beste tispe og fikk til slutt BIM. Nå er Nikki stilt ut 2 ganger og har vist cert kvalitet begge to gangene og har allerede storcertet så ho blir vel stilt ut noen ganger til i år for å prøve å ha alt klart til å bli utstillingschampion. Only vart også stilt og bekreftet sin championtittel, men vart satt hårfint som nr 2 på hannene. Vi er veldig fornøyd med begge to, men spesielt at Nikki viser seg såpass frem uten å vere trent på dette i det heile tatt. Vi hadde også meldt på apportprøven, men hadde unge med sterk feber og stengte veier austover frem til kl 11.00 på lørdag så vi fikk ikke mulighet til å stille. Var uansett ikkje klar siden vinteren nettopp er begynt å slippe taket her heima. Først no er det begynt å bli varme i sjøen til å trene og nokre vann. I forrige veke låg det fortsatt is på mange av fjellvatna!

 • 08.05.11. Sognexpressen's HTI Nikki var på fellesutstillingen og gjorde det meget bra i sin debut i brukshundklassen. Ho fikk like godt Excellent, 2.konk., CK, Res.cert og 2BTK. Dommeren hadde ingen minus på Nikki og den som vant, men måtte bruke småpirk å skille dei på og skilte på at den andre hadde litt mer edelt skåret hode. Vi er kjempefornøyde og skal stille ho eit par ganger til i sommer. Eg stilte også ES Ask etter Corvette og fikk Excellent på han også. Han er ikke jaktpremiert ennå, men blir det til hausten!! Eg har trent han i vinter og no er han klar!

 • Fleire nye sider og oppdateringer er gjort siste døgnet. Sjekk også Nikita live på You Tube, link ligger på hennars side og på forsiden. Tok i går ny video av Only, Teddy og Nikki med mange fuglearbeid. Skal få noko av dette lagt ut i løpet av påsken. Ønsker alle en God Påske.

 • 15.04.11. I dag var det Grotli prøven igjen og der går det som regel bra. Sognexpressen's Only One fikk i dag 2VK. Han låg som beste søker etter 1.runde og slo til med eit flott fuglearbeid i 2.runde og leda inntil ein anna fikk 2 fuglearbeid. Nikita fikk en stand der fugl letta på for langt hold, men gikk glimrende i begge slippa sine. Ho gikk videre som nr 5 av 6. Glenn Olsen gikk også videre med sine 2 KV, Pippi 1VK m/CK og Del-Vita 3VK. Vorsteherane har alltid gjort det godt her på Grotli og no er 4 stk i finalen igjen.

 • 12.04.11. Nikita fikk sitt fuglearbeid i semien og leda lenge, men tapte på fugl i nest siste slipp og endte på 3VK. I finalen så fikk ho utmerket søk i første slipp, gikk greitt i andre men tapte på fugl og gikk fint i 3.slipp, men kom ikke for fugl.

 • 10.04.11. I dag var det start i VK på Geilo, Stor prøve med 16 parti!! 5 VK parti. Only og Nikita startet og Only vart i dag litt for mye innom til meg igjen. Nikita var 3 beste søker etter 1 runde der det var 1 m/fugl. I andre runde skjedde det mye, men vi avsluttet med 2 premierte og 4 videre på søk. Nikita vart nr 4 av 6. Ho hadde ein situasjon der ho akkurat går i stand og rype letter. Dette blir ein sjangs på fugl. Føre holdt i dag, men det var akkurat at det holdt i 2 runder. I morgen er det semi og det er meldt mildere, desverre. Vi satser på finaleplass med fuglearbeid i morgen.

 • 02.04.11. GULL I NM-LAG 2011 ANDØYA!!!!!
  Endeleg satt NM-Seier, denne gangen gjennom lag nm på Andøya.
  Gjennom heile dagen låg vi i tet, delt andre plass etter 1.runde, delt 1.plass etter 2.runde og vinner av NM-Lag etter 3.runde. Laget bestod i år av KV Raipas til Ulf Antonsen, vår egen Nikita og Fri til Ola og Siw Øye. Alle tre leverte og Fri fikk i tillegg seg et tellende fuglearbeid som gjorde til at vi vant soleklart i ein spennende lagkonkurranse som ikkje var avgjort før siste slipp var ferdigt. Fri fikk som den eineste med fuglearbeid 1VK induvidielt og fikk med seh høyfjellspokalen heim til Berkåk. Får vår egen del vart dette prikken over i'en for Nikita sine meritter. Ho har heilt fra ho var liten konkurrert i toppen med start i Artic Cup finale, mange NM-finaler, der NM-høgfjell i 2003 har brent seg fast når ho nekta å apportere etter 2 komplette arbeid i finalen. Ho har nå passert 200 championatpoeng, har fleire caciter, Gull og sølv i NM-Lag og premiert i alle prøvegreiner med 1 premie. Ho er still going strong i sitt 11.år! Nikita og Only gikk godt i kvalifiseringen, men vart nr 7 og 8 og NM er dermed slutt for denne gangen. Only vart igjen rangert høgt på søk og begynner etter kvart å stablisere seg igjen på det nivået som han hadde før han gikk gjennom tvangsapporten for 2 år siden. Om han kommer heilt tilbake vil tiden vise, men det er fremgang heile tiden no. Han vart rangert framfor Nikita i går. Det var 4 med godkjent fuglearbeid i går, så det var trangt å komme med på dei 2 siste plassane. Desverre datt Only ut av lista i siste slipp når 4.hunden fikk fuglearbeid. Akkurat nå sitter eg og nyter NM-Seieren og sjekker om eg kan få booket om flyet og komme meg heimatt i morgon. Neste helg er det Geiloprøven og der må me forsvare seier fra i fjor, men Tiara har fått kvelp og kan ikke gjera det sjølv. Nikita eller Only får ta ansvar denne gangen. Samme gjelder for Grotli prøven. Nikki er klar for AK og blir stilt når eg ikkje går i VK, kanskje på ein av desse 2 siste prøvane.

 • 27.03.11.
  Only One fikk seg en 3VK kval på Filefjell, men i finalen kom han litt for mye in å søkte støtte og vart slått av P Lucifer på fugl og vart avsluttet. Nikita gikk godt i kval, men endte som nr 7 og rett utenfor å gå til finalen. I går stilte vi på Brandset og Nikita fikk 3VK etter 3 runder. Only hadde 2 arbeid i første runde der det første blir bedømt som for langt til å vere jaktbart og nr 2 så ser ikkje dommerane han i stand før rypene letter. I 3.runde får han på nytt stand, reiser djervt, men rypa trukker inntil ei furu og lettar etter at Only har reist forbi og eg kjem etter. Dommaren meinte at sidan rypa letta etter at han hadde reist forbi så var dette for upresist til at han kunne godkjenne det. Eg sjekka avstanden mellom der rypa letta og Only sin reis og det er snakk om maks 1,5 meter mellom spora!! Eg var og er frustrert over at denne ikkje vart godkjent. Rypa trykka såpass hardt inne ved furua at Only reiste forbi og stoppa på flata etterpå og når eg fulgte han opp så tok rypa til vingene. Det er ikkje særleg morro å reise ned av fjellet med ein hund med 3 arbeid gjennom dagen der ingen blir godkjent. Men Only er på veg tilbake så vi får trøste oss med det. I neste veke reiser me til NM og syns dette var ein fin siste test på formen før NM. "Gamle" Nikita viser igjen goformen og holdt høgt klassenivå gjennom heile dagen, kanskje litt stort, men det var turboføre, så det får vi tåle. Ho havna på 3.plass pågrunn av at det hadde letta fugl i andre slipp der begge hundane befant seg. Vurderer å starte Nikki i dag, men har ikkje fått fri fra jobben så det blir vel jobb slik det ser ut pr nå.

 • 10.03.11.
  Som Dykk ser så er det nesten 2 år siden sist oppdatering. Dette er det nå slutt på. Siden vår er flyttet og me har no både www.sognexpressen.no som tidligere brukt side navn og www.sognexpressen.com som det nye sidenavnet. Begge 2 vil fungere for å koble seg til denne siden. No kan me logge på uansett type pc. Dette gjer til at me kan oppdatere fortløpende om nyheiter i kennelen og familien. Me har no fått bekrefta kvelpar i både KV Sognexpressen's ACP NJCH Tiara og ES Sognexpressen's BBT Troika. Ønskjer du kvelp frå desse kulla så ta kontakt. Ny info, bilder etc vil komme fortløpande under kull, parringer og her på siste nytt.

 • 20.04.09.

  På NGK sin prøve på Grotli stilte det 6 vorsthere til start i kval i VK. Alle havnet i eit parti og med kun 6 videre var det ein sterk prestasjon at 4 gikk videre til finale. Sognexpressens Kira til Øystein Dahl fikk 1VK m/CK, Kvitnykens ATP Nikita til Robert Brenden fikk 3VK, Tierbuas Pippi til Glenn Olsen fikk 4VK og Gryingens Conan til Rune Nedrebø fikk 5VK i kvalifiseringen. Det var høy stemning på jegermiddagen og det fortsatte i finalen også. Nikita starta med eit arbeid i første runde og Pippi med 2 arbeid. I andre runde meldte Kira seg på med 2 fuglearbeid mot Pippi. Lista var følgende for siste slipp for dagen, Sognexpressens Kira, Kvitnykens ATP Nikita og Tierbuas Pippi. Dessverre kom det inn 2 GS i siste slipp som sprengte rekkefølgen, men Caciten gikk til Sognexpressens DNT Kira til Øystein Dahl. Sluttresultatet vart som følger: 1VK m/Cacit Sognexpressen Kira, 2VK m/res cacit til GS Petra til Gudmund Wadahl, 3VK til GS Rimi til Henry Årseth, 4 VK Kvitnykens ATP Nikita til Robert Brenden og 5 VK Tierbuas Pippi. Dessverre gikk Conan litt for stort i følge dommerene og vart ikkje plassert i finalen. Av 6 startende vorstehere vart det 7 premieringer i løpet av helgen og toppa det med seier i finalen. I følge prøveleder så vil han legge ned forbud mot at vorstehere skal få starte til neste år.

 • 08.04.09. Ja, da er NM-Vinter over. Totalt sett var dette et meget godt mesterskap for oss. Nikita var tatt ut på laget for korthåret vorsteher og til sammen klarte vi å få Sølv i NM-LagVinter 2009. Dette er historisk siden det er første gang NM-Lag på vinter blir arrangert. Dette var eit meget godt gjennomført arrangemang og spenning til siste slipp. Vi konkurrerte med Breton fra 1.runde, låg likt etter 2.runde, men tapte til slutt med 4 poeng. Vi var 9 poeng foran 3.plassen som gikk til Irsk. I induvidielt så gikk Only ut etter 1.slipp. Han virka litt lite konsentrert og skulle inn til meg å få støtte. Har jobba hardt med apporten i det siste så det kan vere at han knytte seg litt der. Nikita derimot gikk glitrende og var dagens søker på partiet. I første slipp finner vi henne langt ute i stand, men desverre så letter rypa når vi har igjen 100m. Ho fikk da kun ein fugletaking, men gikk videre til semi uten premie. I semien gikk Nikita ok, men dommarane ønskte større dypde og større breidde og slo henne ut. Eg aksepterte det, men syns hun kunne ha fått vert med til 2.runde. Rune Nedrebø som eg reiste nordover med vart også slått ut med Gryingen Conan, rett etterpå. Han fikk en 4VK i kvalikken. Vi bestemte oss derfor for å reise heimatt på lørdag. Sitter nå på jobben og skal reise på påskefjellet. God Påske til alle som er innom og leser på sidene våre. Det gjennstår 2 prøver i vinter, Grotli og Alta. Tiara er kanskje klar til Alta.....  Øystein Dahl har endeleg fått 1AK på Sognexpresens DNT Kira!! Ho har fått mange 2 premier og er høgt premiert. Når han nå endeleg lykkest så tok han gjerne 2 stk 1AK!! Gratulerer.

 • 30.03.09. Starta i dag på 1-dags VK på Brandseth med Nikita og Only One. Nikita gikk godt og fikk seg eit fuglearbeid uten reis i andre slipp og låg da som nr 2. I 3.runde så vart Nikita vekke lenge. Dommaren fant ho igjen i marsjretning i stand. Ho måtte da ta til takke med ein 4 VK. Only One gjorde ein fin opptreden i sin første VK start. Han hadde 2 ganger stand på fugl i første slipp, men det var lett fugl som letta før vi kom på jaktbarthold. Han låg på topp søksmessigt i første og andre runde og hadde komme høgt med eit godkjent fuglearbeid. I 3.runde så syns eg sjølv at Only dbber litt i midten av slippet, men tar seg opp igjen på slutten. Makker dreg ut til venstre av marsjretningen og blir der. Til slutt får den seg eit godkjent arbeid, men dommarane vile ikkje seie at dette var å bli skikkeleg slått på fugl, sidan Only avsøkte i marsjretningen og ES Frøy drog ut langt til venstre. Uansett så vart han notert med slått på fugl og havna da langt ned til slutt. En grei gjennomkjøring før NM. Sitter nå på ferja mellom Bogenes og Lødingen. Reiser i lag med Rune Nedrebø og i dag skal vi ut å trene. Torsdag er det NM-Lag med Nikita.

 • 26.03.09. Det nermer seg avreise til NM. Har i dag bestemt meg for å ikkje reise til Folldal, men heller vere heime og ta med meg Brandseth, 1 dags VK. Det blir også debyen til Only One. Reiser fra Sogndal på søndagsmorgon oppover til Andøya. Nikita ligger godt ann til lag NM som går av stabelen på torsdag. Eg vil ha god tid og reiser derfor på søndag.

 • 22.03.09. ES Preben som er har til trening fikk i dag ein 2AK. Han gikk meget godt på tøft føre, fikk seg eit komplett fuglearbeid i slutten av første slipp. I midten av andre slipp velger dømmeren og avslutte han med ein meget velfortjent 2AK. Så nerme har vi ikkje vert 1AK tidligere, så dette går rette vegen. Føre må ta skylden for at søket ikkje holder heilt til 1.premie. Nesten ingen hunder fikk 1.premie på søndag på Filefjell på grunn av det skarpe føret.

 • 21.03.09. I dag var vi uheldige med trekning og terreng på slutten av dagen. Nikita fikk 1 fuglearbeid sammen med maker i 1 runde i finalen og leda etter 1 og 2 runde. Ho gikk meget godt og låg ann til å vinne. Det var kun 2 på listen etter 2 rundar og det vart sett opp en 3.runde. Nikita skulle ha siste slipp mot Pointer Lucifer som også var ein meget god søker og som var rein frå dei 2 andre rundane. Når vi endeleg fikk slipp var kl over 18 og vi gikk ut av skogen mot eit vann. Begge hundane starta ok i slutten av skogen, men når me kom ut på det åpne var det stygg skare og begge hundane makta ikkje å gå lenger dei siste 3 minuttane. Dermed konkluderte dommarane med at Nikita ikkje kunne premierast på grunn av dei siste 3 min. i finalen. Dette var meget irriterende etter en lang dag i fjellet og ledet heile dagen. Men ho viser godformen 14 dagar før NM. På normalt føre så går ho meget godt og er nesten alltid i fugl. Har meldt på i Folldalen i helga men vurderer å bli heime. Meldinger frå Folldalen denne helga er at føret er pyton og det vil eg ikkje risikere å øydeleggje hundane på.

 • 20.03.09. Nikita fikk 3 VK i kval. på Filefjell. Ho visar no god form med tanke på NM om 14 dagar. Her er kritikken: Mot 17.mai. Nikita fører slippet og går glimrende i tungt og tett terreng. Nikita over 17.mai. Mot Sundance. Nikita fører slippet. Fugl letter i området hvor Nikita befinner seg. Stand, reiser villig på avstand helt presist. Rios. Utreder og apporterer korrekt. Nikita over Sundance. Vi tildeler i dag Nikita 3VK. Tallkarakterer: 556444 Reising: 1 villig Presis: 1 presis. Dommere: Tom Øygard og Sven Erik Bowits. Filefjell 20.03.2009.

 • 16.03.09. I går fikk Only One 1AK på tungt føre i Hemsedal. Her er kritikkane på Only og Nikita i helgen. Only jakter meget godt i tett bjørkebiotop. Trekker an mot verkant av bjørkebeltet. Løser ut til slutt. Only viser senere søkskvaliteter av høy klasse. Tar stilfull stand, reiser villig og presist ryper og er koplett rolig i oppflukt og skudd, utreder. En glimrende hund som kan fortsette sin karriere i vinnerklasse. Har apportbevis, 1.pr.AK. Tallkarakterer: 556444 Presisjon: 1 presis. Reising: 1 villig. Dommer: Odd Harald Sørbøen. Hemsedal 15.03.2009. Her er kritikken fra finalen: Mot Hedda, Nikita jakter utmerket og fører slippet gjennom. Over Hedda. Mot Tyra. Begge jakter utmerket. Stand på Nikita. Rype letter, R.I.O.S. Under utredning, ny stand. Reiser presist ryper i veden. R.I.O.S Prima apport. Tar i dag utmerket vare på sine muligheter og tildeles 2.VK m/CK-Finale. Tallkarakterer: 556444 Presisjon: 2 presis  Reising: 1 villig. Dommere: Kjell Enberget og Tore Kallekleiv. Hemsedal 14.03.2009.

 • 14.03.09. Nikita fikk i dag 2VK m/CK-Finale på Hemsedal. I går gikk ho også godt, men vart slått i fugl i første slipp og klarte akkurat å komme seg med til finalen i dag. Nikita hadde 2 fuglearbeid. Pointer Lucifer til Elin Dugstad hadde 5 fuglearbeid og var ein klar vinnar i dag. Det var full liste. Kai Rune Johannesen hadde ei god SV tispe som hadde 3 fuglearbeid, men litt minus på søk gjorde at ho vart satt bak Nikita. I morgen skal eg få kritikken og legge den ut. Stiller i morgen med Only One og ES Preben som eg har til trening, begge i AK.

 • 10.03.09. Tiara fikk i natt 3 kvelpar, 2 hannar og 1 tispe. Legger ut bilder om ca 1 veke.

 • 08.03.09. Only One fikk i dag eit meget dårleg terreng å gå i på grun av meget dårleg vær. Prøvestart vart utsatt til kl 10, og etter det gikk vi meir eller mindre på skogsfuglprøve. Vi gikk heile dagen nede i 650m høgde og såg ikkje ei einaste rype der nede. Heilt på slutten av dagen gikk vi litt høgare opp og då fikk nest siste slipp 1 sjangs på rype. Ingen fik premie. Dette er ikkje morro når eg veit kor god Only er å finne fugl, men i dag var me ikkje i rett terreng. Skal ta dette igjen neste Søndag på Hemsedal.

 • Only One har nå 67% premiering i UK og 80% i AK!!

 • 06.03.09. Only fikk i dag en ny 2AK. Det samme gjorde Corvette. Corvette vart skadet og vart avsluttet i første slipp etter 2 fuglearbeid. Only One gikk meget godt og hadde samslipp med Sognexpressens FCS Zenta. Begge to overbeviste søksmessigt og fikk seg 2 fuglearbeid kvar. Dommerene meinte derimot at begge to skulle avsluttes etter 25 min slipptid pågrunn av at makker hadde funne fugl 2 ganger og det hadde hvert 1 sjangs til. Ingen av hundene støkket eller missbrukte sine sjangser. Dette var eg ikkje enig i og følte at det vart for mykje dømt opp mot konkurranse (VK). Men dommeren hadde bestemt seg og lagt seg på den linjen. Her er kritikkane: Only One jakter meget godt i god fart, fin stil og aksjon. Revierer godt i god kontakt med fører. Rypeflokk letter i området Only One befinner seg. Senere stand, rypeflokk letter, rolig i oppflukt og skudd. Ny stand. Reiser på komando. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder greitt i begge situasjonene. En meget god jakthund som i dag for sin velfortjente 2.pr. AK Tallkarakterer: 556444 Presisjon: 2 presis Reising: 1 Villig. Zenta fikk denne kritikken: Zenta jakter meget godt i god fart, fin stil og kraftfull aksjon. Revierer meget godt i god kontakt med fører. Fugl letter i området der Zenta befinner seg. Stand, djerv reis, rolig i oppflukt og skudd. Ny stand, reiser villig, rolig i oppflukt og skudd. Utreder ok i begge situasjonene. En meget god jakthund som i dag tildeles 2.pr.AK. Tallkarakterer: 556444 Presisjon: 2 presis Reising: 1 djerv og 1 villig. Corvette fikk denne kritikken: Corvette går et erfarent jaktsøk i fin stil og fart. Revierer meget godt i god kontakt med fører. Stand, reiser villig ryper, rolig i oppflukt og skudd, utreder greitt. Ny stand, ryper letter presist foran Corvette. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder greitt. En meget god jakthund som i dag tildeles 2.pr.AK. Tallakarakterer: 446344 Presisjon: 2 presis Reising: 1 villig. Dommere: Jan Rune Sunde og Torill Hartwigsen. Mjølfjell 06.03.2009

 • Tiara er inseminert med Irgas sin sæd. Valper ventes neste fredag. Hun har ca 5 valper i seg etter røngen bilde å bedømme. Tar nytt bilde på torsdag.

 • Skal oppdatere med litt eldre kritikker etter hvert. Har fått tilgang til siden når eg er på prøver og vil oppdatere så raskt som mulig fremover.

 • 01.03.09. Corvette fikk i dag ein 3 AK på Gaularfjell. Gikk litt dårligere i dag enn i går og vart avsluttet etter 2. slipp med en 3.AK.

 • 10.10.08 fikk Tiara 1 VK i kval og 2 VK semi. NM-LAV

 • 28.08.08 kom lille Rosita til verden. Hun er en frisk og fin jente. Nå, 01.03.2009,omdøypt til Diana. (Jaktgudinnen)

                                                           

 

 • 08.06.08. Only One fikk bra resultater på Jevnaker utstillingen 31.mai.Han fikk seg et cert og ble nr 2 av alle raser.

 • 08.06.08   I dag stilte han i Sverige å fikk BKL kv 1 kk 1, Ck ,Bhkl 2 ,Cert1 .                                                                                                                                     

 • Tiara har blitt NJCH, hun fikk seg en 2 VK m/reserve cacit i vinter.

 • 10.03.08. Nikita hadde ei god helg på Hemsedal og det ser ut som ho er i slag inn mot NM. Her er kritikkane hennars frå denne helgen: Mot Buddy, Nikita jakter glimrende i noe vekslende vind. Dekker terrenget i meget velanpassende slag og vinner slippet på bedre kontinuitet. Mot Evita, Fortsetter sitt meget eminente søk. Jobber iherdig i bratt li på lukt, ender i fast stand i kraftig vind, slår noe til side for å spikre, ny stand. Rype letter foran, utan at det blir jakthold, rolig. Senere ny stilfull stand med makker. Ryper letter i det fører kommer til og Nikita er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Finale slipp mot Loke, Nikita tar straks føringen og tar stand etter kort tid. Avanserer frem til ny stand. På ordre reiser Nikita villig og presist ryper. Rios. Utreder. Nikita tildeles 1VK m/CK kvalifisering. Tallkarakterer: 5556444 Presisjon: 3 presis. Reising: 1 villig. Dommere: Elin Dugstad og Rune Frankmoen. Hemsedal 08.03.2008.  I finalen fikk ho denne kritikken: Mot Shakira, Shakira tar straks føringen mot Nikita som også går godt med utmerket reviering. Finnes i stand på hver sin kant. Reiser villig og presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer greitt. Shakira over Nikita. Mot Sundance, Nikita tar føringen og går meget godt. Nikita over Sundance. Mot Kuling, Nikita fører slippet og går fortsatt meget godt. Nikita over Kuling. 4.pr.VK Finale. Tallkarakterer: 5556444 Presisjon: 1 presis  Reising: 1 villig. Dommere: Terje Tvedt og Jan Rune Sunde.  Hemsedal 09.03.2008

 • 07.03.08. Valpene vokser og utvikler seg fint. Fekk ikkje tid å leggje ut bilder i forrige veke, men skal få gjort dette rett over helgen.

 • 02.03.08. Tiara sine kvelpar ser ut til å utvikle seg fint.Til nå har dei kun fått melk av Tiara. I dag startar dei med tilleggsforing. 2 av avkomma etter A-Sure fikk 1UK dene helgen. Begge 2 er etter kombinasjonen Tierbuas Pippi og A-Sure.

 • 02.03.08. Only One vart starta i sin første AK start i vinter og fikk ein god 2AK i meget tungt føre. Her er kritikken: Only One viser oss gjennom dagen et meget fornuftig jaktsøk med god bredde og dybde i slagene. Han samarbeider godt. Har en stand uten resultat. Senere ny stand, reiser djervt på ordre enkeltfugl, og er rolig i oppflukt og skudd, utreder. Har senere sjanser på fugl. En meget god hund som fortjener 2.pr.AK Tallkarakterer: 5446444 Presisjon: 1 presis. Reising: 1 djerv. Dommere: Knut Klepp og Terje Tvedt. Filefjell 02.03.2008

 • 28.02.08. Nikita fikk ei 4VK i sin første start i vinter. Det virker som ho er begynt å kløkke inn formen mot NM. I finalen gikk hun 3 rundar med meget godt søk uten å lykkes med fugl. Her er kritikken frå kvalifiseringen på Filefjell: Mot Orkan, Begge går et klassesøk, men Orkan fører slippet. Orkan over. Mot Juni, Begge går fortsatt et klassesøk. Nikita tar stand i medvind. 2 ørrhøner letter presist foran Nikita som er rios. Utreder og apporterer ok. Nikita over. 4VK kval. Tallkarakterar: 5556444 Presisjon: 1 presis. Dommere: Terje Tvedt og Jan Olav ... Filefjell 28.02.2008.

 • 13.02.08. Legg merke til dato forskjellen mellom sist oppdatering og no. Endeleg har me fått lasta sida inn på nytt domene med alle underliggende sider. Oppdatering kjem til å skje fortløpende fremover. Vi nermer oss ny sesong og Tiara har fått valper. Skal legge ut bilder og vekttabell i løpet av denne uken.

 • 25.09.06. Som dere alle ser så tar det ei god stund mellom kvar oppdatering nå i det siste. Overtakelsen av Gardermoen Hund og Kattehotell, oppstart av laftefirma og familieforøkelse må ta litt av skylda for det. Nå er det meste på plass, og eg reknar med å få oppdatert sidene med jevne mellomrom. Som sagt på hovedsida så har vi fått oss ei nydeleg jente nr 2. natt til torsdag(21.09) Bilder kommer etter kvart. Når det gjelder våre hunder så har ikkje dei fått all verden av tid denne sommaren eller hausten, men resultatene har ikkje uteblitt for det. Tvert imot så har Nikita og Turbo overbevist med gode premiar. Kvitnyken's C Turbo fekk 1.pr.UK i sin første start på Raggsteindalen i haust. Det er faktisk den einaste gangen eg har stilt han sjølv denne hausten. I tillegg klarte han å få 2.pr.ND kval. denne helgen med ein heilt ny fører som vi fant på oppropet. Are Salamonsen tok på seg oppgava med å ta med seg Turbo, noko som vi er meget takknemlige for, og førte han til ein fin 2.premie. Are gikk videre med sin eigen ES til semi på søk. I semien fekk Turbo ny fører på oppropet, og det var Kjell Arne Odlolien. Han stilte sportsleg opp og førte Turbo, men denne gangen vart Turbo litt for mykje opphengt i makker og var ferdig etter 1.slipp. Nikita derimot ligger etter haustens resultat heilt i toppen i Norges Cupen og har nå muligheit til å vinne den dersom ho lykkast i eit av dei 2 neste NM prøvane. Det er ES Pelle som ho pr. i dag konkurrerar hardast med. Ho har til nå i haust sanka denne premierekka: 4 VK kval Kiær, 4 VK kval Trippelprøven, 1 VK semi Trippelprøven, 6 VK finale Trippelprøven, 1 VK m/CK semi NESK Hjerkinn, 5 VK finale NESK Hjerkinn. Ho har med dette oppnådd så langt i år, 54 championatpoeng!  Eg skal leggje inn kritikkar fortløpande i denne og neste veke. Her er kritikken frå semi denne helgen: 1.slipp mot Lollipop. Nikita tar føringen og dekker terrenget med store slag i god kontakt. Stand, avstandreiser på ordre, presist rypekull, rolig i oppflukt og skudd. Ny stand under utredning, reiser villig enkelt rype. Rios. Utreder og apporterer korrekt. Nikita over Lollipop. 2.slipp mot Putte. Nikita tar føringen, blir borte i tett kratt, men kommer seg frem i tide og demonstrerer et medvindsøk av høg klasse. Nikita over Putte som utgår. 3.slipp mot Giro. Nikita over Giro. Tildeles i dag en velfortjent 1.pr.VK m/CK. Tallkarakterar: 5556444 Presisjon: 2 presis Reising: 2 villig. Dommere: Svein Elvenes og Per J

 • 28.04.06. Endeleg er eg på nett igjen! Vårt webhotell stengte hovedsiden vår siden me hadde gått litt over grensa på 32MB, og dette uten forhandsvarsling. Har nå bygd opp ny frontside og redigert slik at det nå ikkje skal vere noko problem. Nikita avslutta vintersesongen med ein skikkeleg storeslem i Alta. Ho starta på fredag med ein 1VK i kval. Her var det Marita som var fører. I semien tok eg over og Nikita fekk seg ein solid 2VK. I finalen gjorde ho reint bord med 1VK m/Cacit. Ho var den einaste premierte i finalen og det med 2 godkjente fuglearbeid. Det var mange som hadde muligheiten på fugl, men lykkast ikkje. Tidleg på dagen var det mykje vind og lett fugl. Nikita vart med dette garantert NJCH, 2 år etter den fatale NM-finalen på Kongsvold. Nikita har til nå i år samla ca 30 championatpoeng og har totalt over 70 poeng. Ho skal nå kun konkurrerast med i ca 2 år. Ho er nå tilbake i den formen som ho var i overgangen frå uk til ak. Har stor tru på at ho kjem til å toppe listene videre sidan ho får jevn trening og ikkje skal ha noko kull. Kritikkane skal eg få leggje ut seinare i dag. Det er kanonkritikkar! Tiara har også hatt ein meget god sesong, men er litt mindre erfaren enn Nikita og ein del heitare i fuglesituasjonane. Dette har gjort til at ho har mista topp plasseringar i 2 cacit finalar, Filefjell og Femunden. Samanlignar eg Tiara og Nikita så har faktisk Tiara ein bedre premieringstatestikk enn Nikita, og det tross sine rampestreker. I vinter har begge vore fantastiske og har funne fugl i nesten alle sine slipp. Vurderer å parre Frøy som er heilsøster til Tiara og Mira før eg parrar Tiara. Dette for å få med ein haustsesong på Tiara og. Har ikkje bestemt meg endeleg for dette. Glenn Olsen har brukt A-Sure på Tierbuas Pippi og ho har tatt seg. Per Olai Stømner har også brukt A-Sure på Fia, men her ventes kvelpar om ca 60 dagar. Sjå premielista til Nikita i vinter her

 • 10.04.06. A-Senta til Bjørn Åge Hagen i Levanger fekk 6 kvelpar etter parringen med den Finske importhannhunden Algarin. Alle kvelpane er solgt. Algarin er brukt på 2 tisper til. Mor til A-Senta og A-Sure, Frida til Johnny Tjersem og Evoloution til Rune. Er du interessert i kvelp så må du ta kontakt med desse 2. Parring annonsene kjem ut på NVK sin side under andre parringer. Glenn Olsen som brukte A-Sure på Tierbuas Pippi seier at ho har tatt seg. Der kjem det kvelpar om ca 1 mnd.

 • 07.04.06. NM-Vinter starta meget godt for Tiara og Nikita. Etter første runde i kvalifiseringen så leda Nikita på søk og Tiara var nr 2 på søk. Tiara fekk seg eit fuglearbeid utan reis og gjekk meget godt. Tiara fekk 1.pr.VK-kval. Eg har ikkje fått kritikken ennå, men skal leggje den ut når eg får den etter påske. Nikita hadde også stand, men makkers fører støkker rypene som hun står på. Ho gjekk videre som beste søker som nr 3. I semifinalen var det på nytt ikkje vår dag. Nikita vart slått ut med begrunnelse på at ho var borte i 10 min. Dette stemmer ikkje og mange i partiet skjønte ingenting. Ho gjekk faktisk meget godt, men litt einsidig på høgre side. Tiara går også meget godt. Vi ser Tiara trekker ann. Tiara blir borte oppe på ein topp. Bretongen finnes i stand litt lenger bak. Når vi er på tur opp i området letter det orrfugl. Tiara kommmer etter kvart til syne bak noen steiner der orrfugl lettet frå. Siden dei ikkje hadde sett Tiara i stand så fekk eg dette ikkje godkjent som fugltagning, men heller ikkje minus. Bretongen fekk det godkjent som fugltagningen sidan vi såg den i stand. Surt! I andre slipp så går Tiara særdeles godt. Kaster seg i stand langt ute. Før vi kommer på jaktlig hold så løfter rype presist fremfor Tiara som roes. Tiara sekunderer makkers tomstand på slutten av slippet. Tiara vart med dette nr 7 i semifinalen og kom  desverre ikkje til finalen. Ho gjorde så godt ho kunne, men fugl var ikkje samarbeidsvillig med oss denne dagen. Det var synd for ho er i meget god form om dagen og det hadde vore morro å sett ho i finalen i år. Eg manglar kritikkane her og. Corvette vart stilt på fredag, men havna som nr 7 på søk. Tiara og Nikita skal stillast i VK i Alta om 14 dager. Vi må prøve å få ein cacit denne vinteren. Ferrari skal nå finjusteres inn mot Artic Cup. Han kan gå heilt til topps dersom utviklingen hans fortsetter dei neste 14 dagene. Nå tar vi Påskeferie her i Nord. Skal først vere  rundt om i troms fylke og så skal vi til Karasjok for å køyre inn proviant til haustjakta. Håpar på ein del flotte naturopplevelsar med masse isfiske og flotte vinterdagar. Eg skal oppdatere med bilder frå ferien. Nikita sine avkom frå første kullet begynner virkelig å vise søk av høgaste klasse. Kira til Øystein Dahl gjekk til soleklar 1.pr. men kom desverre ikkje for fugl på Andøya.

 • 02.04.06. Nikita og Tiara gjorde det meget godt på Femunden. Det gikk nesten heilt til topps. På fredag var det litt dårleg vær og det var ingen premiar på vårt parti. Her er kritikkane frå lørdag og søndag. Nikita i semien: Mot Tara: Nikita tar straks føringen og går meget godt. Støkker sammen med makker og er rolig. Senere stand, justerer seg til ny stand. Rype letter og Nikita er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer greitt. Nikita over Tara. Mot Høst: Begge går meget godt. Nikita finnes i stand, reiser fugl og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Nikita over Høst. 3.pr.VK-semi.  Tallkarakterer: 5556444 Presisjon: 2 presis  Reising: 1 villig  Dommarar: Kjell Otto Hansen og Cato Jonassen. Femunden 1/2-06  Nikita i finalen: Mot Raid: Nikita tar føringen i et godt anlagt søk. Det meldes stand men vi kan ikke se hunden. Rype letter og Nikita finnes i ro. Nikita over Raid. Mot Tornado: Nikita går intenst og godt. Tornado ditto. Nikita finnes i stilfull stand. Reiser rype presist, rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer. Tornado støkker rype. Nikita over Tornado som utgår. 4.pr.VK-Finale.  Tallkarakterar : 5556444 Presisjon: 1 presis Reising: 1 villig  Dommarar:Steinar Berg og Knut Grindstuen. Femunden 2/4-06 Tiara i semi: Mot Lille: Straks etter slipp støkker Lille og forfølger.Tiara over. Mot Soria Moria: Begge går meget godt med Tiara i føringen. Tiara har 2 komplette fuglearbeid med djerv reis. RIOS. Utreder og apporterer greit. En støkk der hun er rolig. Tiara over Soria Moria som utgår. Mot Ayra: Begge går meget godt,. Tiara finnes i stand, reiser djervt og presist på avstandsordre. RIOS. Utreder. Tiara over Ayra. Finaleslipp mot Pelle: Begge starter meget godt. 2.pr. VK-semi. Tallkarakterar: 6556444 Presisjon: 3 presis Reising: 3 djerv Dommarar: Kjell Otto Hansen og Cato Jonassen.  Tiara i finalen: Tiara går meget godt og vi ser at Tiara trekker ann over en topp. Pelle kommer til. Når vi kommer frem så finnes begge hundene i stand. Rype letter og Tiara roes på tilrop. Tiara tar ny stand under utredning, men må kobles fordi dommaren meinte ho tjuvreiste i første situasjonen. Tallkarakterar:   5656444 Dommarar: Knut Grindstuen og Steinar Berg. Femunden 2/4-06

 • 27.03.06.  Cacit-finalen vart ein skikkeleg blåmandag! Både Nikita og Tiara gjekk til tider meget godt, men var uheldige i fuglsituasjonane. Nikita starta godt og kom inn i eit område som makker tar ein usikker stand. Makker logrer og snur på hodet og da vinkler Nikita til høgre for makker og tar stand. Samtidigt slipper makker seg nedover i terrenget, ca 15 meter og tar ny stand, i rett retning framfor Nikita. Fugl letter før me kjem til. Begge er rolig i oppflukt og skudd. Dommarene bruker litt tid på å avgjere kva dei skal gjere, men bestemmer seg til slutt for at plassen var desverre opptatt når Nikita tok stand, sjølv om ho faktisk stod før makker tok ny stand. Sjølvsagt syns eg dette var litt surt, men godtok avgjørelsen siden ES faktisk hadde ein usikker stand først. Her kunne dommarane løyst det med at begge fekk teljande arbeid, spesielt med at det skal vere konkurranse på fugl. I det andre sleppet til Nikita så går ho meget godt og er langt ute i søk når me får innkalling. Ho forsvinner i skogbeltet når eg ropar på henne og kjem aldri opp igjen. Eg ber om å få sjå etter henne og startar å skli ned til der vi såg henne sist. Når eg er kommen halvveis ned så blir det ropt kobling. Eg stoppar og spør om eg ikkje skal få muligheit til å sjå om ho står der vi såg henne ved innkalling, men koblingsordre var gitt. Når eg kjem ned så finn eg Nikita i stifull stand, 50 meter lenger inne enn vi såg henne i søk!!!. Koblingsordre var gitt og eg måtte motvillig koble henne i standen. Rypa låg 7-8 meter foran Nikita og trykka meget godt. Rypa låg der når eg tok med meg Nikita vekk frå området og. Dette var surt, men caciten var uansett uoppnåelig for Nikita pågrunn av første slippet. Nikita gjekk meget godt i 3. slipp og, men der var det ingen ryper. Tiara går meget godt om dagen og fekk meget god kritikk etter første slipp mot IS Nova som ho slo på bedre reviering. I andre slipp så forsvinner ho ut på venstre side og eg finner ho i stand. Problemet er at eg må gå 100 m tilbake for å få med meg dommaren. Når me kjem opp på ein topp, 200 m frå Tiara, så lettar det 7-8 ryper presist framfor ho. Dette var så klart utanfor jaktbart hold!! Tiara gjekk også 3. runde, men kom desverre ikkje for meir fugl. Dette kallar eg blåmandag. Håpar at dette var uflaksen for i vinter og satsar på Femunden og NM-Vinter. Det eg trøstar meg med er at begge 2 går meget godt om dagen og er alltid i fugl. Det lovar godt for videre avprøvning. 

 • 24.03.06.  Tiara er i storform om dagen. Desverre kom ho ikkje for fugl i dag men kom videre som beste søker til finalen. Nikita lå dårleg ann etter første runde med sjangs på fugl, men ordna seg et meget flott fuglearbeid og fekk 4VK kval. Begge to til cacit finalen igjen!! Her er kritikkane: Tiara: 5556444. Nikita: Nikita-Rokken. Nikita vinner slippet. Nikita-Natasha. Nikita stand. Reiser rype villig på ordre. Rios. Utreder og apporterer godt. Nikita over Natasha. 4.pr.VK. Tallkarakterar: 4456334 Presisjon: 1 presis, reising 1 villig Dommere: Oddmund Sordal og Øystein Luraas.

 • 19.03.06. Eg sjølv dømte i dag og Marita førte Teddy og Ferrari. Teddy tar stand langt ute, men blir for langt med når rype lettar presist framfor hann. Ferrari går som ei kule heile dagen og fekk endeleg det som han fortjener, 1UK! Kritikken fortel kor god han er: Ferrari fremstår som ein overskuddshund som søksmesssig briljerer med intensitet, fart, stil og aksjon på et meget tungt føre. Finnes i stand i en bratt li. Avanserer i flere etapper sammen med fører. Rype letter og Ferrari roes akseptabelt etter at det er skutt. Utreder greitt. Vi merker oss navnet på denne hunden for denne hunden kommer vi til å høre mere om. Tildeles 1.pr.UK. Tallkarakterar: 6666444 Presisjon: 1 presis  Reising: 1 villig.  Dommar: Kjell Enberget. Ferrari er begynt å vise meget lovende takter og det ser ut som at vi kjem til å ta ein tur til Alta for å stille i Artic Cup. Det ser ut som om at Corvette avlar meget godt og vi skal ned å sjå på tispene som er leveringsklare etter Corvette og Steinrøysas Tinka. Mest sannsynleg så tar vi inn ei avlstispe frå denne kombinasjonen. Troika skal vi ikkje avle på så vi trenger ei ny avlstispe. Det er 4 ledige tisper som er leveringsklare. Utstillingsdommar har uttalt seg om at dette ser meget lovande ut. Åse seier at dei har ein meget god psyke. Er du ute etter ny hund så meinar eg at denne kombinasjonen er meget god når det gjelder jaktlige egenskapar og ikkje minst eksteriørmessigt. Ring Åse dersom du er interessert: Steinrøysas Kennel v/ Åse Skogsrud,  TLF: 62 35 81 64

 • 18.03.06. I dag så måtte eg dømme og Marita føre Nikita og Tiara i cacit-finalen. Det var kanskje ikkje så lurt når ein ser på det i ettertid. Tiara går meget godt og festar stand i bratt li i lag med makker. På reisingsordre så reiser ho djervt i 2 etapper. Ho blir med ca 10-15 meter i nedoverbakke og dette var godkjent, men når Marita skal kalle henne inn så løper ho i retning som rypene for og utgår. Makker som var Sletthallens Nitro fekk med reis og vann finalen med Cacit! Tiara fekk desse tallkarakterane: 5556444  Her kunne ho ha blitt NJCH!! F.....! Nikita gjekk godt heile dagen, men kom ikkje for fugl, desverre. Tallkarakterar: 5446444.  Dommarar var Bjørn Monsen og Anders Hetlevik.

 • 17.03.06. Nikita fekk ein god 2 VK i dag i kval. på Filefjell. Tiara kom med som nr 3, beste søker. Begge går i finalen i morgen. Her er Nikita's kritikk: Mot P2: Jakter intenst og godt. Blir noe ensidig, men vinner slippet grunnet makkers tomstand. Mot Odin: Fortsetter glimrende i tett, tung li. Vinner slippet suverent. Mot Rulle: Fortsetter sitt gode søk. Makker støkker ryper x 2 i et og samme område. Nikita kommer inn fra anna hold og fester fast stilfull stand. Fører nermer seg og rype letter presist foran Nikita som er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer prima. Tildeles for dagen 2VK. Tallkarakterar: 5446444 Presisjon: 1 presis  Dommarar: Elin Dugstad og Morten Aasbø.

 • 16.03.06. Pontiac har fått avlspris i Sverige på det einaste kullet som han har etter seg!!!  Vilya til Annika Bergquist har blitt kåra til ÅRETS KORTHÅRSTIK 2005 i Sverige. Vi gratulerer Annika som er oppdretter og eigar av Vilya. I følgje Annika så er kullet meget godt jaktmessig og ekstriørmessig. Her er bilde av Vilya.

 • 13.03.06. No er alle kvelpene solgt. 2 kvelpar vart solgt i dag. Heile kullet er nå meget godt plassert med tanke på jakt og jaktprøver.

 • 13.03.06. Tiara starta sesongen meget bra. 1VK i sin første start i vinter! Nikita gjekk videre til finalen også. Ho hadde stand langt ute, men fugl gjekk før vi kom på jaktbart hold. Her er kritikkane: Mot Schatchmo: Tiara jakter energisk og godt i god kontakt. Henter seg en stråle og holder den, som resulterer i stand. Fugl  letter foran  utenfor jakthold. Rolig. Slår ned til ny fast stand. Når fører kommer til reises ryper villig og presist. Rios. Utreder og app. Greit. Mot Titus: Tiara holder meget godt ledelsen i tung ei og er den førende. Finaleslipp med Wilma: Tiara tar straks føringen og blir dermed vinner av dagens VK.  Tildeles 1.pr. VK-Kval. Tallkarakterar: 5446454 Dommere: Elin Dugstad og Bjørn Monsen. Hemsedal 10.03.2006 
  Nikita til finalen:
  Tallkarakterer: 4446444 Egen stand:1 Presisjon 1. Ryper letter foran utenfor jaktbart hold, hun står presist på rype. Makkers stand:1 Makkers støkk: 1 Dommere: Elin Dugstad og Bjørn Monsen Hemsedal 10.03.06 
  Ferrari vart stilt til start på søndag. Han ordna seg ein meget velfortjent 2.pr UK  Her er kritikken: Ferrari går tidvis et meget godt søk, dog innimellom noe rettlinjet. Har sjangse på fugl. Kommer senere ut i mer lettgått terreng, holder god fart og stil i bjerkeli på tungt føre. Tar stilfull stand, reiser presist ryper og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder og tar ny stand, rype letter, Ferrari er helt patent. Tildeles i dag 2.pr.UK  Tallkarakterar:4446334. Presisjon: 2, reising: 1 villig. Dommere Åke Rosen og Helge Amundsen.  

 • 07.03.06. Nye bilder under FCS-kull. Kvelp nr.2 vart levert til Håkon Ekornrud i går. Til helgen skal vi på Cacit prøve på Hemsedal. Det er Nikita, Tiara og Corvette som er påmeldt. Corvette tviler eg på blir klar i forhold til apporten, men eit under kan skje!

 • 06.03.06. Det vart ingen premiar denne helgen. Ferrari var nermast på lørdag, men dommarane såg ikkje rypa, dessverre. Begge dagane gjekk han til 1. premie, men pågrunn av sjangser på fugl så trur eg ikkje han hadde fått noko bedre en ein 2.premie på lørdag. Turbo gjekk greitt i første slipp og starta godt i andre, men kulden påvirka han såpass at han vart avslutta etter 2 slipp. Det var 22 minus på lørdag og 25 minus på søndag kl 08.00 på morgonen. Begge dagane vart oppropet utsatt 1 time. Eg valgte å ikkje starte Turbo på søndag. Dette pågrunn av den ekstreme kulden, minus 25 grader! Vil ikkje ta motet fra han. Stilte heller Corvette som brukte maks 3 minutter på å finne sin fugl. Akkurat når eg skulle til å gi avstandsreis så gjekk rypene. Dessverre så jompa Corvette etter 10-15 meter og var ferdig for dagen. Her trengs det litt justering, ja. Kvelp nr 2 blir henta i morgon. Det er den skimle tispa. Ho går til Håkon Ekornrud m/fam i Førde. På torsdag tar me med oss ein av dei brune tispene til Øystein Johnsen og Elin Dugstad. Det er 2 kjøparar som ikkje har endeleg bestemt seg, så frem til det så er det faktisk 2 ledige tisper, heilbrune.

 • 05.03.06. Kennel Sognexpressen gratulerer Tierra og Ingeborg Nygård med sin 1 AK. Det samme gjelder Kalle og Steinar Pedersen som fekk ny billett til VK i sin første start igjen i AK. Gå inn på NVK sine sider å sjå Cupen som pågår. Mange resultater tikker inn.

 • 02.03.06. I dag har alle kvelpene våre på vetrinærsjekk. Alle var i god form uten noen defekter. Alle er vaksinert. Hannhunden blir levert i morgen til Ståle Aspelund.

 • 02.03.06. Nye vekter på kvelpane er lagt inn i tabellen på SOGNEXPRESSEN'S FCS KULL

 • 28.02.06. Mange oppdateringar på våre sider. Sjå også våre nye hunder som har fått egne sider, ligger under knappene Troika,Turbo, Ferrari og Only One på hovedsiden. Bilde under er vår kvite vorsteher, Only One, etter Nikita og Frei. Er han ikkje pen/spesiell?

Sognexpressen's ENF ONLY ONE, fødd 16.07.05. (Kvitnyken's ATP NIKITA- Tierbua's FREI)
 

SOGNEXPRESSEN'S FCS KULL , 4 tisper og 1 hanne. Alt er solgt!

 

   


  Valp 1, Tispe                                                  Valp 2, Tispe                                           Valp 3, Hann                                                  Valp 4, Tispe                                                    Valp 5, Tispe

Dette er bilder fra kvelpene etter Steinrøyas Tinka og Corvette. Noen kvelper er fremdeles ledige. Ta kontakt med:

Steinrøysas Kennel v/ Åse Skogsrud,  TLF: 62 35 81 64

 • 27.02.06. Fikk akkurat ein melding fra Jan Rylund om kullet etter Steinrøyas Tinka og Corvette. Ein dommer fra Hedmark hadde vore å sett på dei og uttalt seg om at dette var meget flotte kvelper!!! 2 av tispene er tricolor og hannene er som Corvette. De øvrige tispene er 1 sorthvit og 2 rød hvit, forteller Jan. Det er noen ledige kvelper, så er du interessert så kan du ta kontakt med Jan på mob: 95 02 68 89.

 • 27.02.06. Er du ute etter ny kvelp så har vi ledig tispe i fra siste kullet. Sjå kullet her: SOGNEXPRESSEN'S FCS KULL

 • 27.02.06. Jobber med fleire oppdateringer på vår heimeside. Nye hunder blir presentert og kullet har fått egen side. Følg med dei neste dagane for fortløpande informasjon.

 • 26.02.06. Me gratulerer Øystein og Cecilie med premie på Sognexpressen's DNT Kira som fekk 2 UK i dag. Små detaljer gjorde til at det ikkje vart 1. premie. I går hadde ho ikkje sjangs på fugl men fekk desse tallkarakterane: 5556444. Lykke til videre.

 • 29.01.06. Denne veka skal eg prøve å få oppdatert det meste på våre sider, spesielt vil eg prioritere kvelpekullet og våre nye hunder som ikkje har fått eiga side.

 • 29.01.06. Starter året som det sluttet i fjor, mange baller i luften! Har også vore ein tur i Azerbaijan og jakta villsvin i 9 dager, men det var tragisk dårleg. Er nå tilbake og har starta sesongoppkøyringen. Nikita fekk seg 2 stander i går og Turbo fekk seg 1. Begge to var meget bra i fuglsituasjonene. Føre var tungt så dei fekk jobba godt begge to. Cita har eit lite men godt kull. Ho storkosar seg om dagen. Eg skal leggje ut ei eiga side på dette kullet(FCS) og Nikita sitt kull(ENF) som berre var ein kvelp.

 • 25.12.05. Vi har i den siste mnd vore i Oslo og jobba. Der kom vi over Gardermoen Hund og Kattehotel som var til salgs. Vi kjøpte det den 15.12.2005 på bursdagen til Marita! Overtakelse er 30.12.2005 men vi flytter ikkje inn før til våren/sommeren. Dette fordi vi vil ha ein mjuk overgang. Skal prøve å få til at vi jobber 14 dagar i Oslo og har 14 dagar fri som vi er i Sogndal. Tiara og Nikita har no fått løpetid. Vi vurderer å parre Tiara. Skal oppdatere bilder av Only i løpet av romjula. Han er nydeleg!! Bilde av Cita blir også lagt ut. Er du interessert i kvelp etter Cita så send oss ein mail eller ring for å sette deg på lista.

 • 07.11.05. Det har gått over 2 mnd sidan sist oppdatering!!! Dette er egentleg alt for lenge, men jakta går framfor alt. September var det rypejakt og heile oktober har gått til hjortejakt og storfugljakt. Har nettopp vore på Møre og i Levanger på hjortejakt og rådyrjakt. Det vart 1 røy og 1 gjerpe. Cita har fått løpetid og skal parrast med A-Sure. Eg tar med meg Sure nedatt i dag og parring kjem til å skje innan 14 dagar. Dersom du er interessert i kvelp så send mail eller ring for å komme på lista. Bilder av hjortejakta og rypejakta kjem etter kvart.

 • 28.08.05. Sesongen starta over all forventning! Nikita som var slengt inn som reserve for Corvette tok 3VK i kvalifiseringen og 3VK-Finale på Raggsteinprøven i helga. Ho er FEIT og gir melk til Only One fortsatt! Nikita har ikkje vore trent og har dermed ikkje vore i fuglkontakt tidlegare i haust. Nikita var 1 av 2 som kunne fått cacit'n dersom ho hadde fått eit fuglarbeid til i siste slipp. Dette syns eg er meget bra av Nikita sidan det er knapt 6 veker sidan ho fødde. Her er kritikkane: Mot Sofie: Begge hundene jakter behagelig i noe uoversikteleg terreng. Sofie settes over grunnet noe bedre terr.dekn. Mot Gullit: Begge hundene jakter meget godt. Veksler om føringen. Nikita stand utan resultat. Senere fast stand, reiser villig rype på ordre og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Nikita over Gullit. Tildeles for dette i dag 3.pr.VK.  Tallkarakterer: ?? Presisjon: presis. Reising: villig. Dommere: Elin Dugstad og Odd Sørbøen. 26.08.05. Her er kritikken frå finalen: Mot Xalon: Nikita går meget godt og fører slippet. Stand, reiser villig på ordre rypekull og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer utlagt fugl. Mot Ranger: Begge går meget godt og veksler om føringen. Mot Dikka/Xalon: Nikita går fortsatt meget godt mot Dikka i 5 min. og Xalon i 5 min. 3.pr.VK Finale. Tallkarakterar: 5556444 Presisjon: presis. Reising: villig. Dommere: Terje Tvedt og Olav Andersen. Raggsteindalen 27.08.05 Det var 60 hundar som starta på fredag. I dag stilte eg Sognexpressen's Troika og det resulterte med Derby billetten!! Ho fekk 1UK i sin første start som eg går med henne. Ho skal nå klargjerast til Derby. Her er kritikken: Troika går et meget godt søk i lett livleg aksjon. Dekker anvist terreng i store fine slag i fin kontakt. Sjangse på fugl som makker støkker. Fortsetter sitt meget gode søk i seinere slipp. Fast stand. Reiser presist på kommando rype. Ro i oppflukt og skudd. Utreder og er igjen rolig når fugl går opp. Fortsetter dagen ut et unghundsøk av ypperste merke. En glede å kunne tildele 1.pr.UK. Tallkarakterar: 5556444 Presisjon: presis. Reising: Djerv. Dommere: Knut Klepp og Tore Husebø. Raggsteindalen 28.08.05.

 • 15.08.05. Nå til helga skal me ha treningsamling her i Sogndal. Alle som har anledning til å komme er hjertlig velkomne. Ring meg i forkant. Informasjon ligger inne på NVK si heimeside under Sogn og Fjordane. Only One vokser til og er nå oppe i 3260 gram. Han får kun mjelk ennå. Slik som det ser ut nå så kjem han til å bli hjå oss. Han er fremdeles meget kvit og vil garantert bli ein kvit vorsteher med små brune flekker. Eg skal leggje ut nye bilder denne veka.

 • 07.08.05. Only One er no blitt 3 veker gammal. Han var 2780 gram på 3 veker's dagen. Som eg sa tidlegare så blir han meget lys, nesten heilt kvit med einkelte brune prikkar. Begge foreldra er skimmle, men bak på linjene ligger det lyse hundar som Irgas linjene og Pontiac. Det er nok dette som slår igjennom nå.

 • 31.07.05. ONLY ONE veks og veks. Han var 480g ved fødsel, 1130 ved 1 veke og han er no allerede oppe i 1940 gram!! Han her kjem ikkje til å få mykje tilleggsfôr. Han er ikkje meir enn 200 gram over den største tispa i det forrige kullet så han er innanfor det akseptable enno. Han kjem til å bli kvit med små brune flekkar på. Me har enno ikkje bestemt oss for om nokon skal få kvelpen. Det er 3 stykker det står i mellom dersom me ikkje beheld han sjølve. Eg har alltid hatt lyst på ein vorsteher med mykje kvit i. Han er no 14 dagar og det er berre små brune flekkar som er kommen frem til nå. Eg trur han blir meget kvit i grunnfargen.

 • 29.07.05. I dag fekk eg sjekka Lotus igjen på sædkvaliteten. Dette vart gjort på vetrinærhøgskulen med dårlege nyheiter. Han har kun 60% levande sædceller og ein del av dei har dårleg konsistens. Dvs. at mest sannsynleg vil dei fleste tispene som han blir prøvd på gå tomme. Det som kan prøvast er å inseminere. Lotus er dermed teken ut av avl frå vår si side og han er allerede på besøk av ein potensiell kjøpar av han. Dette var for oss meget nedslåande nyheiter og eg personleg kjem til å ha det tungt med å selje Lotus. Han har alltid vore den spesielle gode og snille hannhunden som me stolar 100% på. Han har hatt 1 minus og det er at han har kontrollert makker når han er trøytt eller det er liten inspirasjon av fugl gjennom dagen. Lotus er no blitt voksen og dette var no nesten heilt vekke. Som jakthund er han faktisk ein av dei beste eg har hatt. Han er 100% ærleg og ekstemt god til å finne fugl. Desverre så er han innteken som ein avlshanne og med denne sædkvaliteten så blir det ikkje mykje videre føring av blodet hans. Me tek avgjerelse om me skal selje han etter at han har komme tilbake frå Bergen. Dette er som å få ein midt i tryne.

 • 26.07.05. Nikita fekk 1 hannvalp for ca 1 veke siden. Her er bilde av mor og sønn. Kvelpekjøpere blir teken kontakt med i denne veka.

 

 • 01.07.05. Cita sin blodprøve var desverre negativ. Eg reknar med at den er nokså sikker sidan ho er godt over 30 dagar nå. Nikita ser stor ut så me får håpe på eit stort og fint kull på henne. Skal leggje ut bilder av henne i løpet av helga.

 • 27.06.05. I går vart A-Sure sendt til sin første parring. Tispa er Gryingens Wilma og eigar er Harry Flatangen. Bilder kjem seinare. Harry treffer du på 99 50 66 43. Dette er søstera til Gryingens Conan som har gjort det meget godt på prøver. Tispa er stor og Harry ville ha ein liten hanne for å få litt ned størrelsen.

 • 27.06.05. Hege Skjeggestad ringte meg i går og lurte på om eg viste av nokon som var ute etter ES-kvelpar med mykje dei samme linjene som Corvette. Eg sa at eg ikkje kom på nokon nå men at eg kunne leggje ut info på heimesida. Ho skreiv denne informasjonen i mailen: Har 3 hannhundar for salg. 1 svart/kvit og 2 brun/kvit. Kvelpane er født 28.05.2005. Dei vil være leveringsklare rundt 20.juli, ho er primært interessert i prøvehundfolk. Forøvrig kan det nevnes at Karna er NESK godkjent avlstispe(Bilde ligger under avlshunder-på NESK siden).Sykdomsmessig vet jeg ikke om noe,bortsett fra som kjent noe tannmangel på farsiden. Av Karna sine søsken er det fire som er NUCH og en som i tillegg er NJCH. Ho sendte også kopi av stamtavla på mail som eg oversender dersom nokon er interessert. Foreldre til kvelpane er: NUCH NV03 Vinsterfjellet Karna 05925/99 og Scott 07773/99. Hege treffer du på 916 96 682.

 • 23.06.05. Blodprøven på Nikita var positiv!! Ho har allerede blitt stor så eg hadde ein god følelse når eg reiste inn til vetrinæren i dag. Cita skal sjekkes i neste veke. Bjørnar Gundersen har gjort det MEGET bra på utstilling med Manna av Skredin(Svea-Pontiac). Her er utklipp frå Midt Troms fuglehundklubb sine sider:

  KV Manna av Skredin ble Best in show på utstillinga

  En fornøyd Bjørnar Gundersen poserer sammen med dommer Irene Krogstad etter at KV Manna av Skredin ble BIS 

  Skal få lagt inn bedre bilde når eg får tak i det. Her er link:Midt Troms Fuglehundklubb

 • 23.06.05. I dag skal me ta blodprøve på Nikita. Det ser ut som ho har teke seg, ellers så er ho blitt meget feit i det siste! Får svar på prøven i løpet av dagen. Cita sjekkar me i neste veke.

 • 12.06.05. Da satte Lotus prikken over i'en for denne utstillingshelga!! Næveråsen's BSP Lotus fekk i dag, 1AK,1VK, NKK-CERT, 2BHK og CACIB på NKK sin Internasjonale utstilling i Drammen. Han vart kun slått av NV-01 Krigsfjellets El Tornado. Her er kritikken hans: Meget god type, godt hode, god hal, god kropp, ordinære vinkler og benstamme, beveger seg med god driv. Dommer: Anne-Marit Olsen. Drammen 12.06.05. I morgen skal me legge ut ei bilderekke av både Corvette og Lotus. Følg med.

 • 12.06.05. Corvette er nå blitt NUCH!! Han fekk NKK-certet på NESK sin spesialutstilling på Bogstad den 11.06.05. Dette var det 4 strake certet på Corvette. Her er kritikken hans: Utmerket, velgående hannhund. Meget bra hode og uttrykk. Flott hals. Velkroppet. Meget bra ben og poter. Vakker pels. Kunne vert mer paralell fram og bak. Herlig temperament. Flott framvist. 1AK,1VK,NKK-Cert, NUCH. Dommer: Per Iversen. Bogstad 11.06.05. Corvette var også meldt på NKK sine utstillingar i Drammen og Trondheim. I Drammen i dag fekk han denne kritikken: Rød og hvit champion hann som forsvarer sin tittel. CK,3CHK.  Dommer: Anne-Marit Olsen. Drammen 12.06.05. Lotus skal stillast litt seinare i dag.

 • 03.06.05. A-Sure etter Frida-Pontiac måtte omplasserast på personlege grunnlag. Svend Gomnes som var tidlegare eigar og som eg hadde god kontakt med ville at eg skulle ordne med ny familie til han og at eg skulle styre avl'n hans. Me har nå overtatt han og eiger han. Til dagleg så står han i Levanger hjå forvert. Han blir trimma kvar einaste dag og skal nok vmere klar til prøvar til hausten igjen. Dette er ein liten kompakt hanne etter Pontiac som nesten er utømmeleg. Han har ein enorm fysikk, og er nok den som lignar mest på Pontiac så langt. Han er godkjent avlshanne og skal snart på sin første parring. Er du meir interessert i denne hannen så bør du ta kontakt. Eg skal avgjere korleis tisper som me vil at han skal brukast på no, før han skal stå på vent for å sjå kva han avlar.

 • 28.05.05. I dag har me vore på utstilling i Bergen. Me stod opp kl 05.00 og køyrde ned til Lone. Me kom til Lone kl 08.30 til striregn og vind. Det var surt vær heilt til me reiste igjen. Corvette bekreftar at han er i toppen heile tiden. Han fekk eit nytt cert og får masse skryt av dommarane. Her er kritikken hans: Meget god type, korrekt bitt, flott hode. God hals. Velkroppet. Tilstrekkelig vinklet. Elegante bevegelsar. God over og underlinje. Prima pels og farge. Godt gemytt. 1AK,1VK,CERT,2BHK.  Neste helg skal me på NESK sin spesialutstilling på Bogstad i Oslo. Der er det STOR-CERT!!!! Skal til Drammen på søndag, der er det også STOR-CERT. Må prøve å få tak i det nå, slik at han blir NUCH. Marita stilte Sognexpressens BTT Troika for første gang og ho fekk 1AUK,2AUKK. Her er kritikken hennars: Meget god type. Godt hode, korrekt bitt, mørke øyne, god hals, god brystkasse. En aning smekker over lenden, tilstrekkelig vinklet, aning vid i fronten. Godt driv i bevegelsane. Prima pels og farge. Godt gemytt. Lotus fekk 2.pr pågrunn av at han sprang dårleg, gjekk med kryl på ryggen. Ferrari fekk ein 2JK. Han var litt snipete i snutepartiet, ellers meget god kropp.

 • 27.05.05. Annika sendte meg denne meldingen etter første utstillingsresultat på avkomma etter Pyrdey-Pontiac: 

  Hej Robert!Idag har vi varit på vorstehklubbens utställning i Östersund. Det gick verkligen bra...Eftersom dom bara är 13-månader fick vi starta i juniorklass.Frodo vann  juniorklassen hanar och fick 1:a pris, Hederspris och certifikatskvalitet, det är inte illa för en juniorhane.Vilya vann  Juniorklassen tikar och fick 1:a pris, Hederspris och certifikatskvalitet,  Nenya blev tvåa efter Vilya och fick1:a pris och Hederspris.Synd att Vilyas bruksgrenar inte är klara för då hade första certet varit klart.5 juni ska Frodo och Vilya starta på viltspåprov. Det krävs ett godkännande i anlagsklass för att kunna bli jaktchampionoch det är skönt att få sådant undanstökat medans dom är unghund.
   Ha en bra vår och sommar
   Mvh/
       Annika
 • 17.05.05. Nå er Frei kommen tilbake til Oslo. Han parra seg 5 ganger med Nikita over 4 dagar. Me tok blodprøve av ho og ho skulle vere på topp på laurdag, 14.05. Dei parra seg frå 13-16. Cita er nå snart klar og vil nok parre seg i slutten av veka med Lotus. Begge tispene har gått på antibiotika kur før parring slik at ikkje bakteriar skal drepe sædcellene. A-Sure som me har overtatt nå i vår skal få eiga side i løpet av 14 dagar. Han er godkjent avlshanne og er allerede bestilt på ei tispe. Han skal ha 2-3 parringar til før me setter han på vent. Dette er ein liten hanne med eit voldsomt trøkk i søket. Han er meget godt premiert i uk og ak. Han står til dagleg i Levanger hjå forvert. Er du interessert i å bruke han på tispa di så ta kontakt tidleg. Det er kun 3-4 tisper som han blir brukt på nå og 2 er allerede oppbestilt.

 • 15.05.05. Sognexpressen's ACP Tiara 20363/02 vart Året's Unghund i NVK. Dette er heilsøstra til Derby vinnaren Sognexpressen's ACP Mira. Kennel Sognexpressen er oppdrettar av begge to og dette var vårt første kull. Cita Dei Lessini vart teken inn gjennom Thomas Eng for 4 år sidan med tanke på å tilføye avl'n nytt spennende blod. Cita har allerede vist at ho er ei meget god avlstispe, spesielt på viltfinneregenskap og utholdenheit. 

 • 15.05.05. Cita fekk løpetid for litt over ei veke sidan og ho blir parra igjen med Lotus. Denne gangen skal ho få gå på antibiotika kur slik at det ikkje kan vere noko som helst form for bakterie som kan drepe sædcellene. Sist gang hadde ho nok teke seg, men har kasta kullet etter 40-45 dagar. Eg trur det kan ha vore hannkattpiss som har gjort det eller at ho allerede da hadde fremedlegeme i tarmen sin. Det er ingen hannkattar her rundt huset nå! Cita vil få kullet ca 22. juli, 1 veke etter Nikita. Me har hatt 2 kull samtidigt tidlegare, Twist og Cita, og det var berre morro. Tispene bytte på kvelpane. Er du interessert i kvelp så ta kontakt via mail eller tlf. 

 • 15.05.05. Nikita er nå parra med Tierbua's Frei 11655/00. Frei er bror til Pippi og Perla. Dette er eit bevis for at det er eit meget godt kull. Frei er ein stor kraftig hanne, litt større enn Tsarek som Nikita vart parra med sist gang. Frei har 2 cert på utstilling og er godt premiert. Han er akkurat blitt VK-hund. Eg har stor tru på denne kombinasjonen pågrunn av at Pippi og Pontiac gav meget gode avkom. Nikita er eit halvt ledd vidare, men eg hentar inn litt linjeavl på Irgas blodet sidan Nikita har litt av det på morsida si. Dvs. eg vil befeste Aasatrua's blodet i lag med Irgas blodet. Gemytt og phsyke ser meget bra ut på Frei. Eg har sett mykje til søstrene,Pippi og Pærla, og Frei berre befestar det inntrykket eg har av dei to. Algarin var meget aktuell heilt til det kom frem at av 4 røntga avkom er 2 fri og 2 med svak grad. Dette var meget skuffande og eg torde ikkje å ta sjangsen på å bruke han før fleire avkom er røntga. Søskena hans har ikkje gjeve HD på sine avkom. Den eine skal vist vere fri-røntga nå, men har ikkje fått dette bekrefta ennå. Nikita og Frei har parra 3 ganger, den 13.,14., og 15. Kvelpar ventast fødde den 15 juli og ei veke etterpå vil Cita komme med eit nytt kull.

 • 08.05.05. Corvette fekk eit nytt cert på Spesialutstillingen på Ekeberg. Han gjorde det meget godt og vart nr.2 av 28 hannar, men nr.1 var ikkje jaktpremiert så da fekk Corvette certet. Han manglar berre stor-certet no for å vere NUCH. Corvette skal på NKK sin utstilling i Drammen og i Trondheim og på VFK sin utstilling på Lone og til slutt på NESK sin utstilling på Bokstad Camping. 3 av desse utstillingane har stor certet så me håpar å få tak i eit av dei!! Han er akkurat nå blitt godkjent avlshanne i NESK. Han blir lagt ut på listene i neste veke.

 • 11.04.05. Forrige helg så lykkast Annika i Sverige nesten med sin Vilya. Denne helga tok ho like godt 2 x 1.pr. på Vilya!! Denne hunden er ca 1 år gammal og er eit stortalent som Annika seier. Dette var den einaste parringen som Pontiac fekk i Sverige, men det viser seg at han vart parra med ei meget god linje og avlar godt der og. Spesielt med tanke på størrelsen så er dette blitt meget pene vorstehera, noko som mange svenske var redd for at Pontiac kom til å avle for små vorstehera. Eg trur ikkje Annika i dag angrar på at ho sjekka litt grundigt og valgte Pontiac på Purdey. Her er bilde av Vilya, 11 mnd gammal.

 • 10.04.05. I dag tok me store slem! Tiara har me ikkje villa ha stilt før me hadde apportbeviset på ho. Dette har me jobba sakte med dei siste 2-3 vekene og på laurdag så prøvde Marita apporten på Tiara for ein dommar og ho gjorde ein fin apport. Dermed var apportbeviset i havn. Søndag stilte eg ho og Corvette i AK. Eg kom ned igjen med 2x1AK!!! Dette var første starten til Tiara. Her er kritikkane: Tiara startar meget godt. Dekker anvist terreng glimrande i god kontakt med førar. Tiara fortsetter sitt særdeles gode søk som resulterer i stand. På ordre reiser Tiara djervt ryper. Det skytes og Tiara er komplett roleg i oppflukt og skot. Utreder greitt. Ut i nytt søk. Ny stand. Reiser djervt ryper som ligger presist framfor Tiara. Det skytes og Tiara er komplett roleg i oppflukt og skot. Utreder greitt. Tiara går glimrende dagen ut, og får i dag sin velfortjente 1.pr.AK. Tallkarakterar: 5556444 Presisjon: 2 x presis. Reising: 2 x djerv. Her er Corvette sin kritikk: Corvette startar i stor fart, god aksjon og fin stil i god kontakt med førar. Corvette festar stilfull stand. Reiser ryper som springer på bakken. Det skytes og Corvette er komplett roleg i oppflukt og skot. Utreder greitt. Ut i nytt søk. Ny stand. Ryper lettar presist foran Corvette som er roleg i oppflukt og skot. Corvette fortsetter dagen ut på ein svært tilfredstillande måte. Corvette har i dag vist seg som ein glimrande jakthund som det er ei glede å tildele 1.pr.AK. Tallkarakterar: 5556444. Presisjon: 2 x presis. Reising: 1. Dommarar var Anders Lunde og Bjørn Monsen: Mjølfjell 10.04.05. Dette er noko som eg trur ein kan kanskje oppleva ein gang i livet sitt, spesielt sidan føre også var rimeleg tungt og dette var det terrenget som VK-finalen gjekk i. Corvette har i vinter 2 x 2AK og nå 1AK. Han er no godkjent avlshanne i Nesk. Tiara visar det som eg har sagt om ho tidlegare at ho kanskje er eit større talent enn Nikita. Eg har høyrt rykter om at Tiara vart Årets Unghund i NVK, men har ikkje fått dette bekrefta. Me har no 6 stk. VK-hundar i kennelen, men eg regnar med at både Pontiac og Janko kjem til å bli nedprioritert. Eg veit ikkje av nokon som har hatt 5 vorstehera som VK-hundar på samme tid. Dette er me stolte av.

 • 09.04.05. Alle tre gjekk godt, men Nikita var den beste søkaren gjennom heile dagen. Desverre så var det ikkje fugl i nokon av sleppa mine. Det var så lite med fugl at me køyrde 4 rundar i finalen og på dei 2 siste sleppa vart 1.2. og 3 plassen premierte. Det var synd at det var så lite med fugl fordi Nikita var i topp slag og hadde komme heilt opp dersom ho hadde fått eit godt fuglearbeid.

 • 08.04.05. Lotus fekk i dag 3VK i kvalifiseringen på Mjølfjell. Nikita og Pontiac gjekk vidare på søk til finalen i morgon. Dette er første VK-premien til Lotus.

 • 05.04.05. Sognexpressen's ACP Mira fødde 7 kvelpar i går. Fødselen starta kl 18.10 og var ferdig ved midnatt. Det vart 4 tisper og 3 hannar. Her er bilder frå fødselen. Ring Eirik Fortun dersom du ønskjer kvelp frå dette kullet: 911 02 417

 

 • 04.04.05. Annika Bergqvist i Sverige sendte meg denne mailen i dag. Ho brukte Pontiac på Purdey for ca 1 år sidan. Her er eit bilde av Vilya

  Hej Robert!
  Jag har nu varit och startat Vilya på jaktprov i helgen. Hon gick otroligt bra och domaren var alldeles lyrisk över hennes fjällsök
  Hon går i en mycket hög fart och stor vidd med tanke på att hon bara är 12 månader.
  Hon fick en mycket bra fågeltagning , men eftersom fåglarna varit skygga under dagen och lättat på långt håll, så ville domare att jag skulle resa Vilya på långt håll ifrån oss. Hon hade en kort snabb avance innan fågeln gick straxt framför henne, men domaren tyckte fågeln var på för långt håll och ej jaktbart så han sköt aldrig.
  Det var synd för Vilya var helt lydig. Hon fick sedan gå i ett sträck en hel timme och jobbade på otroligt bra fast föret hade blivit mycket löst och tungsprunget.
  Eftersom det inte blev någon jaktbar situation gick hon ej till pris,  men fick en mycket bra domarkritik och högsta egenskapspoäng på allt.
  På kvällen under middagen när domarna fick berätta om något särskilt som hänt under dagen, så sa våran domare att han haft ett par duktiga hundar  men
  att " Annikas lilla Vilya" varit otroligt duktig och rolig att titta på och att det var ledsamt att han ej kunde ge henne ett pris. 
  Vi hörs..
  Mvh  Annika.
 • 04.04.05. Nikita fortsetter å plukka premiar, men cacit'n uteblir. Eg starta Nikita og Lotus på Hovden på fredag. Lotus gjekk meget godt, men vart slått ut i siste minutt av første slipp fordi dommaren meinta at han ikkje sekunderte makkers stand. Dette var eg sterkt uenig i og snakka med dommaren om det, men han meinte at Lotus skulle ha sett at makker stod bak han i terrenget. I tillegg så logra ES med halen. ES går på 20 meter når Lotus er ute på venstre sida og festar da skikkeleg stand med låst hale. Lotus kjem inn og sekunderar momentant, men da hadde dommaren allerede slått han ut på situasjonen 20 meter bak. Dette var feildømt av dommaren fordi Lotus var 15 meter lenger fremme i terrenget en ES og såg aldri at den stod bak han og i tillegg logra med halen. Lotus fekk tallkarakterar: 5556444. Nikita gjekk videre på søk, men hadde stand på rype som eg såg satt på ein bakketopp. Eg gav reisingsordre på avstand, men hverken eg eller dommaren klarde å sjå at rypa tok til vingene og da vart det heller ein tomstand. Neste slipp fekk stand 100m lenger frem i terrenget! I semifinalen fekk Nikita 3VK. Her er kritikken: Mot Stein: Nikita tar føringen og dekker terrenget bedre enn Stein. Nikita over Stein. Mot Nilsen: Nikita fører slippet frå start. Finnes i stand, løser ut, ny stand, rype letter presist foran Nikita når fører kommer til. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer ok. Nikita over Nilsen. 3.pr.VK Semifinale. Tallkarakterar: 5556444 Dommarar: Terje Tvedt og Anders Hetlevik. Hovden 02.04.05. I finalen så hadde ho 2 ganger stand på ryper som letta på for langt hold. Det var mykje ryper som berre letta framme i terrenget utan at hundane var i kontakt med dei. Etter 10 minutt så meinte den eine dommaren at Nikita gjekk etter rype når ho var på tur ned igjen frå ein topp. Eg såg at rypa letta 40 meter lenger fremme i terrenget, men såg at Nikita ikkje hadde kontakt med rypa og ropte ikkje. Før det så hadde ho allerede 2 ganger respektert ryper som kom flygande over ho utan tilrop i tillegg hadde ho 2 standar der ryper går foran ho utan at ho beveger seg 1 cm etter dei. Men dommaren meinte at ho hadde sett rypa og burde ha stoppa og dermed var det takk for i dag. Dette var synd for det var masse ryper i finalen. Det vart 5 premierte i finalen: 1VK m/Cacit. ES Charlie, Svein Borgen, 2VK ES Ducati, 3VK ES Zulu, 4VK ES Rulle og 5 VK ES Yarasso. 5 Engelsksetter på lista. Kommande helg så skal me til Mjølfjell. Nikita begynner å lufte godt så ho får kanskje løpetid i denne veka. Eg har lagt ut bilde av hannen som eg eventuelt kjem til å bruke på ho. Dette er litt linjeavl på Moritz VomWestermor blodet. Skal leggje ut stamtavla på finnen under parringar. 

 • 29.03.05. Her er ein liten oppsummering av premiar til nå i vinter. Nikita: 3VK Kval.Filefjell, 6 VK Kval. NM-Vinter Andøya. Pontiac: 3VK-finale Filefjell, Corvette 2x2AK. Her er kritikkane til Corvette: I bratt li revierer Corvette stort og meget godt med kraftfull aksjon på tungt føre i god kontakt med fører. Fortsetter senere sitt meget gode søk i åpent terreng. Stand, makker kommer til og tar opp ryper. Det skytes og Corvette er roleg tross sterk provokasjon av makker. Utreder greitt. Fortsetter sitt meget gode søk dagen ut. Corvette tok vare på sin sjangse og tildeles 2.pr.AK. Tallkarakterar: 5446344 Presisjon:1 presis Dommar: Jan Rune Sunde. Gaularfjell 05.03.05. Her er kritikken frå Filefjell: Corvette går i meget stor fart, lett livleg aksjon. God kontakt. Stand langt ute som holdes lenge. Går villig frem på ordre uten å presentere fugl. Fortsetter senere meget godt. Stand, ryper letter presist foran Corvette som er roleg i oppflukt og skudd. Utreder godt. En meget god hund som tildeles 2.pr.AK. Tallkarakterar: 5556554 Presisjon: 1 presis. Dommarar: Kåre Skjelbreid og Terje Natland. Filefjell 13.03.05. Corvette var einaste premierte på partiet den dagen. Corvette hadde 1 støkk og litt åpent søksopplegg i første slipp som gjorde til at han ikkje kunne få 1 AK dersom han hadde fått eit arbeid m/reis seinare på dagen. Derfor avslutta dommarane han med ein 2AK.

 • 29.03.05. Lotus har nå vore på Møre og parra Frida. Eg kjem med meir oppdateringar i kveld.

 • 23.03.05. No sitter me på ferja mellom Moskenes-Bodø på veg heimigjen etter NM-Vinter. Dette året vart det ikkje noko finale eller store resultater. Nikita fekk ein 6VK i kvalifiseringen, men gjekk ut i semifinalen. Eg sjølv vart dårleg på tur opp og har vore sengeliggende frå onsdag til fredag med 40 i feber. Eg pressa meg ut på fredag, men var nok ikkje rette føraren for hundane den dagen. Evita fekk feberen natt til fredag og har den fremdeles så det har vore ei tung og slitsom helg. Forrige helg var bedre og da fekk Nikita 3 VK kvalifisering og hadde fuglearbeid i finalen, men dommaren klarde ikkje å sjå rypa. Pontiac var også med i finalen og han fekk 3VK-Finale etter 2 fuglearbeid. Pontiac var voldsomt nær å få 2 VK m/res.cacit og vart teken ut mot nr.2 for å gå om 2. plassen. ES Roy som var nr. 2 klarde å holde søket oppe og beholdt 2. plassen. Me skal no ta påskeferie og prøve å slappe av til etter påske. Skal da stille på 2 prøver.

 • 22.03.05. Cita gjekk tom som eg frykta på slutten. Ho har kasta kvelpane inni seg, mest truleg etter at ho har fått noko som stod fast i tarmen hennars. Ho åt ikkje på ei veke og til slutt fekk ho kontrastvæske m/avføringsmiddel i og dagen etterpå var ho seg sjølv igjen. Dette var synd men me skal prøve til igjen ved neste løpetid. Lotus skal til Møre denne veka og parre Frida som er søstera til Trixi. Første kullet til Frida med Pontiac vart meget godt med A-Sure som stjerna til nå.
 • 21.02.05. Eg syns Cita har endra seg lite dei siste dagane. Ho har ikkje slept seg noko spesielt ned, men eg har i dag fått råmelk ut av 6 av pattane. Begynner å bli skeptisk, men må nå berre vente til over helga. NVK Sogn og Fjordane skal arrangere treningsamling i lag med NVK Hordaland i helga. 33 personar er på meldt til middag og 26 personar skal delta på samlingen. Terrenga er sjekka og er meget bra. Godt føre med mykje ryper!! Me var ute på trening i dag. Lotus imponerar fortsatt i lag med Corvette. Nikita er kommen godt i form så her er det kun løpetiden som kan øydeleggja igjen. Troyka er litt vill av seg og trenger nokre turar til før eg kan seie at dette kan stillast på prøve. Ho går meget godt, litt eigenrådig, tar stand, men tjuvreiser før me kjem opp til ho. Men me skal nok bli enige før vinteren er omme tenkjer eg, ja!! No skal eg ut på revejakt. Me har teke 7 mårar og 2 minkar så langt i vinter på ein og samme plass. Det er fullmåne no og eg skal derfor prøve å få has på han mikkel. 

 • 19.02.05. Lotus fortsetter og imponere i fjellet i vinter. Går nå til tider meget godt og ser ut til å blitt skikkeleg vaksen. Nikita gjekk også meget godt i dag. Scarlet som eg har til trening fekk seg også 2 standar i line i dag så nå skal ho snart få prøve seg sjølv. Jo som er etter Roy var også med på denne standen. Rypa ligger oppe i krattet rett framfor Scarlet.

 • 19.02.05.Det skjer ein del ang det nye firma som eg er med på å startar så det blir litt lite tid til oppdateringar. Men det betyr ikkje at det ikkje skjer noko på hundefronten. Som mange sikkert lurar på så ser det ut som at Cita har teke seg og at det kan bli eit stort kull. Eg har ikkje sjekka ho på ultralyd. Det triste som har skjedd er at Sognexpressens CCL Freia er rønget med E- hofter. Eg har i ettertid fått rerøntga henne for å sjå om det kunne vere feil ved avlesningen. Me bestilte ut dei gamle bildene og fekk ein liten overraskelse at det var innsendt 3 bilder! Det var ikkje bra bilder og det eine var feil merka. Desse burde ha vore sendt i retur. Uansett kunne ein sjå at hoftene ikkje var bra på Freia. Me tok nye bilder og for å sjå korleis det vart med nye skarpe bilder. Konklusjonen er at Freia har HD, middels på eine hofta og svak på den andre i beste fall. Det er forkalkningar på begge sidene. Eg har dermed sett i gang og fått 2 til rønget og begge er fri. Nå er 4 rønget der 3 er fri og 1 er med HD. Dei 3 som er frie har A-hofter.Totalt er det rønget 11-12 stk. etter Cita der kun 1 er røntga med HD. Alle tre i samme kullet. Lill og Bjarne Fure har hatt ei tung tid etter at resultatet vart kjent sidan dei har lagt så mykje trening og planar for Freia fremover. Dei hadde med tid og stund tenkt å kanskje avle på henne, men det går ikkje nå. Istedenfor så har eg snakka med Henning Staureseth i Kennel Kvitnyken's og me er blitt enige om å gje Lill og Bjarne ei ny tispe etter kombinasjonen Trixie og Pontiac. Dette takka Lill og Bjarne ja til og dei har allerede henta den nye tispa si. Freia er fremdeles den sjarmerande og snille hunden som dei er så glad i. Ho kjem til å bli trent og jakta med så lenge som ho klarar det sjølv, og det kan i beste fall skje i mange år.

 • 18.02.05. Pontiac har skiveforglyvning bakerst i ryggen som pressar nerva 2 plassar!! Dette er det som han har hatt sidan i sommar. Tore Berg på Gjøvik sendte CT-bilder inn til spesialist i Tyskland som konkluderte med det som Tore frykta.Me skal operere han til våren/sommaren. Han har uttruleg nok gått meget godt i det siste, så kanskje han får prøve seg på Gaularfjellsprøven og NM-Vinter. Alt kjem ann på formen hans. Han er steinhard med seg sjølv så eg må følgje godt med. 

 • 04.01.05. I dag har eg vore med Pontiac på CT-undersøkelse. Kanskje fann me feilen på han? Det ser ut som han har prolaps i bakerste ledd. Bildene blir sendt til spesialist i Tyskland, for avlesning av slike bilder. Svaret vil vere klart om ca 14 dager. I mellomtiden skal han gå på smertestillende for å sjå om han blir bedre under hard belastning. Det virker som om at ryggnerva får press på seg av vevsmasse som sklir ut mellom ryggskivene, spesielt høgre side. Det det er snakk om er eventuelt ein ryggoperasjon der ein tar vekk ein del av beintaket over ryggnerva slik at ho ikkje blir liggende i klem. Dette vil komme på ca 28.000,- inkl. rehabilitering på vanntredemølle i 1 veke. Dette kan virke dyrt og mange ville vel sagt at han er for gammel til å bruke så mykje på. Dersom diagnosen ser bra ut og det prosentmessig er forsvarleg å prøve ein operasjon så vil eg med glede leggje ut dette beløpet på Pontiac. Han har vore ein meget spesiell hund i frå dag 1, og har i tillegg gjort seg fortjent gjennom avl til å bli brukt ein del penger på nå. Blir han frisk igjen så kan eg bruke han kanskje i 1-2 jaktsesonger til. Då er det vert pengene i gull.  Corvette og Carmen har stått skikkeleg på i romjula og inn i det nye året. Dei har parra 5 ganger!! Her bør det bli kvelpar. Skal få lagt ut bilde av tispa til helga under parringar.

 • 27.12.04. Corvette er i dag henta på Gol til parring på Pei Fang Carmen, reg.nr.:19648/01, til Arnt Honningsvåg i Stryn. Denne tispa er ikkje jaktpremiert, men kommer frå eit meget bra kull. Ein av stjernene i dette kullet er Pei Fang Lotta som har gjort det meget godt på prøver. Eg likar egenskapane deiras og syns at kombinasjonen med Corvette er spennande. Eg skal oppdatere så snart som dei fysisk har parra. Har du lyst på kvelp etter denne kombinasjonen så ringer du til Arnt på tlf: 57 87 14 15 eller 411 00 281.

 • 26.12.04. God Jul og Godt nyttår til alle kjente. Lotus og Cita parra 3 ganger, 21.,22. og 23.desember. Så nå er det berre å vente og sjå. Nå sitter eg oppe på fjellet og kosar meg med ei øl og ser tilbake på eit meget flott år. Eg var ute ein tur med Pontiac, Nikita og Tiara i dag i nydeleg vær. Ein ting er klart! Alle kan frykte Tiara dersom eg får apporten godt nok inn. Nikita vart brukt som rundingsbøye både i søk og på fugl i dag. Ho er imponerande god til å vere andre turen nå i vinter. Eg er klar over at det kan variere frå dag til dag, men i dag var ho i ein klasse for seg sjølv. Ho er sylskarp på nasen og viser meg ein meget sterk vilje å stå på i søket. Eg gleder meg til å jobbe vidare med ho. Nikita er også i form, men i dag vart ho slått sånder og saman. Pontiac sliter med haltheiten sin som me ikkje finner ut av. Skal ta CT-undersøkelse av han på nyåret. Han hadde 2 flotte fuglearbeid i dag. Corvette skal ut på sin andre parring nå i romjula. Eg skal oppdatere ang. tispa når alt er på plass.

 • 21.12.04. Nå har Lotus parra for første gang. Eg slapp Lotus ut i går, men da var det ikkje så interessant. I kveld når eg skulle fôre så slapp eg Lotus ut med Cita mens eg fôra dei andre. Når eg kom ut igjen 5 minuttar etterpå for å gje dei mat så hang dei saman. Begge to var såpass rolege at dei fekk kvar sin kjøttklump mens dei hang saman!! 10 minuttar etterpå slapp dei. Her er bilde akkurat når dei slipper taket.

 • 21.12.04. Me har no bestemt oss for å parre Cita. Etter fleire samtalar med avlsrådet så falt valget på vår eigen Lotus. Eg tenkte eg skulle bruke han event. seinare, men for å få sett kva han avlar så brukar eg han no. Lotus er ein blanding av dei 2 tidlegare hannane som er brukt på Cita med meget gode avlsresultat. Avkomma etter Cita som er røntga, er pr.i dag 100% fri. (8 stk.) Sjå også sida, parringar for fortløpande oppdateringar. Skal leggje ut bilder av begge to der. Ring eller send mail dersom du vil sette deg på kvelpelista.

 • 16.12.04. Cita har fått løpetid ca ein mnd før det som var forventa. Det har derfor vore litt hektisk tankegang rundt det om me skal parre ho no eller ved neste løpetid. Er i kontakt med avlsrådet, men kjem til å avgjere dette til mandag. Det er 3 hannar som er aktuelle. Lille Ra(gjennparring), vår eigen Lotus(sønn av Pontiac, Pontiac avla meget godt med Cita i første kull) og eventuelt Blo Del Rave Savic som avlsrådet meinar kan vere interessant med tanke på at avkomma blir heilitalienske. Når det gjelder den siste hannen så er ikkje eg sjølv heilt fornøyd med avlsresultatet hans så langt. Dersom valget blir på han så må kvelpekjøparane vere klar over at denne parringen blir gjort med tanke på å få nytt blod til avlsarbeid. Me må ha nokre personar som er villig til å ta denne sjangsen før me gjennomfører inseminasjon. Valget blir teke nå i helgen, så er du interessert så må du ta kontakt. Lille Ra er i Bergen til parring akkurat nå, så sånn sett så passar løpetiden inn nå. Lotus er ung og spennande og dette blir eventuelt hans første parring. Lille Ra er bestefar hans og Pontiac er far hans. Lille og Pontiac er brukt på Cita tidlegare med meget gode resultat. Oppdaterer fortløpande.

Cita Dei Lessini

 • 06.12.04. Me kom tilbake frå Molde kl 03.00 i natt. Turen gjekk greitt, men det var skikkeleg uvær. Frode som tok kvelp frå første kullet henta seg ein ny hanne han og. Det vart ein heilbrun på han denne gangen og. Eg var litt i tvil når eg skulle ta valget men det havna til slutt på denne karen her. Hadde han ikkje hatt det kvite blesset på snuten så hadde det vore mykje einklare. Men det er ikkje det ytre som teller....eller? Henning hadde valgt seg ut ei tispe som var kopi av Nikita. Eg hadde vel vurdert hardt den tispa dersom ikkje Henning hadde allerede plukka den ut. Ho var nydeleg. Denne hannen er lett og rask og virkar til å ha ein god psyke. Eg trur ikkje han blir noko stor hanne. Eg må ha dei lette og raske og det trur eg han her blir.

 • 03.12.04. Sverige turen gjekk over all forventning. Totalt fekk me 18 villsvin og 7 rådyr på 8 jegerar. Eg sjølv kunne ha skote 3-4 villsvin i tilleg, men eg hadde allerede fylt kvoten min så eg lot det vere. Meget god skyting og stor viltbestand gjrde til at dette vart eit meget bra arrangemang. Alle var meget godt fornøyde når me reiste heimatt på søndags morgon. Nå kommende søndag reiser me til Molde for å hente siste kvelpen etter Pontiac. Denne gangen teke me mest sannsynleg ein hanne som Henning meinar må vere blåkopi av Pontiac i oppførsel. Gleder oss til å få sjå heile kullet. Skal leggje ut bilder av kvelpen på mandag/tirsdag.

 • 23.11.04. Som dere ser så er det ei stund sidan eg har fått oppdatert sida. Det meste skyldast jakt, men ferie og datakræsj har også skylda. I mellomtida så har me tatt inn den eine hannen etter Corvette. Han virkar til å vere ein tøff og ærleg engelsksetter. Han skal me trene opp og overlevere til sin nye eigar når han er ca 1 år gammal. Henning forteller meg at den eine hannen etter Trixi og Pontiac lignar Pontiac i oppførsel når han var liten så mykje tyder på at me teke ein hanne. Skal oppdatere med bilder seinere. Reiser til Sverige på jakt på torsdag. Der skal me jakte villsvin, rådyr, ender og fasaner. Skal prøve å ta nokre bilder av fangsten og leggje ut på denne sida. 

 • 20.10.04. Eg rekker ein liten oppdatering på heimesida før eg skal opp igjen på hjortejakt/storfugljakt. Trixi fødde 8 kvelper den 13.10.2004. Bilder av dei sju overlevende ser du øverst. Det vart 4 tisper og 3 hannar. Me kjem til å ta ein hanne dersom nokon lignar og utviklar seg som Pontiac. Nikita og Pontiac vart stilt på NM-Lavland av Marita men ingen gjekk vidare til semifinale. Marita rakk ikkje å trene dei på rapphøns fordi Troika og Teddy var på rømmen frå mandags kveld til torsdag formiddag. Eg sjølv hadde ikkje tid å stille pågrunn av hjortejakta. Me har teke 15 storbukkar til nå. Gjennomsnitt taggar er på 11 stykk!!! Dette er meget bra. Skal oppdatere nye bilder av kvelpane etter Trixi og Pontiac ca kvar veke. Me reiser til Bergen for å hente den eine ES hannen etter Steffi og Corvette over helgen. Skal leggje ut bilder av han når me har teke han heimatt.

 • 02.10.04. Nikita og Pontiac gjekk ut av NM på fredag. Begge hadde sjangs på fugl, men eg var mest overraska over at Pontiac viste gode takter på søket. Nikita var eg uheldig med. 2 ganger kommer eg over ein kant og støkker rype og Nikita står under. Mira og Tiara kom seg til finalen i Unghund Grand Prix på Rjukan men vart ikkje blant dei 6 beste. Mira vart nr.8 og Tiara kom ikkje for fugl. Derimot så gjorde Stig Kvernmo det meget godt igjen. Han vann med ES Perle som også vant Artic Cup i vinter. Dette er imponerande bra. Me gratulerar så mykje. Eg stilte Corvette i dag i AK. Han gjekk til siste minutt men fekk ikkje teljande fuglearbeid. Prøver igjen i morgen.

 • 27.09.04. Sognexpressens ACP MIRA er vinner av Norsk Derby 2004!!!!!   Bilder og kritikk blir lagt ut seiner i kveld. Dette er meget stort. Det er første gang i historien at ein vorsteher vinner Norsk Derby. Ho vant med 4 fuglearbeid, alle med reis! Kritikken skal eg leggje ut seinare. Vår eigen Sognexpressens ACP Tiara var også med i finalen. I andre slipp så tok eg og makker ein sjangs på å gå på nyslått kull i høg vier. Når sleppet var ferdig så hadde Tiara og makker hatt kvar sin stand, makker fekk godkjent arbeid mens fugl som Tiara sto på letta før me kom opp. Men det vart for mykje fugl som letta når me gjekk i vierkratta så begge to gjekk ut på for mange sjangsar. Det var ein sjangs å ta og denne gangen mislykkast me. Tiara hadde heller turen med seg i semien. Her er kritikken: Tiara går i stor fart med fin flyt i galoppen. Får med seg mye terreng, men terreng dekningen blir noe mangelfull. Straks etter slipp støkkes rype, rolig. I 2 slipp går Tiara meget godt med systematisk fin reviering. Stand langt fremme, når fører kommer til reiser Tiara rype i flere etapper og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Under utredning ny stand, rype letter. Rolig i oppflukt og skudd, utreder. 3.pr. ND-Semifinale 2004. Tallkarakterar: 5556445 Presisjon: 2, presis.  Reising: 1, djerv.  Dommarar: Roy Reidarsen og Ingar Rødsjø. Kongsvold 25.09.04.  Tiara har med dette 12 poeng så langt i år. Av det som eg har fått tak i av andre hundar som konkurerer om årets unghund uansett rase så er det ein anna hund som også har 12 poeng. Det er ein IS med navn Bjørk. Mira har nå 10 poeng med seier i Derbyen. Det er også to som har 11 poeng. Eirik Fortun som er eigar av Mira skal føre Tiara på Grand Prix til helgen. Dersom ein av desse som har over 10 poeng vinner der så trur eg den også blir årets unghund uansett rase. Eg skulle gjerne ha gått sjølv men vil prioritera NM med Nikita og Pontiac. Pontiac er eg usikker på, men han skal få starte så får me sjå om han halter. Pontiac er far til begge to som var i Derbyen i år og er far til Henny som var einaste KV i derbyen for 2 år sidan. Dette er me meget stolte av. Både Mira og Tiara er frå første kullet til importen min som heiter Cita dei Lessini. Ho vart importert gjennom Thomas Eng som eg vil rekke ein stor takk til. 7 i kullet er rønget og alle er frie. Cita har hatt eit kull til med Lille Ra som lovar meget bra. Me planlegger eit nytt kull på Cita til vinteren. Hannhund skal eg ha litt åpen, men mest sannsynleg så bruker eg Lille Ra ein gang til. Når vinteren kjem så har eg litt meir info om andre kullet til Cita også. Dersom nokon er interessert i kvelp så må dere sende meg ein e-mail med ønske og navn, addresse og tlf.nr. Så tar eg kontakt når parring nermar seg. Cita har 3 INT.JCH og 7 Italienske JCH på stamtavla si. Kanskje er det dette som slår igjennom nå?  For kennelen så var det ei ekstra fjær i hatten at vårt første kull skulle også gå av med seier på Norsk Derby. Me fekk dermed OPPDRETTAR PRISEN 2004 på vårt første kull!!!

 • 24.09.04. Begge to søstrene er videre!! Tiara som nr 3 og Mira som nr 5. Tiara hadde stand langt ute( ca 400-500m), men når eg var ca 100 meter frå Tiara så letta rypa presist foran henne. Ho var roleg men det vart for langt ute til at det kunne godkjennes som jaktbart. Ho hadde da stått i ca 5 minutter, så det var dommere og eg fornøyd med. Ho fekk ein stor pluss og leda etter dette. I første slipp gjekk ho veldig hardt og stort og fekk mykje skryt men litt minus for at ho var litt åpen. I andre gjekk ho prima. Mira gjekk 2 meget gode slipp. Ho hadde ein sjangs på fugl som ho jobba på, men steggen letta før ho fekk festa stand. Begge to var blant dei 4 beste søkarane.

 • 23.09.04. Nå er eg kommen tilbake frå jakta. Det var ei god jakt og det vart nok med ryper, men det var ikkje så mykje fugl som i fjor. Totalt fekk eg 90 ryper, 4 røyer og 1 tiur så det vart nok i frysaren. Det var som sagt litt lite ryper så me måtte gå lange dager for å få like mykje som i fjor. Det resulterte til litt mindre korrekt trening. Eg hadde med meg 4 hundar, Nikita, Tiara, Corvette og Teddy. Eg felte fugl for alle, men mest for Nikita. Ho har apportert 100%!!! Følg med i helgen ang. Derbyen. Eg skal oppdatere kvar dag. Eg veit av at det er 3 avkomm etter Pontiac som skal starte så eg kryssar fingrane.

 • 05.09.04. Har akkurat snakka med Glenn Olsen som har teke store slem på NM-Skog. Han var førar av Pærla til Odd Mørk som vart Norgesmeistar på skog i 2004. Ikkje nok med det, Glenn tok like godt andre plassen med sin eigen Røysa som også er mor til Pærla!!!  Gratulerar så mykje. Tiara skal nå få si eiga side. Skal prøve å få ho til før jakta startar.

 • 05.09.04. Tiara tok i dag sin femte 1.pr.UK på rad!!! Her er kritikken: Går et utmerket anlagt unghund søk i motvind. Revierer meget godt i god kontakt med fører. Fart, stil og aksjon på topp. Det letter fugl i 2 omganger hvor Tiara er( eg meldte stand 2 ganger, men det var 200m langt ute så dommaren kom ikkje fort nok ned for å sjå standane), senere støkker Tiara og er rolig. Tiara fortsetter sitt utmerkede søk. Støkker rypekull, stopper opp og det letter flere ryper.(Her meldte eg stand på andre situasjonen, men dommaren bedømte det som ein støkk sidan rypene letta lenge før me kom opp) Senere ny stilfull stand, reiser djervt og presist rype, rolig i oppflukt og skudd, utreder greit. Tiara har i dag vist seg som ein utmerket søker og har vist et like prima fuglearbeid og tildeles sin velfortjente 1.pr.UK. Tallkarakterar: 5556444 Presisjon: 1, presis. Reising: 1, djerv. Dommar: Håvard Skogen. Kongsvold 05.09.04. Eg stilte Frøy også i dag. Ho gjekk til ein klar første premie, men fekk ikkje fuglearbeid. Her er kritikken: Går et meget godt anlagt unghundsøk i fin fart og aksjon. Revierer meget godt i god kontakt med fører. Fortsetter senere i sidevind sitt meget gode søk. Støkker rype og er rolig. Fortsetter senere sitt meget gode søk. Går senere utmerket. Lyktes ikke å komme i fugl. 0.pr.UK. Tallkarakterar: 5556444. Dommar: Håvard Skogen. Kongsvold 05.09.04 

 • 05.09.04. Nikita gjekk meget godt i finalen men kom ikkje for fugl i sine 3 slipp. Det var 2 med godkjente arbeid, 1 med godkjent stand uten teljande arbeid og så kom Nikita som beste søker uten fuglearbeid. Dette er me meget godt fornøyd med sidan dette er hennars første prøve i haust. Her er kritikkane hennars: Nikita mot Trym: Nikita dekker nærterrenget best og dekker terrenget best. Det letter rype 2 ganger i nærområdet. Trym støkker og forfølger. Trym utgår og Nikita fortsetter. Nikita mot Charlie: Nikita tar stand uten resultat. Charlie respekterer ikke standen. Charlie utgår og Nikita fortsetter. Nikita mot Dikka: Begge går meget godt, Dikka noe over Nikita. Nikita tar stand, reiser djervt og presist rypekull, rolig i oppflukt og skudd, under utredning ny stand, reiser djervt og presist rype, rolig i oppflukt og skudd, apporterer korrekt. 3.pr.VK Tallkarakterar: 5556444 Presisjon: 2, presis.  Reising: 2, djerv.  Dommarar: Bård Jystad og Håvard Skogen. Kongsvold 03.09.04. Her er kritikken frå semien når Marita tok over som fører: Mot Frekken: Begge går meget godt. Begge hundene finnes i stand og reiser samtidigt. Rype letter til side for N. og presist foran Frekken. R.I.O.S. Apport godkjent. Mot Mira: Mira finnes i stand, Nikita kommer til og tar stand. Siden Mira var først blir Nikita holdt mens Mira får reise uten å presentere fugl. Samtidigt letter ryper foran Nikita som holdes. Under utredning støkker makker fugl. 3.pr.VK-Semi Tallkarakterar: 5446444 Presisjon: 1, noe upresis. Reising: 1, Djerv.  Dommarar: Per Erik Venner og Halvar Rødsjø.  Kongsvold 04.09.04.

 • 04.09.04. Nikita gjekk til finalen med 3.pr.VK-Semi i dag. Marita og Evita var førara. Nikita startar sterkt denne hausten. Ho har 2 startar og 2 premiar. Eg sjølv gjekk med Tiara og ho er i knallform. Ho tok like godt sin fjerde 1.pr.UK på rad. Her er kritikken: I gjennom heile dagen har Tiara vist oss eit glimrende søk i prima fart, stil og aksjon. Flere stander med presis reis. Komplett rolig i oppflukt og skudd. På støkk er Tiara også rolig. En meget meget god unghund med glimrende søk og prima fuglearbeid. Får sin velfortjente 1.pr.UK. Tallkarakterar: 6666444 Presisjon: 3 x presis. Reising: 3 x djerv  Dommer: Vigdis Nymark. Kongsvold, 04.09.04. Tiara har 18 fuglearbeid på dei siste 4 prøvane der 13 er blitt godkjente som jaktbare. Dette er meget bra. Eg gleder meg til Derbyen. Me skal stille i morgon og, følg med.

 • 03.09.04. Nikita slo til med 3.pr.VK i kvalifiseringen i Sølvhundløpet på Kongsvold. Ho hadde 3 fuglearbeid i eit kull!! Det var 7 m/godkjente fuglearbeid. Kritikken skal eg leggje inn i morgon. Marita skal føre henne i semifinalen. Eg skal starte Tiara i UK. Pontiac vart starta i dag, men han er ikkje frisk. Han begynte å halte med ein gang og kom seg ikkje ut i skikkeleg søk. Det ser ut som at han ikkje får med seg jakta.

 • 29.08.04. Nå er Tiara i støtet!! Ho tok like godt ein ny 1.pr.UK i dag og det med ikkje mindre en 6 godkjente fuglearbeid!! Her er kritikken: Tiara søker i god fart og god stil i motvind. Makker tar stand, Tiara glir forbi nedunder makker og tar stand. Ryper letter og Tiara er rolig i oppflukt og skudd. Senere to stand med korte mellomrom og er rolig i oppflukt og skudd. Deretter ny stand, reiser djervt og er rolig i oppflukt og skudd. 2.slipp: Tiara fortsetter sitt fine søk i medvind. 3.slipp: Tiara søker utmerket. Støkker og er rolig. Stand. Reiser djervt på ordre og er RIOS. Senere ny stand. Rype letter og Tiara er RIOS. Senere ny stand.Reiser djervt og er RIOS. Tiara er en utmerket viltfinner og har gitt oss 6 jaktsituasjoner. 1.pr.UK. Tallkarakterar: 5556444. Presisjon: 6,presis. Reising: 3,djerv. Dommar: Per Nymark. Kongsvold 29.08. Som dere ser så hadde ho egentleg 7 fuglearbeid i følgje kritikken, men han skreiv 6. På ei veke så har Tiara fått 3 x 1.pr.UK!! Men det er ikkje berre ho som har god statestikk. Høst til Nina som eg skreiv om forrige helg starta 2 dagar på Kongsvold og tok like godt ein 1.pr.UK på lørdag og 2.pr.UK på søndag!! Ho er no 100% premiert til no i haust og ho er berre 13 mnd.!! Ho er etter Pippi og Pontiac. Frøy vart også stilt, men uten premie. Her er kritikken: Frøy søker i god fart og fin stil et stort anlagt søk i sidevind. Frøy fortsetter sitt meget gode søk i medvind. 3.slipp: Frøy er noe interessert i makker i begynnelsen av slippet, senere så søker hun fornuftigt og godt. 0.pr.UK. Tallkarakterar: 5544444. Dette var eg meget godt fornøyd med. Hadde ho fått seg eit fuglearbeid før ho vart litt sliten på slutten så trur eg ho hadde fått 1.pr.UK. Skal trene litt til i veka så får me sjå til helga igjen. A-Sure fekk ein 2.pr.AK i sin første start i AK på laurdag og hadde komplett fuglearbeid på søndag, men dommaren hadde ikkje sett Sure i stand, så han underkjente fuglearbeidet etter at han hadde gjeve Svend ok til å ordne opp i krattet. Svend vart så forbanna at han tok Sure og gjekk ned frå fjellet i rein fortvilelse. Dette var synd for her ville han fått sin 1.pr.AK. Svend vil prøve å bli med neste helg, men han har ikkje plass enno. Sure er etter Frida og Pontiac.

 • 28.08.04. Tiara tok ein ny 1.pr.UK på Kongsvold i dag. Her er kritikken: Tiara starter i meget stor fart og fin stil i god kontakt med fører. I andre slipp går Tiara meget godt og dette resulterer i 2 meget fine fuglearbeid. Begge med stand og reis, komplett rolig i oppflukt og skudd, utreder erfarent. Senere går Tiara meget godt, får med seg mye terreng. En komplett jakthund som i dag får en velfortjent 1.pr.UK. Tallkarakterar: 5556444 Presisjon: 2, presis. Reising: 2,djerv. Dommarar: Iver Melby og Hans I. Olsen. Kongsvold 28.08

 • 27.08.04. Lotus gjekk i dag meget godt men det vart litt for mykje fugl på vingene i første slipp. Han sjølv hadde sjangs på ei rype som han stod på. Når han prøvde å spikre ho så letta rypa og eg sjølv syns det var for lite konkret fuglearbeid så eg lot vere å skyte. Etter dette så støkka eg sjølv eit kull når eg var på veg opp ein bakke for å sjå etter Lotus og før slippet var ferdig så støkka makker 3 ganger på høgre flanken. Desse var ikkje Lotus i kontakt med, men det vart for mykje fugl på vingene til at han kunne gå videre.

 • 26.08.04. Steffi fekk kun 2 hannkvelpar. Dei vart fødde om morningen og var meget store. Dei har vel levd godt åleina nedi magen.

 • 25.08.04. Endeleg fekk eg tid til oppdateringar på heimesida. Det har gått litt over stokk og stein i sommar pågrunn av eit byggeprosjekt i Oslo som dei fleste kjenner til. Nå er det snart avslutta og prøvesesongen er i gang. Eg håpar at dette er første og siste gang det går så lang tid mellom kvar gang eg oppdaterar! 

 • 24.08.04. Ja,ja Pontiac. Nå er det slutt på naturlege kvelpar etter deg. I dag har me vore hjå vetrinær og tatt vekk steinane til Pontiac. Dette er første trinn i ein eventuell brokk operasjon. Er me heldige så kan kastreringen hjelpe såpass mykje at me slepper enda ein operasjon, men sjangsane er små for dette. Pontiac har gått sidan i vinter med ein liten blaut pose på høgresida av halen sin. Eg fekk allerede der beskjed om at eg mest sannsynleg måtte kastrere hann dersom eg skulle få dette bra igjen. Eg bestemte meg for å vente til parringen mellom Trixi og Pontiac var gjennomført før eg skulle kastrere. Nå er det ca 14 dagar sidan han kom heimatt frå parring så nå ville eg ta han. Eg merka at han halta på høgre bakfoten sin når eg starta opptrening i seinsommar og fekk då sett kor dårleg han egentleg var. Eg håpar kastreringen gjer til at haltingen forsvinner, ellers så må han opererast for brokket med ein gang, og då kan han ikkje vere med på jakta til hausten. Dersom nokon er interessert i kvelpar etter parringen mellom Trixi og Pontiac så må dere ta kontakt. Både Henning og eg sjølv skal ha etter denne siste parringen. Kvelpar forventast fødde i midten av oktober.

 • 23.08.04. Sognexpressen's ACP Tiara fekk seg ein velfortjent 1.pr.UK på Kiærprøven den 23.08.04. Her er kritikken: Tiara går et besnærende søk med god dybde og bredde. Bruker vind godt i fint samarbeid. Sjanse på fugl. I andre slipp blir Tiara noe ensidig på høyden, jobber på fot og støkker rypekull og er rolig. I siste slipp jakter Tiara godt. Støkker og er rolig. Fortsetter og trekker an på myrkanten. Stand,avanserer. Reiser presist og villig rypekull. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Ny stand. Reiser presist og villig. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder videre. Jakter utmerket dagen ut. Tildeles 1.pr.UK. Tallkarakterer: 5556444 Presisjon: Presis x 2. Reising: Villig x 2. Dommer: Hilde Kvithyll. Denne helga her var det eit avkomm til etter Pontiac som fekk 1.pr.UK og det var Høst til Nina Smidsrud Baastad etter Pontiac og Pippi. Dette er første avkommet som er stilt etter denne kombinasjonen! I tillegg så førte eg Pippi for Glenn på søndag og tok like godt ein ny 1.pr.AK på ho m/ 2 komplette fuglearbeid. Dette var første gang eg førte ho. Det var altså 3 stk. avkomm etter Pontiac som fekk 1.pr.UK berre denne helgen!!! 

 • 23.08.04. I tillegg så fekk søstera til Tiara, Sognexpressen's ACP Mira ein 2.pr.UK på søndag og 1.pr.UK på mandag på Dagali. Dette lovar meget godt for dette kullet. Begge to er påmeldt til Derbyen. Søstera til desse, Sognexpressen's ACP Frøy har eg fått tilbake til trening og for videresalg. Ho utviklar seg meget godt men er eit stykkje bak når det gjelder erfaring i fugl. Søket har sett seg så det går til 1.pr. og eg begynner å stole på ho i stand. Ho er rolig når fugl lettar så eg trur nokre turar til i fjellet skal gjere seg. Skal stille henne på Kongsvold til helgen. Dersom det er nokon som er interessert i å overta/kjøpe henne før jakta så må dere ta kontakt. Ellers låner eg ho ut på jakt frå den 16.09-21.09. Ho tegnar såpass godt at eg vil svært gjerna plassere ho hjå nokon som vil overta hunden gratis, mot at eg har avlsretten på 2 kull. Den som skal overta ho må jakte og ha god tid til hunden ellers i året også. Dette er ei heilbrun tispe av meget god type. Middels stor. Eg skal leggje ut bilder av henne i stand nå til helgen.

 • 11.06.04-22.08.04. Dette er ein oppsummering av det som har skjedd i denne perioden.Lille Ra har vore nede i Sogndal  for å parre Cita igjen, men denne gangen gjekk det tomt. Det var synd for denne gangen fekk eg Lille Ra til å parre naturleg også. Eg bestente meg for å ta gjennparring så tidleg pågrunn av meget gode tilbakemeldingar, men spesielt for at Steinar og May Ann mista stjerna si. Ropert fant dei død ute i terrenget etter at han hadde sprunge på ei jarnstang som hadde gått inn i baklåret og kutta hovedpulsåra så han blødde ihjel. Dette var tragisk for begge to meinte dei hadde fått ei ny stjerne i huset. Lille Ra blir brukt på Cita ved neste løpetid dersom ikkje noko skulle komme opp av sjukdommar som tilseier at eg ikkje bør bruke han. Mini Morris som me døypte han, etter Nikita og Tsarek, døde av seg sjølv ca 12 veker gammal. Då hadde mamma prøvd å spesial fore han heile tiden, men han var nok ein som skulle ha bukka under i den vidle naturen og. Twist vart avlivet etter at Marita og eg vart enige om at me var for usikre på ho i forhold til Evita. I tillegg så prøvde ho seg på Tiara fleire ganger og siste gangen ville ho ikkje gje seg, men Tiara er tøff og tok hardt tilbake. Dette skjedde kun når eg var vekke frå huset, men Marita orka ikkje bråket og usikkerheiten rundt henne så me bestemte oss for å satse heller på dattera hennars. Ho går godt i lag med flokken. Twist var ein meget god jakthund, spesielt viltfinneregenskapen hennars, men ho var blitt litt for mykje dronning sjølv sidan Marita hadde latt ho leve så fritt frem til me møttes. Twist var vel det me kan seie er kopien av ei skikkeleg Alfa ho. Eg har fått melding frå Bergen at Steffi har tatt seg så her blir det kvelpar ca 25 august.

 • 10.06.04. Corvette får damebesøk til helgen og skal parres med Smijjeteigen's Steffi, reg.nr.: 05724/95. Me regnar med at parring finner stad ca 19-21 juni. Sjå sida parringar for meir info. Send oss mail dersom dykk vil setja dykk på kvelpeliste.

 • 07.06.04. Yes,yes,yes!!! Corvette gjekk av og vant for Engelsksetterane i Bergen og fekk dermed sitt første Cert! Her er kritikken hans: Passe stor rød og hvit hannhund av meget god type. Meget godt hode. Korrekt ansatte ører og korrekt bitt. Maskulin kropp med gode vinkler. God pels. Prima gemytt. Meget gode bevegelser. 1AK, CERT, BHK, BIR og 4 BIG. Me håpet på eit cert, men ikkje at han skulle vinne av alle engelsksettarane. Tispa som han konkurerte med var full certa så det var ei ekstra fjær i hatten å slå den. Dommar var Magne Bjørndalen. Teddy fekk ein 3AK, noko som er litt for dårleg på han, men han sprang og hoppa om kvarandre og då blir inntrykket dårleg. Tiara fekk ein 2AUK. Her er kritikken: Tenner, bitt ok. Ungefere i minste størrelse. 58 cm. Velskåret hode. Godt kjønnspreg som passer godt til kroppen der dog virker litt for lett i dag. Pen overlinje. Velutviklet rommelig bryst, der dog mangler lengde på de bakerste ribben. Spinkle lemmer. Gode poter. Utmerket hårlag. Ber seg noe kort i fronten og får ikke utrykt fraspark. Dommer: Per Porsild. Dansk dommer som likte store hunder. Tisper som var 64 cm høge fekk 1.pr og var perfekte i hans sine auger. Lotus fekk denne gangen ein 2AK. Her er kritikken: Tenner, bitt OK. Hann i minste størrelse av meget god type. Akseptabelt hode, men nesepartiet burde vert lenger i fh. til skallen. Litt kort hals. Ørene vender. Særdeles velbygget og muskuløst kroppstykke med god dygde. Pene lemmer med gode vinkler og gode poter. Godt hårlag. Utmerkede bevegelser. Dommer Per Porsild. Han målte Lotus til litt over 64 cm, men det var for lite for han. Han sa at Lotus var meget pen, men pågrunn av at nasen ikkje var lang nok så trekte han han ned til ein 2.pr. Eg veit at dei i Danmark og Sverige likar hundar med lang nase så det var ikkje så mykje å gjere med. Eg får trøste meg med at det kom ein fullcerta hund frå Oslo som også fekk 2.pr. Han var også for liten. Derimot så fekk bror til Nikita, Kojack 1AK,2VK. Han vart nr 5 av KV. Til helga så skal Corvette på NESK sin spesialutstilling i Oslo, men der har me fått handler til å føre han. Me skal i barnedåp den dagen som utstillingen er. Håpar her på stor certet. Når det gjelder den minste i DNT-kullet så blir dette ein hund som me vil gje bort til nokon som vil ha ein hund som kosehund. Han er nå over 2 kg men det virkar som at han har vanskeleg for å leggje på seg. Det går i rykk og napp som det har gjort sidan fødselen. Eg trur dette kun blir ein kosehund som trenger mykje omsorg. Han har nå utvikla underbitt noko som eg trur kjem frå underernæring sidan han ikkje klarar å ta til seg nok føde. Dette er nok ein hund som i den ville naturen ville ha omkommet i tidleg fase. Men han er livleg og har meget pene tegningar. Skal leggje ut bilder av han i denne veka. Dersom det er nokon som er interessert i å overta han så må dere ta kontakt.

 • 22.05.04. Lotus fekk 1AK,2VK m/CK på sin første utstilling!! Corvette fekk ein overraska 2AK og Teddy fekk ein forventa 2AK. Den 06.06.04 skal me stille ut Tiara, Teddy, Corvette og Lotus. Lotus var ein plass frå Certet denne gangen så me håpar på å få det på neste utstilling.

 • 15.05.04. Fredag var dei 4 siste kvelpane levert og det virker som alle er fornøygde. Skal oppdatere vekttabell ut i neste veke.

 • 05.05.04. Nå er det oppdatert bilder og vekter på kvelpane. Dei skal leverast i neste veke. Minste mann er på positiv utvikling nå, men me kjem til å beholde hann ei lita stund for å få sjå videre utvikling. Me har meldt på 3 utstillingar nå. Det blir Teddy, Corvette, Lotus og Tiara som skal stillast ut. Me trur Corvette og Lotus er dei som kan gjere det godt på utstilling. Dei to andre håpar me å få ein 1 pr. på, men er ikkje missfornøyd med ein 2 pr. heller. Oppdateringar skal komme fortløpande.

 • 21.04.04. Nå er det gjort oppdateringar på vekt og bilder på kvelpane. Sjå DNT-Kull. Minste mann skal eg få lagt ut bilder på i kveld.

 • 19.04.04. Nå er vintersesongen over for denne gang. Me starta sesongen meget godt og hadde marginane på vår side. Eg føler at me på slutten ikkje hadde like mykje flaks som på starten, men eg er ikkje missfornøyd. Denne helga har eg sjølv våre i Alta på Artic Cup med Corvette. Marita har våre på Hovden med Pontiac og Lotus. Der var det blytungt føre så Lotus fekk 2 slipp og var da ferdigbedømt. Han er litt stor til sånt føre. Pontiac gjorde noko som ein ikkje skulle tru han skulle klare på slikt føre. Han gjekk ut i stor fart og klarde å gå for stort så Marita mista han i meste parten av slippet. Ved innkalling så letter det ei rype langt oppe i fjellet og så kommer Pontiac tilbake frå samme område. Da var han ferdigbedømt. Her i Alta gjekk det litt bedre. Eg fekk med meg Eirik Fortun med Sognexpressen's ACP Mira og Svend Gomnes med A-Sure opp her til Alta. Begge to hadde ikkje heilt dagen på kvalifiseringen og gjekk ut. Dei gjekk i midlertidigt meget godt på søndag men dei fekk ikkje premie. A-Sure fekk på nytt 6 i jaktlyst på eit meget tungt føre med gjennomslag. Mira fekk 5 på ekstremt tungt føre! Eg sjølv tok med meg Tiara og ho gjekk meget godt og fekk 75 minutter slipptid. På slutten var det så tungt at ho begynte å henge litt på makker, men holdt koken ut heile dagen. Ho fekk denne kritikken: Tiara starter i utmerket fart og stil i medvind. Får med seg svært bra med terreng som dekkes med god plan og i god kontakt. Har på slutten av dagen tidvis tendenser til å henge/kontrollere makker. Jobber gjennom ein tung dag uten å komme for fugl. Tallkarakterer: 5554444 Dommer: Edgard Henriksen. Så var det Corvette. I kvalifiseringen så går han meget godt og har stand langt ute. Før eg og dommer kjem opp til han så ser me han går hardt på utan at me ser fugl, men det gjere partiet. 6-7 ryper hadde letta rett fremfor Corvette og da starta han og. Han gjekk videre til finale som beste søker uten minus. I finalen så går han meget godt, tar ein usikker stand, samtidigt støkker makker rype 15-20 bak og til høgre for Corvette. Dette ser ikkje Corvette og løyser ut slår tilbake og festar stand akkurat der som rypa letta frå. Han løyser sjølv ut. Går slippet ut på ein prima måte men lykkast ikkje med å få seg eit godkjent fuglearbeid. Tallkarakterer: 5556444 Dommere: Robert Kristiansen og Roger Halvari. På søndag hadde Corvette litt meir tur med seg. Her er kritikken: Corvette startar i utmerket fart og stil. Blir noe borte i tåke og kuppert terreng. Viser oss senere et utmerket søksopplegg på tungt føre. Langt antrekk. Bruker vinden i lokalisering. Intens stand. Reiser selvstendigt før fører kommer til. Ny stand. Reiser djervt og presist på ordre og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder greitt. Stand. Går villig på uten å presentere fugl. Fortsetter sitt søk med utmerket bruk av vind. Stand igjen. Reiser djervt og presist ryper. Roes i oppflukt og skudd. Utreder greitt. Tildeles en velfortjent 1.pr. UK. Tallkarakterer: 5556444. Presisjon: 3 presis   Reising: 3 djerv Dommer: Edgard Henriksen. Dette var ein god avsluttning på sesongen og beviser at Corvette er ein meget god viltfinner. Eg skal få oppdatert vekt og bilder av kvelpane i morgen.

 • 06.04.04. Nye bilder og vekter er lagt ut på kvelpane. Kvelp nr 1 som har seilt akterut er fremdeles i live, men er no under spesial forpleining. Me får sjå korleis det går med han til slutt. Me har informert den rette kvelpekjøparen om dette, så dei andre behøver ikkje å bekymre seg. Resten av gjengen er meget friske og store. Sjå vekttabellen til Cita på samme tid. Pontiac er bestilt på ny parring i Sverige. Nå er det dattera til Purdey som han skal parre. 2 av avkomma til Pontiac blir stilt på Artic Cup, A-Sure til Svend Gomnes som er etter Frida(søstera til Trixi)-Pontiac og Sognexpressen's ACP Mira til Eirik Fortun, Cita Dei Lessini-Pontiac. I tillegg har eg høyrt at 3 av avkomma etter søstera til Pontiac skal stillast også. Dette beviser at Pontiac kjem frå ei meget god linje. Kombinasjonen Frida-Pontiac ser ut til å bli meget vellykka. Zenta som eg gav bort til Bjørn Åge Hagen har i dag vore på trening med ein ES og ein Pointer. Begge eigarane har bestilt kvelp etter Zenta eller gjennparring!!! Ho hadde mellom 20-25 standar, rapport og gjekk overlegent heile dagen. Dei andre hadde ikkje 1 stand!! Ho er nettopp ferdig med løpetid og han skal prøve å få henne stilt helga etter påske. Søstera som er i Lofoten fekk ein ny premiering på Andøya. Denne gangen vart ho premiert med ein 3UK. Litt mykje sjangsar gjorde sitt til at ho ikkje fekk høgare premie. Gratulerar Frank Ivar Slydal.

 • 06.04.04. Me kom heimatt natt til i dag kl 02. frå Andøya. Lotus klarde å komme seg til finalen i sitt første NM noko som me er stolte av. Pontiac datt ut i semien pågrunn av makkers støkk. Han vart nr 8 og det er 6 av 20 som går videre. Lotus hadde første slipp i finalen og tok stand etter 5 minutter. Justerer til ny stand. Når eg er på veg mot han så lettar det ei einkeltrype presist foran han. Dette ser ikkje dommaren og slår både han og makker ut. Begrunnelsen var at dei misbrukte feit sjangs på fugl og at søket ikkje holdt klassenivå. Dette er feil i forhold til det som Lotus presterte. Han hadde faktisk stand, justerte seg til ny stand som han står i 5 sekunder før rype letter foran han. Hadde dommarane sett dette så hadde dei måtte godkjent fuglearbeid på han. Dette var meget surt og eg var skuffa av at dommarane ikkje såg det samme som meg, for det gjorde fleire av dei andre deltakarar i partiet bak. Eg personleg syns det er litt for kort tid, uansett kva dei såg, å avslutte ein NM finalist etter 5 minutt så lenge han ikkje har forbrutt seg på reglane. Det viste seg gjennom dagen at det var lett fugl og til slutt så hadde dei berre 4 hundar igjen etter 3 rundar! 3 av desse vart premiert. Vinnaren var Pointer Loke til Rune Hoholm, nr.2 var Breton Tøtta og nr. 3 var Pointer Mac, gratulerar alle saman.

 • 28.03.04. Lotus gjorde ein god innsats i finalen. Han gjekk meget godt i første slipp, tar stand langt ute. Før me kjem på jaktbart hold så lettar det ei rype presist foran han. Han er roleg. Han gjekk inn som beste søker med eit stort + . Han gjekk meget godt i andre slipp også, men desverre så kom han ikkje for meira fugl. Det var 6 m/fugl og Lotus blei nr. 7. Dette er ein meget god start i VK. Hadde han fått godkjent fuglearbeid så hadde han gått inn på 2 plass!! Lotus er avkomm etter Pontiac, men det er ikkje berre han som gjere det godt om dagen. Sognexpressens ACP Mira (Cita Dei Lessini-Pontiac) tok ein ny 2UK på lørdag. Mangla berre reisen. På søndag vart det full pakke, 2 fuglearbeid, 1 m/reis resulterte til 1UK. Ikkje nok med det. A-Sure (Frida-Pontiac) gjorde akkurat det samme. 2UK på lørdag og 1UK på søndag. Gratulerar så mykje til eigarane som er Eirik Fortun og Svend Gomnes. Mira er nå premiert 3 av 4 startar og Sure dei 3 siste startane. Kanskje blir dei med til Artic Cup? Skal få lagt ut kritikkane deiras seinare i veka. Marita, Evita og eg reiser med hurtigruta frå Trondheim i morgen og kjem til Stamsund i Lofoten på tirsdags kvelden. Skal få trent litt på onsdag før me køyrer til Andøya.

 • 27.03.04. Lotus kom seg til finalen på søk! Broren hans som er i Sverige fekk 2.VK på Altevann i dag og er også i finalen i morgen. Pontiac syns eg synd i dag. I første slipp så går Pontiac ut til venstre og blir borte. Når eg kjem opp så står Pontiac og ES sekunderer. Før dommeren kommer opp så går ES forbi Pontiac og tar opp fugl. Pontiac er roleg, men dommarene ser ikkje situasjonen. Like etter får Pontiac fuglearbeid uten reis. I andre slipp tar Pontiac stand etter eit par minutt. SV Quick Silver sekunderer bak, 1,5 meter bak Pontiac!. Når eg er på veg opp letter det 2 ryper presist foran Pontiac. Pontiac er for uroleg meinar dommaren når makker går etter. Pontiac finnes roleg etter 7-8 meter. Dette var meget surt, men Pontiac viser at han er ein meget god viltfinner igjen. Skal satse 100% på sønn hans i morgen. Eg er imponert over Lotus som klarar å komme seg til finalen i dette storløpet. Meget bra deby.

 • 26.03.04. Ja,ja. Nå er vi kommen i stimen. Pontiac tok ein ny premiering her på Rolf Sevendals Minneløp i Femunden. I dag blei det en 2.VK på Pontiac og Lotus kom med som nr 3, beste søker uten fugl!!! Begge er i semifinalen. Her er kritikkane: Pontiac mot Khan: Pontiac tar føringen og går meget godt. Khan finnes i stand. Fugl letter og Khan er RIOS, utreder og apporterer ok. Khan over Pontiac. Pontiac mot Kaja: Pontiac tar føringen og jakter meget godt. Stand, justerer til ny stand. Reiser på kommando, villig og presist enkelt rype. RIOS. Utreder og apporterer ok. Pontiac over Kaja. 2.pr.VK. Tallkarakterer: 5556444. Presisjon: 1, presis. Reising: 1, villig. Lotus er det ikkje skreve tekst på kritikken, men tallkarakterane er: 5556444. Dommere var: Jan T. Haugen og Øyvind Skurdal. Dette var første starten til Lotus i VK og det gjekk godt. Pontiac er i vinter stilt på 3 prøver og er premiert 3 ganger!!!

 • 22.03.04. Dette vart ei ny kjempehelg. Starta fredagen med 1 VK på ES Twist, 5 fuglearbeid, og 5 VK på KV Pontiac. I finalen var det mykje fugl men ikkje i mine slipp så der vart det ingen premie. KV Era til Kåre Lotsberg vant m/Cacit og KV Perla til Odd Mørk fekk 6VK i finalen. I går så stilte eg KV Tiara og KV Lotus. Tiara tok stand etter 5 min men takla ikkje at rypene hang i treet rett foran henne. Tjuvreiste og kom inn i ein hønsegård. Ho hadde 2 standar til langt ute som me aldri kom opp til. På slutten av slippet så forsvant ho og var vekke i 1,5 timar. Ho fekk eit slipp til og der fekk ho seg eit fuglearbeid uten reis så ho endte opp med ein 3 UK. Lotus hadde dagen sin og ordna opp med 6 fuglearbeid og fekk med dette 1 AK. Her er kritikkane på kvar einkelt hund: 1 AK Lotus: Lotus går ett meget godt søk i god fart og flott stil. Bruker vind og terreng på en meget god måte. Finnes i stand, rype letter og Lotus er RIOS. Ny stand, får reise på avstand og Lotus reiser villig rype. RIOS. Ny stand, rype letter og Lotus er rolig. Har senere flere fuglearbeid, 2 uten reis og 1 med reis. En meget god viltfinner som har tatt vare på sine sjanser i dag, totalt 6, og tildeles med glede 1.pr. AK. Tallkarakterar: 5566444. Presisjon: 6  Reising: 2 , Apport: Godkjent.  Dommere: Robert Colbjørnsen og Oddmund Sordal. Dette var meget sterkt av Lotus!! Han er 100% premiert til nå i vinter og over 50% totalt. 1.VK Twist: Mot Norris: I tett biotop jakter begge energisk. Twist har 4 fuglearbeid, 2 med reis hvor alle disipliner blir ivaretatt, RIOS, utreder og apporterer ok. Twist over Norris. Mot Aya: Begge går godt men Aya fører og vinner slippet. Stand på hver sin kant på samme ryper som letter når fører kommer til og begge er RIOS. Mot Snake: Settes likt. Dagens suverene viltfinner og tildeles 1.pr.VK. Tallkarakterar: 5556545 Presisjon: 4 presis og 1 noe upresis. Reising: 2 villig. Dommere: Anders Lunde og Robert Colbjørnsen. 5.VK Pontiac: Mot Ter: Fremragende søkskval. i åpent lende. Stand avanserer frem og spikrer og reiser djervt ryper, RIOS. Utreder og apporterer korrekt. Pontiac over Ter som utgår. Mot Ferro: Pontiac fører, finnes i stand i område som det har letta ryper frå. Ferro er i søk. Ferro har fuglearbeid og vinner slippet. Tildeles i dag 5.pr.VK. Tallkarakterar: 5556444. Presisjon: 1 presis. Reising: 1 Djerv. Dommere: Anders Lunde og Robert Colbjørnsen. 3.UK Tiara: Tiara går ett meget stort og noe åpent søk. Har stand men reiser ryper selvstendig og forfølger langt. Ny stand, ryper letter og Tiara forfølger. Søket bedrer seg og Tiara får en ny stand, rype letter og Tiara er RIOS. Tildeles i dag 3.pr.UK. Tallkarakterar: 5556555. Presisjon: 1 presis. Dommere: Robert Colbjørnsen og Oddmund Sordal. I tillegg fekk søstera til Tiara ein 2.pr.UK på laurdag. Ho hadde 3 fuglearbeid, men noen støkk for mykje gjorde til at ho fekk ein meget velfortjent 2.pr.UK. No er 3 av 3 som er stilt på prøve premiert frå dette kullet! I tilleg fekk 2 andre avkomm etter Pontiac 2.pr.UK. A-Sure fekk ein 2.UK(Frida-Pontiac) og Poco fekk 2x2.UK. Begge to gjekk til første, men hadde noen små minuser som gjorde at dei ikkje fekk høgaste premie. Lille Ra fekk 3.VK kval. og 3.VK Finale på Arnøya og Cogito vant med 1.VK m/Cacit. Glenn Olsen fekk 1.pr.UK på Jippi på Filefjell. Gratulerar alle saman. Dette har vore ei meget god helg for KV. Denne veka avgjør me kven som får kvelpar etter Nikita. Neste helg er det Femunden. Kanskje Lotus får sin deby i VK der?

 • 16.03.04. Fødselen starta kl 09.55 og slutta 18.02 så det vart ein lang fødsel. Det vart 7 kvelpar totalt. 4 tisper og 3 hannar. Sjå forsida og gå inn på DNT-Kull. Her vil me oppdatere så mykje me klarar fremover.

 • 16.03.04. Nikita er nå i gang med fødselen! Skal legge ut bilder,vekt og kjønn etter kvart dei blir fødde. Følg med.

 • 15.03.04. Finalen gjekk i ok vær men rypene var voldsomt lette. Corvette hadde 2 standar der me i den eine situasjonen ser etter reisningsordre ei rype på vingene uten at me kan sei at det var den Corvette reiste. Rypa var på 100m avstand når me ser ho. Andre standen går han knallhardt på i ein bratt skråning utan at me ser rype der heller. Da var det takk for i dag for Corvette. Teddy hadde ein stand i 3 slipp. Går tregt på i etapper utan at me klarar å sjå fugl. Det var tre stykker som vart premiert i finalen og 2 av dei fekk sitt fuglearbeid i nest siste slipp i 3. runde! Været må ta mykje av skylda for dårleg premiering på Hovden denne helga. Nikita er nå MEGET MEGET stor så ho kan komme litt tidlegare. Termin er fredag-søndag. Alle som har satt seg på lista blir oppringt over helga når eg veit fordeling på kjønn og antall. Me skal til Filefjell kommende helg. Pontiac og Janko skal gå i VK. KV A-Sure som er sønn til Pontiac var beste søker i Sør Norsk Ung Hund Cup men lykkast ikkje med å få fuglearbeid. Garantert ein hund me kjem til å høyre meir om.

 • 13.03.04. Teddy og Corvette er begge videre til finalen i Sør Norsk Unghund Cup. Alle starter med blanke ark i morgen tidleg. Ingeborg Sjurseth må eg også skrive om ellers blir hun sååååå skuffet. Hun klarte også å komme til finalen med Noah. Sønn etter Pontiac, A-Sure kom også til finalen.

 • 12.03.04. Tiara starta i UK i dag. Ho gjekk godt i første slipp. Stand langt ute. Reiser djervt 20m. 3 ryper går på vingene ned i eit søkk så dommaren klarde ikkje å sjå dei. Dette var litt surt, men ho hadde ikkje fått noko bedre enn max ein 2UK, mest truleg ein 3UK etter 3 slipp. Ho er meget sårbeint og det har gått betennelse i klofeste så ho skal på antibiotika denne veka. Eg trur eg skal vente til slutten av sesongen med å stille ho noko meir. Ho bør bli frisk i klofesta ellers hemmar det ho så mykje at eg ikkje kan få ein 1.pr. på ho.

 • 08.03.04. Eg tok å kvilte Corvette til i dag pågrunn av det stygge føre. Det var meget smart! Corvette tok ein soleklar 1.pr. UK. Han hadde 5 fuglearbeid i første slipp!!!!!!! Her er kritikken: I svak motvind revierer Corvette prima i store, gode slag. Fart og stil på topp og kontakten er utmerket. Fire ganger stand uten reis, komplett rolig i alle situasjoner. Ny stand, reiser villig og presist ryper i etapper. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Jakter seinere meget godt i åpent terreng. Blir mot slutten av dagen noe sliten, men jakter fremdeles energisk og flott for fører. En solid jeger som det er en glede og tildele 1.pr.UK. Tallkarakterar: 5456444 Presisjon: 5 presis. Reising: 1 villig. Dommer: Jan Rune Sunde. Dette var meget bra. I tilleg tok eg med meg Lotus som nesten ikkje er trena i vinter. Han tok seg ein 3AK også. Her er kritikken hans: I medvind viser Lotus et godt jaktsøk hvor mer format og trøkk ønskes. God kontakt. Fortsetter seinere meget godt, stand sammen med makker. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Mister seinere noe intensitet og tildeles i dag en velfortjent 3AK. Tallkarakterar: uleselige, men eg trur: 4456334. Preisjon: uleselig, men den var presis. Dommer: Jan Rune Sunde. Lotus er ein meget god viltfinner og er nå ca 50% premiert. Han skal få litt meir trening nå så skal me sjå om me klarar ein 1.pr AK. Føre var ikkje på Lotus side. Gjennomslag i skarp skare. Dette vart ei ny kanonhelg med beste VK hund og beste UK hund. Har nå meldt Corvette på Sør-Norsk Ung Hund Cup. Skal der gå med Teddy og Corvette. Søstrene til Corvette fekk kvar sin 1UK også denne helga!! Går alt bra så reiser Corvette og eg til Artic Cup også.

 • 07.03.04. På lørdag starta eg med Teddy og Tiara. Det var meget dårleg føre med stygg skare. Begge gjekk etter min meining dårleg, men dei var med til siste slipp. Dei virka litt uinspirerte og tunge. Tiara hadde stand langt ute, men makker pressa opp rypa så ho fekk det ikkje godkjent.

 • 06.03.04. Her er kritikken på Pontiac: 1. slipp mot Evy. Går et meget godt søk. Får med seg mye terreng med god reviering. Stand langt ute. Reiser på ordre, villig og presist ryper. RIOS. Utreder og apporterer korrekt. 2.slipp mot Roy. Samme gode søk. 3. slipp mot Fanta. Holder samme gode søk i finaleslipp. En erfaren og sterk hund som med glede tildeles 1.pr. VK m/CK. Tallkarakterar: 5556444. Presisjon: Presis. Reising: Villig. Dommarar: Robert Colbjørnsen og Anders Hetlevik.

 • 05.03.04. Pontiac fekk ein meget god start på sesongen. Han klinte til med ein 1VK m/CK i sin første start. Kritikken skal eg leggje ut litt seinere i kveld.

 • 03.03.04. Nå er det lagt ut eiga CV side på kennelen vår. Sjå framsida og gå inn på knappen det står CV på.

 • 02.03.04. Janko og Teddy har fått eigne sider. Tiara, Lotus, Twist og Corvette får det i løpet av veka.. 

 • 01.03.04. Ja, dette lovar jo bra. 1UK og 2UK på første helga! Føre var stygt så eg valgte å la Tiara kvile denne helga sidan ho allerede var blitt sår på potane frå forrige helg. Istedenfor starta eg med Teddy. Både Corvette og Teddy viste meget gode søksegenskapar og hadde samme tallkarakterar både lørdag og søndag.. På lørdag var eg uheldig med Corvette. I andre slippet hans så blir han vekke i eit søkk i terrenget. Eg ser kor sporet går inn og velger å gå litt lenger ned i terrenget. Når eg kjem fram på kanten så støkker eg ein orrhane som Corvette hadde stand på. Dette var surt for han gjekk til 1.pr. heile dagen. På søndag så vurderte eg om eg skulle starte Corvette fordi han var så sår bak på bakbeina. Eg burde ikkje ha starta han! Føre var tøft og Corvette var litt sår frå forrige helg han også, så det endte med to lange sår som han kan slite med resten av vinteren. Eg er glad at Tiara kvilte heile helga. Teddy er litt mindre trena i vinter og har ikkje pådratt seg noko slitasje tidlegare så han klarte seg bedre. Her er kritikkane: I tungt og kupert terreng starter Teddy Bear i meget stor fart, fin stil og kraftfull aksjon. Dekker anvist terreng glimrende. Fortsetter senere sitt meget gode søk. Finnes i stand, løser selvstendig ut. Ryper letter senere frå samme område. Senere fortsetter Teddy Bear sitt kraftfulle og energiske søk. Sees i stand langt ute som holdes lenge. Reiser villig i etapper, ryper letter,rolig i oppflukt og skudd. Utreder greit. En fremdragende søker som i dag får sin velfortjente 1.pr.UK. Tallkarakterar: 5556444. Presisjon:1 Reising: Villig. Dommer: Morten Jensen. Her vil eg leggje til at i første standen så var det ein rypestegg som hadde letta før eg og dommer kom frem. Dette fekk me vite etterpå. Han hadde i tillegg 2 stander til den dagen. Den eine var det for bratt til å komme opp til rypene så eg ropte Teddy ned igjen. Både dommer og dei andre deltakarane så rypene. Dommaren var åleine dommar så den siste situasjonen eg hadde på Teddy var rett etter den godkjente. Dommaren var då ute å leita hund med den andre føraren så eg gjekk ned til Teddy og ba han reise. Ein av deltakarane såg på at Teddy reiste enkelt rype og var komplett roleg. Denne vart så klart ikkje godkjent, men det viste eg at eg ikkje hadde behov for heller. På søndag fekk han denne kritikken: Går utmerket i beste fart,stil og aksjon. Utnytter vind og terreng på en fin måte i god kontakt med fører. Senere stand, makker går forbi og tar opp rypene. Det skytes og Teddy Bear er rolig. Utreder greit. Med fratatt muligheit for å tildele denne utmerkede unghund 1.pr. grunnet ikke reising er det en fornøyelse å tildele 2.pr.UK. Tallkarakterer: 5556444. Presisjon: 1 Dommer: Tom Bøhen. Dette lovar jo bra til Sør-Norsk Unghund Cup om 14 dagar. I tillegg må eg ta med at Røda Lacket som er søstra til Tiara og datter til Pontiac fekk seg ein 3UK på første starten i vinter. Ho var jakta med i 6 dagar før ho vart stilt så ho var litt tom når dagen var slutt. Mira som er frå samme kull vart starta i helga men hadde ikkje sjangs på fugl. Søndag gjekk ho og A-Sure(Frida-Pontiac) til 1.pr. men kom ikkje for fugl da heller.To tisper som Pontiac er onkel til fekk kvar sin 1UK i helga!!  Eigarane er Arnt Kvannefoss og Odd Wraali. Gratulerar. Eg skal leggje ut bilde av Nikita i morgen. Ho er allerede stor!!!

 • 24.02.04. Nikita er drektig. Kvelpar ventast i slutten av mars. Dette var ein meget gladmelding sidan ho hadde livmorsbetennelse sist gang. Hadde ho fått det igjen denne gangen så hadde ho kanskje vore ferdig som avlstispe. Eg trur det har med inseminæringen å gjera sist gang. 2 dagar etter inseminasjon begynte ho å bli dårleg!! Lykke til alle saman med prøvar og jakt/trening.

 • 23.02.04. Bilde på toppen sendte Steinar Pedersen inn i forrige veke. Det er av far og sønn i leik ute på Senja. Purdey er tatt ultralyd av og er drektig. Nikita skal sjekkes i dag. Kommende helg blir første prøvehelg. Resultata kjem eg til å leggje fortløpande ut på nettet etterkvart som prøvane er gjennomførte. Hundane er i rute og eg trur Corvette og Tiara kan gjere det skarpt i vinter. Lotus har fått lite trening, men ser ut til allikevel å vere bra i rute. Pontiac er nesten ikkje trena, men det ser ikkje slik ut!! Janko holder fortsatt koken, men skal få litt meir grunntrening frem til NM. Legger ut resultat frå sjekken på Nikita i morgen.

 • 10.02.04. Har fått bilde av den eine hannhunden frå CCL kullet. Han står i stand på rypevinge på bilde over. Pontiac blei far til 5 nye vorsteher kvelpar på lørdag. 3 tisper og 2 hannar så her blei det nok tøft for å få seg kvelp. Både Vidar og eg trudde det kom fleire sidan ho var så stor rett før fødsel. Alle var friske og velskapte. Nikita går rundt og blir ihvertfall feitare og feitare så får me sjå om ho har tatt seg eller det berre er at ho er meget glupsk i matfatet om dagen. Det er ikkje noko som tyder på livmorsbetennelse denne gangen. Marita og eg vart bedt bort i Sverige av Annika til ein av kvelpekjøparane hennars i Stockholm. Dette var i månadsskifte. Eg var så heldig at eg fekk vera med på å jakte rådyr med korthåra vorsteher Ronja, kvelp etter Pyrdey's andre kull. Dette var imponerande bra!!! Og det er ikkje for at eg er glad i vorsteher, men fordi tispa var MEGET god. Me fekk oss 3 rådyr på 3 personar og kunne ha skutt 5 stykker. Eg hadde aldri treft nokon av desse personane, men vart motatt som beste venner frå første stund. Ein stor takk til Ulf og Torunn Halvarsson som stod for kost,losji og jaktmarker. Ikkje berre fekk me god mat og drikke, men Ulf gav meg eit heilt rådyr når eg skulle reise heimatt. Dette er gjestfriheit på sitt beste. Tusen takk til Annika og Håken også som var med på å få dette til ei kjempetriveleg helg. Håpar me kan få yte litt tilbake dersom dere tar turen til Sogndal. Eg kjem til å leggje ut nokre bilder frå turen i morgon kveld. Tiara og Corvette er i rute til prøvane. På søndag så kom eg ut av talet på situasjonar som dei hadde. Alle er ikkje like bra, men det er god trening på store fjellrypeflokkar. Tilsaman hadde nok me rundt ein 50 situasjonar på 5 hundar. Me hadde opp ca 400 ryper!!!! Trur du at både eigarar og hundar var litt heite gjennom dagen? På slutten så hadde eg ikkje igjen stemme men eg var ikkje åleine om det!  Lørdag var det litt mindre men ein kjempedag det og med mange fine situasjonar. Corvette begynner å tegne meget bra. Tiara går nå meget godt og har ihvertfall fått tenning!! Håpar berre at det ikkje er for mykje når det gjelder ro i fuglsituasjonar.

 • 25.01.04. Fekk bilder av Freia frå CCL kullet som ser ut til å bli meget pen. Har denne helgen fått trent Tiara og Corvette. Tiara var meget god og hadde fleire situasjonar. Sekunderte momentant makkers stand og viste meg meget god oppførsel. Hadde seinere fleire situasjonar langt ute som ho er akseptabelt roleg til å vere i UK. Siste standen imponerte ho meg når makker går rett forbi og tar opp ein stor rypeflokk som Tiara hadde spikra foran seg. Ho er heilt roleg når flokken går på vingene, men startar og utrede 5-10 meter når makker kjem inn igjen. Setter seg etter 10 m.Søket ser ut til å bli meget bra. Corvette var litt tung og kanskje litt påvirka av at Tiara som gjekk høgløpsk ved siden av på lørdag. I dag var Corvette meget god søksmessig.  Sekunderer momentant og har fleire fine situasjonar, så dette lovar godt til vintersesongen. Teddy og Lotus var eg ikkje fornøyd med. Begge to virka som dei var blytunge/uinspirerte. Lotus har ei knekt nagl, men bør vise meir. Teddy var barnsleg og umotivert. Det er tidleg så me får sjå korleis det går etter nokre fleire turar i fjellet. Nikita kjem til Oslo på tirsdag og Pontiac kjem til Norge på natt til lørdag. Neste helg skal desse to og Janko på jakttur etter fjellryper.

 • 22.01.04. I dag fekk eg melding frå Annika i Sverige at Purdey og Pontiac allerede har parra seg 2 ganger. Ho skal prøve nokre dagar til. Eg kjem til å leggje ut terminlista vår for vinteren i kveld. Eg skal også laga ei side for DNT-kullet med fiktiv stamtavle på kvelpane. Me er usikre på Twist denne vinteren. Ho har vore plaga med den eine framfoten sidan før Jul. Det viser seg at det er væskesamling i leddet og at ho skal vera roleg i 2-3 veker.

 • 20.01.04. Pontiac er nå kommet frem i Sverige. Parring skjer i slutten av neste veke. Nikita og Tsarek har hatt det "godt" i det siste. Dei har parra 5 dagar på rad så dei bør ha klart det denne gangen. Dette blir D- kullet i Sognexpressen dersom Nikita tar seg. Da blir betegnelsen på kullet DNT, forkortelse på DYNAMITT!!! Marita er endeleg kommet heim igjen etter siste operasjon. Ho måtte bryte opp igjen bruddet og sette inn skruer, noko som gjorde jæ...... vondt i følgje Marita. Fødsel var mykje bedre!! Så det går litt tregere med trening og oppkøyring dette året, men me skal nok klare det denne gangen og. Vidar Angell har laga seg eigen hjemmeside. Gå inn her for å sjå sida hans: www.gakorimyra.com

 • 16.01.04. Nå har dei parra tre dagar på rad så dette ser bare "Lekkert" ut. Nikita virkar til å vere i sitt ess denne gangen så eg håpar dette går bra. Kvelpar ventast fødd 20. mars. Alle som er interessert i kvelp må sende brev/mail med info om seg sjølv og 3-4 viktige punkt ved eventuelt valg av kvelp. Det er ingen som får stå først eller sist på lista mi, men dei som setter seg på først vil stå først i rekka til å få tilbud om kvelp. Eg kjem til å ta kontakt når eg veit fordeling på kjønn og antall kvelpar. Pontiac reiser til Sverige på søndag. Purdey starta å løpe den 15.01.  

 • 14.01.04. Nikita og Tsarek parra i dag tidleg. Dei hang saman i minst 15 minuttar. Eg trur dette er litt tidleg så eg trur dei kjem til å parre ein 2-3 dagar til. Skal prøve i morgon tidleg og.

 • 13.01.04. Godt år til alle saman. Det er eit aktivt år ifrå første dag. Nikita fekk løpetid rett på nyåret og er no sendt til høge nord. Tsarek er den utvalgte. Sist gang fekk ho livmorsbetennelse når me prøvde å inseminert med Lille Ra så denne gangen prøver me med naturleg parring. Me reknar med at parring skjer til helga og at kvelpar blir fødde i slutten av mars. Er du interessert så må du ta kontakt. Pontiac blir sendt til Sverige på søndag. Sjå sida parringar for meir info. Me har røntga 3 av unghundane våre. Tiara, Teddy og Corvette. Alle vart fri røntget!!! Eg kjem til å prioritera Tiara og Corvette i første omgang denne vinteren, men Teddy og Lotus skal få noen startar og så skal me på NM-Vinter. Zita til Vidar Angell er blitt stor og han skal ta ultralyd denne veka. Eg skal informere om resultatet.

 • 24.12.03. God Jul til dere alle. Først vil eg skrive om den eine vorsteh kvelpen som allerede har tatt stand og det i dag på sjølvaste julafta. Velaug ringte meg og fortalde heile seansen. Ho hadde sett fasanene frå bilen og stoppet. Tatt med seg"Spurven", satt henne ned på bakken med fasanene sittende i høgt gras foran Spurven. Spurven hadde frosset i stand med 8 fasaner foran seg i graset. Velaug trur ikkje Spurven hadde syns stand pågrunn av det høge graset. Dette er meget tidleg. Eg håpar at Spurven har fått med seg ei ekstra god evne som jakthund sidan ho vart fødd med overbitt. Pontiac skal til Sverige på parring i mnd skifte Jan.- Feb. på ei meget interessan tispe med navn Klevportens Purdey. Eg har sjekka linjene og det er ingen med HD i nært slektskap. 50% prosent av avkommene er røntga og alle er frie. Jaktmessig så er linja MEGET bra. Purdey var SJCH og SUCH 2 år gammal. Ho har reg.nr.: S26009/96 dersom nokon vil gå inn å sjå linjene på svensk vorstehhundklubb sine sider. Atter ein gang:  GOD JUL og GODT NYTTÅR

 • 08.12.03. Steinar Pedersen som er eigar av Lille Ra fekk sin lille sjarmør seint natt til laurdag. Han har allerede overbevist Steinar og ein del andre kjente hundefolk om at dette er ein kvelp med meget god psyke. Han har berre fått god ord på sin lange tur til Senja. Alle gjev positive tilbakemeldingar og da spesielt på psyken. Ingen har visst nervøse eller krypande tendensar til nå, så dette lovar bra. Engelsksetterane får me også meget gode tilbakemeldingar på. Eg trur kvelpane hadde godt av at me valgte å ha begge kullene saman. Alle kvelpane blei sosialisert med dei voksne hundane i hundegården. På slutten så måtte me henta kvelpane ut igjen sjølve fordi dei helst ville vera inne hjå dei voksne hundane. Når ein har hatt 2 kull samtidigt og føler at ein har lagt litt arbeid i å sosialisere og oppdra kvelpane, så er det godt å få takknemlige tilbakemeldingar med at me har gjort ein god jobb. Tusen takk for det. Pontiac er no på tur til Gardemoen igjen. Han har no parra Zita til Vidar opp til fleire ganger. Eg kjem til å leggje bilde og info om parringa ut på parringsida ein av dei nermaste dagane. Lotus skal kanskje bli brukt for første gang nå til helga. Eit par ting må sjekkast ut før det er eit faktum. Eg er spent på om han kan videre føra sine gode foreldre i avlen. Han er ihvertfall i mine auger ein av dei mest viltskarpe som eg nokon gang har sett. Håpar å få han opp i VK til vinteren. Der vil han bli meget farleg. Følg med på parringsida for å sjå kva som skjer. Gamle Janko skal få seg ei eiga side før nyåret. Dette fortjener han!!

 • 01.12.03. I dag reiste siste vorsteher kvelpen på sin lange reis til Senja. Først med bil til Oslo og så skal den med fly frå Oslo til Trømsø, og så med bil til Senja. Dersom han er like snill som på bilturen til Oslo så blir ikkje dette noko problem. Han sov heile turen! Ein kvelp har vore litt bilsjuk dei første 10 min, ellers har dette gått svært så bra. Plasseringane er 1 til Hemsedal, 2 til Trondheim, 1 til Kristiansund og den siste som er på veg til Senja. Me har beholdt den største tispa i BBT kullet. Eg var ein tur på jakt i går med 4 hundar og to kameratar. Rypene var litt lette, men ikkje verre enn at me fekk oss 4 ryper. Nikita hadde 7-8 fuglearbeid. Teddy 1. m/ felling og unge Tiara hadde 3 flotte arbeid der eg felte rype i første situasjonen. Tiara imponerte meg med eit voldsomt søk(litt stort til tider) og meget flotte fuglearbeid. Ho er meget stilfull i stand. Corvette går også godt så dette skal bli morro til vinteren. Eg kjem nok til å prioritera uk hundane denne sesongen. Sånn som det ser ut no så kjem eg til å køyra kull på Nikita til vinteren. Pontiac er kommen til Alta nå. Han skal parre Zita denne veka. Han er førespurd på 2 tisper til som eg kjem til å ta stilling til denne veka. Eg kjem til å leggje info om dette ut på parring sida. Dette er 2 tisper som ikkje er jaktprøvepremiert. 

 • 29.11.03. Nå er snart alle kvelpane levert. Det er litt vemodig men samtidig også litt befriande etter dei siste vekene. Me har igjen 2 søte kraftige engelsksetter hanner som me håpar får nye eigarar så fort som muleg. Dette er to hannhundar som ser meget bra ut. Er det nokon som er ute etter engelsksettere så bør dere sjå desse to i virklegheiten. Ellers er det bare gode tilbakemeldingar så langt frå kvelpekjøparane. Nå SKAL eg på jakt!!!!!!!!!!!!!!!!

 • 26.11.03. Ja, nå er første kvelpen levert. Den for til Hemsedal. Dei tok tispe nr 4. Det er ei sjarmerande tispe med kun 1 medfødd feil. Truleg den rolegaste i kullet. Har fått bilder av Lille Ra og Tsarek. Tsarek ser du på parring sidene. Pontiac er førespurd som parringshann til 3 tisper siste veka. Zita som er datter til Lille Ra,og søster til Zenta, har fått aksept på parringen.Denne parringen finn stad allerede i neste veke. Dei 2 andre skal eg vurdere til neste veke. Eg vurderar å bruke ferdig Pontiac til sommaren. Dette fordi det ser ut til at eg kun får brukt han til naturlege parringar og ikkje får fryse ned sæd etter hann. Dette var ein strek i regningen for eg hadde tenkt å stoppe han no og så bruke av den frosne sæden seinare. Eg må gå i tenke boksen.

 • 16.11.03. Det er 2 skjønne engelsksetter valper ledige. Ring dersom du er interessert. Dei ser veldig bra ut. Desse er ikkje annonsert i jaktblader. Dersom dere ser annonsen på NESK så er det feil tlf.nr. Riktig tlf nr er: 91803901 eller 57674940

 • 06.11.03. Nye bilder av valpene er ute på kullsidene! Begge kulla ser ut til å ha ein fin utvikling. Men det er pr. i dag eit skjær i sjøen. Når eg studerte valpane i dag så fann eg ein med overbitt. Dette er vorsteher tispa som er heilbrun, nr 4. Eg skal følgje med henne videre sidan ho knapt er 4 veker. Ein av valpekjøparane på vorsteherkullet var innom i dag. Etter at dei hadde studert alle saman så ligger nok valget på tispe nr. 4. Denne sjarmerte dei og dei var ikkje så opphengt i om det blei ein avlshund. Så då betydde ikkje overbittet så mykje. Men eg håpar det kan bedre seg. På Corvette hadde eg overbitt som eg ikkje trudde skulle bedre seg, men han er perfekt i bittet i dag. Så tiden vil vise om ho vil få varig overbitt. Alle dei andre ser meget bra ut i bittet, dette gjelder også heile første kullet til Donna også. Me har begge kulla i lag og begge tispene taklar dette utmerket. Sjå bildene:

 

 

 • 22.10.03. Nå er vi kommet litt i gjenge igjen. Det er nokre dagar sidan eg fekk melding om at den eine valpen frå første kullet til Donna er frirøntget. Dette er Frøy til Bing og Bente og hun hadde A A hofter. Dette lovar jo bra for Donna si blodslinje dersom dette fortsetter på dei andre valpene som blir røntget i dei nermaste mnd. Vi gratulerer Bing og Bente. Ellers går det nå fremover med Marita, men hun er fremdeles langt nede. Navnet på babyen ser ut til å bli Sabrina, eller Madelain L Brenden, men vi har litt tid på oss til å bestemme oss. Kommer til å legge ut nye bilder av valpene i morgen.

 • 20.10.03. I dag er det fødd ei nydeleg jente på 3996 gram og 52 cm. Dette skjedde kl 09.10 i dag tidleg. Ho mor er litt ør etter fødselen fremdeles men er i fin form. Sjarmtrollet er allerede i full aktivitet. Skal nå få sove litt etter ei hektisk natt og formiddag. Oppdaterar litt meir seinare.

 • 19.10.03. Endeleg kan eg få oppdatere sidene igjen. Det har mildt sagt vore meget hektisk dei siste vekene. Nikita gjekk til finalen på Kongsvold som beste søker med Hi-Treff. I finalen hadde eg ein veldig god følelse på at dette var vår dag. Det såg ut til å bli det og!!! Når Nikita skulle ut så var det ingen med godkjente fuglearbeid. Ho går glimrende med meget høg fart. Me finn ho i stand i siste minutt av slippet. Reiser djervt 2 ganger og opp med 3 ryper. Det skytes men dei klarde ikkje å felle. Når eg startar ho for å utrede så lettar det ein stegg til venstre for meg, ho er heilt roleg. Fortsetter så utredningen, slår langt ned i vind, trekker ann og festar ny stand. På nytt reiser ho djervt og presist 2 ryper og er rios. Det skytes her og men desverre ingen felling. Apportrype blir lagt ut. Nikita raser ut griper rypen og er på full fart inn igjen når det fatale skjer. Ho bråstoppar slepper rypen og drar ut i terrenget meget målbevisst. Eg klarar å stoppe henne og får lov til å prøve på nytt, men ho vil berre dra ut i det nye terrenget. Dermed måtte dommarane slå henne ut på manglande apport. Dette var JÆV... SURT!!!!!! Me kan berre drøyme om kva som hadde blitt resultatet dersom ho hadde komme heilt inn med apporten. Så klart måtte det skje i NM-Finalen når nokon av hundane mine skulle nekte å apportere. Eg reiste og jakta dagen etterpå med ein kamerat og felte 5 ryper. Ho apporterte først ei frossen ei før ho apporterte desse 5 heilt prima. Eg står igjen som eit spørsmålstegn. Reiser så til NM-Lavland med Pontiac og Nikita. Begge to klarar eg å få til finalen noko som eg er stolt over sidan dei ikkje har hatt ei einaste treningsøkt på fasan før me reiste ned til Hamar. Nikita klarar i tilegg å få seg ein 2VK i semifinalen. Nå apporterte hun!!! I finalen var Nikta og pointer Rappa beste søkere heile dagen men kom ikkje for fugl. Pontiac hadde stand med Frigg til Hans Simensen, men dommarane klarde ikkje å sjå at dei stod og belasta dei med støkk istadenfor. I andre runde blir Pontiac slått på fugl og blir avslutta etter andre slipp. Donna og Twist har fått 6 kvelpar kvar. Sjå eiga side om kulla her Eg har vore på hjortejakt dei siste 3 vekene og skulle ha vore det no og. Men nå sitter eg i Oslo og ventar på å bli pappa. Marita har hatt tette rier og skal snart føde. Så nå må hjortejakta vente!! Kommer til å oppdatere fortløpande på kulla, også når me har fått ein baby.

 • 03.10.03. Nikita er i slag om dagen!! Ho hadde stand i NM-Lag men det var for langt hold når rypene letta så ho fekk ikkje teljande arbeid. Hi-Treff fekk seg istaden 2 fuglearbeid den dagen. I dag gjekk ho knallgodt og fekk stjernekritikk på søket, 1 fuglearbeid i første runde gjorde til at ho leda lenge. I andre så forsvant ho under ein brink og når eg reiste ned for å leite så støkker eg 2 ryper og så finner vi ho i stand nedunder brinken, surt!! På toppen så klarde makker å få seg fuglearbeid på rype som Nikita var på veg til å feste stand på så da vart det 5VK. Pontiac gjekk godt på NM-Lag og vart beste korthår, men hadde ikkje fugl. I dag gjekk han 2 glimrende søk, men hadde ikkje sjangs på fugl og vart dermed nr 7 sidan det var 6 med godkjente arbeid. Janko gjekk også veldig godt og vart nr 8 uten sjangs på fugl. Eg er imponert over Janko som er nesten oppe på Pontiac sitt søksformat. Nikita er i storslag så me håpar på å gå til finalen i morgen.

 • 29.09.03. Gratulerar Svend Gomnes med 1UK og 3UK på KV A-Sure på Kongsvold i helga!! Dette er ein hanne etter Pontiac og Frida som kun er 14 mnd gammal. Frida er søstera til Trixi som er mor til Nikita og Henny. Så det visar seg at blodslinjene passar meget godt saman. Dette er avkom etter ein ikkje godkjent parring fordi Frida ikkje er jaktpremiert. Lykke til i Grand Prix Svend.

 • 29.09.03. Dette blei ei kanonhelg. Nikita vart friskmeldt onsdag kveld og blei etteranmeldt til VK på Kongsvold. Ho var heldig og kom med fordi det var lang venteliste. Eg hadde ikkje forventningar til henne sidan hun har nå hatt livmorsbetennelse. Ho har vore holdt i ro dei siste 4 vekene og har gått på antibiotika i 4-5 veker!! Nina Larsen som aldri har trent eller ført henne tok ho med seg i VK. Ho gjekk voldsomt bra på fredag, men hadde ikkje sjangs på fugl. Kom med som beste søker utan fugl til semien. I semien gjekk ho ok i første slipp, meget godt i andre og slo IS Spesific 2 ganger på fugl. Ho fekk dermed 1VK Semi. Her er kritikken: Begge går et godt medvindsøk hvor Waco settes hårfint over. Mot Spesific. Begge går meget godt i motvind. Nikita finnes i stand. Rype letter presist foran når fører kommer til. RIOS. Utreder og apporterer korrekt. Senere ny stand. Reiser villig på kommando. RIOS. Utreder ok. Nikita over. I et kort finaleslipp mot Pukkanøtt tar Nikita føringen og tildeles i dag 1 VK semi. Tallkarakterer: 4446444. Presisjon: 2 presis. Reising: 1 villig Dommerer: Steinar Berg og Geir Arne ??? I finalen gjekk ho meget godt og fekk 4VK finale. Her er kritikken: Mot Hi-Treff: Begge jakter utmerket i side/medvind. Stand på Nikita. Rype letter. RIOS, utreder og apporterer korrekt. Nikita over. Mot Link: Begge går meget godt m/Link i føringen som settes over. Nikita mot Raid: Begge går meget godt men Raid fører og får komplett fuglearbeid. Nikita tildeles 4 pr.VK finale. Tallkarakterer: 5556444. Presisjon: 1 presis. Dommarar: Randi Schulze Tommelstad og Kjell Enberget. Dette er meget bra av Nikita når eg tenker på det ho nettopp har gått gjennom. Ho har til nå i år ca 30 championatpoeng. Eg skal finregne på dette nå. ES Vette, mor til Corvette vart nr 3 i finalen og fekk 1VK i semien. Dette lovar bra med tanke på Corvette. Søstera til Corvette, Effi var i Derbyfinalen med lykkast ikkje der. Så var det Teddy. Han har fått visst kor god han er i helgen. Han vant kvalikken med 2 fuglearbeid og beste søker. Nr 2 i semien med eit fuglearbeid og beste søker i lag med han som vant. Forskjellen var at Teddy blei borte i slutten av første slipp og eg fann han ikkje før koblingsordre vart gitt. Rett etterpå finner eg han i stand i området som eg sist såg han. Da måtte eg koble han i stand. Surt!! I finalen var han beste søker men hadde ikkje sjangs på fugl. Han vart plassert som nr 4, rett etter dei 3 som hadde fuglearbeid. Her er kritikken frå semien: Teddy går et meget godt sidevindsøk i godt samarbeid med fører. Starter noe forsiktig men blir borte i slutten av slippet. Pia over Teddy. Finnes i stand i anvist terreng etter 5 min. Teddy-Sheeba. Teddy går meget godt i tungt terreng. Stand sammen med makker. Reiser villig og presist ryper. RIOS. Utreder. 2. pr. Norsk Derby semifinale. Tallkarakterer: 5556444. Presisjon: 1 presis. Reising: 1 presis. Dommarar: Hilde Kvithyll og Walther Muland. Kritikkane frå kvalikken og finalen skal eg legge ut når eg har fått tak i dei. Nå skal eg ha meg ein treningstur med Janko,Pontiac og Nikita og så skal eg slappe av til NM-Lag og NM. Marita tar med seg Twist og Donna til Oslo og tar seg av valpingen som kjem i neste veke. Skal oppdatere fortløpande fremover.

 • 23.09.03. Donna ser ut til å få eit fint kull. Skal informere fortløpande dei siste dagane før fødsel. Jakta gjekk svært så bra. Pontiac fekk vist kva han duger til når det er masse ryper og fort for å miste besinnelsen, men dette takla han meget godt. Eg fekk skutt ca 10 ryper for han kvar dag han var med. Unge Tiara som er 11 mnd viste seg som ei meget talentfull tispe. Litt ramp, men ved stand og fuglarbeid så var hun komplett utanom i apporten. Teddy er bra i rute til derbyen. Meget god viltfinner, men er ikkje heilt i mål når det gjelder reisen. Corvette fungerte meget godt søksmessig, men blei meget heit når han støkka fugl eller fugelen begynte å bevege seg foran han i stand. Eg fekk skote litt fugl for han og. Så var det Lotus. Han har imponert meg enormt i jakta. Siste jaktdagen felte eg 16-17 ryper for han. Nesten alle situasjonane var med reis og komplett i ro. Av ca 25 standar så hadde han ca 3 støkk den dagen!!! Han kan mann sei har vokse i jakta. Eg gleder meg til å vise kor god han er til å finne fugl og behandle fugl. Bjørn Åge Hagen i Levanger har han på lån i jakta, dette fordi han leitar etter tispa si som har vore på rømmen i 3 veker. Siste oppservasjon var for litt over ei veke sidan. Dette er ei skimmel middels kompakt tispe på 15 mnd. Ho vart sist sett mellom Levanger og svenske grensa. Dersom nokon har sett/høyrt om ei kv tispe som er observert i nærheiten ber eg dei ringe til Bjørn Åge på mob.:91180316 eller send meg ein mail. Navnet på hunden er Kaisa. Skal på derbyen til helgen. Oppdaterer etter helgen. Pontiac skal vere med på NM-Lag i år.

 • 08.09.03. Begge tispene er sjekket. Nikita er tom og har pådratt seg livmorbetennelse. Donna har tatt seg i følgje blodtesten som vart teken i dag, så her ventar me kvelpar om ca 30 dagar. Spennande! Nå er eg i Karasjok og berre ventar på jaktstarten. På NM-Skog så gjekk Pontiac ut i semien. Me hadde skikkeleg stang ut. Først så kom me på det eineste partiet som hadde 3 hunder der kun 1 kunne gå videre. Så gjekk Pontiac glimrande, rapporterar på røy som gjekk opp i veden og deretter flaug ho før dommar og meg kom frem. Heilt på slutten av dagen finner me Pontiac i stand 120m framfor oss. På veg opp justerer han seg til ny stand, så avanserer han bak ein brink. Han kommer ikkje frem igjen så me går frem for å sjå etter han og sjølvsagt trakkar me opp rypene. Rett etter kjem Pontiac opp på brinken og ser på oss. Surt!! Her er kritikken: Pontiac viser et fremragende skogsfuglsøk, avsøker svært mye terreng og dekker dette meget systematisk med et stillfarende søk i god kontakt og godt samarbeid med fører. Ses i stand som går over til nærlokalisering, forsvinner bak ein brink. Ryper letter i det vi kommer til uten at Pontiac ses i stand, viser seg kort etter. En god sjanse som desverre ikke ga uttelling for denne meget gode hunden. Tallkarakterer: 655 444  Dommar: Anders Lunde

 • 31.08.03. Denne helgen fekk ikkje eg nokon premiar på mine hundar. Pontiac hadde 2 standar i kval. men rypene letta før eg kom på jaktbart hold. I semien rauk han ut som nr.7. Han vart belasta med slått på fugl etter at han var kobla. Det gjekk 21 minutt før førar og dommar kom tilbake!! Men, det er ein viss ekvipasje som har hatt tur denne veka. Øystein Kroken med Cogito fekk 2VK fin. m/res.cacit i Sølvhunden. Han fekk 1VK m/ck i kval. og 2VK i semien. Og ikkje nok med det, han har fått ein 4VK på Rjukan og 2VK m/ck på Dagali tidlegare denne veka. Imponerande, rått! Me gratulerar så mykje. Er nå på veg til NM-Skog. Oppdaterer til veka.

 • 26.08.03. Ja, så er haustprøvane i gang. Det startar egentleg voldsomt godt nå også, men litt tur så hadde dette blitt prima. ES Corvette har gått tre dagar som beste søker, men lite med fugl og uheldig på dei få sjangsane som var i sleppa hans gjorde til at det ikkje blei premie. Han gjekk i 120 minutt på mandag! ES Teddy Bear var ute på mandag og fekk stand etter 10 min., men nekta å reise kylling som låg 1,5 meter foran han. Dette må me trena på og sjå om me får løyst han opp igjen. Lotus fekk sin start på søndag og var håret frå høgaste premie. Han sleit opp igjen skaden frå Kongsvold så han er ute til jakta begynner. Her er kritikken hans: Lotus går ut i flott søk i god kontakt. Sekunderer makkers stand på bekkasin. Seinere fleire sjangsar på fugl, men lykkes ikkje heilt. Tar seiner fast stand. Reiser kontant på ordre og er komplett roleg i oppflukt og skudd. Utreder greitt. En behagelig hund som i dag belønnes med 2.pr.AK. Tallkarakterar: 5556444 Presisjon: Presis  Reising: Djerv  Sekundering: Spontan   Dommarar: Anders Lunde og Magne Bjørndalen. Ikkje verst til å vera første starten i AK. Så var det Pontiac. Han gjekk i ca 14 minutt i kval. på fredag før eg meldte stand. Han står langt ute i tjukk blåvier. Når me er ca 30m frå han så slår han 2 meter til venstre og så til høgre inn i blåvieren. Det blir stilt og me går 5-6 m mot blåvieren så lettar det ei rype. Eg skyter men dommaren nektar og godta det som eit fuglearbeid. Begrunnelsen var at han ikkje såg Pontiac eller dekkenet akkurat når Rypa lette. Me gjekk 5 m til og der står Pontiac, heilt roleg. Dette var surt. Dommaren la ut apport, dette fordi at kanskje den andre dommaren hadde sett noko meir som stod lenger bak. Men han hadde dårlegare oversikt så arbeidet blei heller minusbelagt. I andre slipp så letta det ein stegg i siste minutt og 2 sjangsar på fugl var takk for i dag den dagen. Eg var ikkje enig. Sidan eg hadde start på Lotus i dag og han er skada så starta eg med Pontiac. Her er kritikken: Pontiac går meget godt i vekslende vind, får med mye terreng i bredde og dybde. Lett fin stil, god fart og samarbeider i god kontakt m/fører. Går senere som før. Stand, på kommando reiser Pontiac villig og presist rypekull. Komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder erfarent. Forsetter dagen ut sitt utmerkede søk i vekslende terreng. Tildeles med glede 1.pr.AK. Tallkarakterar: 5556444   Presisjon: Presis    Reising: Villig    Dommarar: S.E. Bowitz og Lars Lekve. Nå har Pontiac 5x1AK!!!

 • 13.08.03. Eg var på Kongsvold i helga og der var det svæert så varmt. Fredag var ok, men lørdag og søndag var det for varmt og vanskeleg. Det ser ut til å vera mykje fugl ut ifrå det me såg på fredag, men på lørdag og søndag såg me berre det hundane støkka. Var på taksering med Pontiac og Corvette i går. Bjørn monsen var også med. Dei hadde  3 fine situasjonar begge to. Pontiac hadde to støkk i tilegg der han blei meget provosert av kvelpen til Bjørn i den eine men forholdt seg heilt roleg. Apporten var prima. Han ser ut som han er i rute. Corvette hadde fine fuglarbeid og stoppar no på ok avstand. Det som eg ikkje likte var at når han var usikker på kvar fugl var så virka han usikker på kva han skulle gjera. Dette må eg sjå nermare på og jobbe med videre. Søket begynner å sette seg på han også. Bjørn hadde også ein god tur og da spesielt med tanke på kvelpen, Brita , som tok sin første stand i går, 6,5 mnd gammal!! Dette kan det bli hund av ser dere.Nikita er fri for feber men har ein sterk blodsenking. Me har nå gått over til ein sterkare medisin som ser ut til å hjelpe allerede. Skal sjekke alle tispene i slutten av neste veke. Spennande å sjå hvem som har tatt seg. me har lagt inn bilder og info om Twist og Teddy i dag. Sjå framsida for link til eiga side.

 • 13.08.03.  Dette bildet er tatt av Marita. Ser dere det eller? Det måtte snike seg med ein engelsksetter!! Dette er søstera til Tiara etter Cita og Pontiac. Ho heiter Røda Lacket og har vore oppe i Senja det første året. Ho er ei meget mørk heilbrun tispe. Ho er akkurat ferdig med løpetiden sin og skal så smått til og vere med ut i terrengene. Ho vurderast og seljast, men eg skal først få trent ho litt i fugl. Ta kontakt uansett dersom du er interessert. Ho har meget spennande blodslinjer.

 • 05.08.03. Nå er både Nikita,Donna og Twist inseminert. Donna og Twist nå på søndag som var og Nikita på torsdag 31.07. Alle er inseminert på vetrinærhøgskulen. Nikita er eg usikker på ang. løpetiden så hun er inseminert 3 ganger. 2 ganger i Sogndal, den 26.07 og 29.07, og nå siste gang på vetrinærhøgskulen. Eg har akkurat vore hjå dyrlegen med Nikita. Hun hadde feber og veldig høg senkning. Tok røntgen av fordøyelsesystemet, men fant ingenting. Skal gå på antibiotika eit par dagar, så skal me sjå om ho betrar seg. Ho ete dårleg og har virka slapp dei siste dagane. Har no fått køyrt ein 4-5 turar med hannhundane så dei begynner å få trening til prøvane. Skal allerede til helgen på Kongsvold for å sjå korleis dei fungerar. Skal vera masse fugl så eg gledar meg. Kjem til å skriva om helga på mandag. Etter litt om og men så kom Lille Ra heimatt i dag.  

 • 22.07.03. Nikita har fått løpetid, men nå er det 5 tisper med løpetid!! Senta er så å sei ferdig, Nikita startet å blø seint den 16 juli, Donna(Cita) som eg henta for å sjå om ho blei påvirka til å få løpetid fekk løpetid natt til i dag. Røda fekk løpetid tidleg på morgonen den 19. Twist til Marita har også nettopp fått løpetid. Dette blir tett opp til terminen til Marita, men det positive er at alle kommer til å få Derby kvelpar, og at alle er fødde før Marita's termin. Nikita sine kvelpar ligger i grenseland dersom ho tar seg på den 13. dagen. I fjor parra ho seg med Janko den 14.,15. og 16 dagen. Eg håpar ho står på samme tid denne gangen også, og at ho går med kvelpane i 63 dager. Då vil ho få kvelpar som fyller 2 år rett etter derbyen sånn som ho var sjølv. Tiden vil vise dette. Lille Ra er kommen ned til Sogndal så han er klar. Han er ein meget triveleg hanne som gjekk rett i hundegården med 7 andre hannhundar. Eg har ikkje sett noko krangling frå hans side med andre hannar. Nå ligger han i ei klyngje med Janko,Pontiac,Lotus og Corvette. Han er høg og lang, men lettbygd. Han er ikkje breidere enn Pontiac i brystkassen, men desto større i høgde og lengde. Han er bestefar til Lotus og det er ikkje vanskeleg å sjå. Eg må sjå dei ved sida av kvarandre for å sjå forskjell. Han virkar MEGET stabil i toppen, og veldig omgjengelig med nye personar. Dette ser lovande ut. Eg kjem nermare tilbake med tidspunkt for parring/inseminæring på kvar einkelt tispe. Donna og Twist ser ut til å kunne få kvelpar ca 7.-8. okt. dersom dei står den 13. dagen og Nikita den 1.-2.okt. Når det gjelder trening av hundar så ligger vi litt på etterskudd. Alle har fått seg gode svømmeturar men dei har ikkje fått sprunge foran bilen ennå. Har hatt litt lite tid til overs i det siste. Skal sjå om eg får teke meg ein tur i kveld eller i morgon tidleg. Dersom du ønskjer kvelp så ring meg, men alle må sende litt info om seg sjølv og eventuelle krav/ønsker som ein har på mail eller i vanleg brev. Alle som gjer dette blir satt på liste og oppringt når kvelpane er fødde. Dei som da får tilbud om kvelp når dei er fødde og takkar ja, må betale eit depositum på kr 2000,-. Dette får å få ein bekreftelse på at kjøparane er seriøse og for å dekke meir kostnad dersom nokon må trekke seg rett før levering. Kjem no til å oppdatere fortløpande med ny info ang. parringar, trening og resultater. Skal allerede på Kongsvold 8.-10. aug. på trening/autorisasjonsprøven.

 • 19.07.03. Pippi har i natt fått 7 kvelpar. 2 hannhundar og 5 tisper. 1 hannhund og 2 tisper er ledige. Ring Glenn dersom du vil ha kvelp. Tlf.nr: 416 29 284

 • 09.07.03. Nå har Marita og eg funne ut korleis prøvar me reiser på i haust. Sjå terminliste som er satt inn i staden for resultatliste vinteren 2003.Gå inn  her Me kjem til å skriva litt om trening og oppkøyring som me har på hundane til haustprøvane. Me har 4 godkjente hundar til start i NM-Skog,NM-Haust og NM-Lavland så det blir ein artig haust. I tillegg har me 1 som er godkjent til start i Derby og har meldt på ein til. Nikita håpar me får løpetid ein av dei nermaste dagane, og dersom ikkje vil me venta til vinteren før me parrar henne. Dette har sin grunn i at Marita har termin den 20.10. og det blir litt tøft for meg med 2 tisper som skal føde på samme tid. I tillegg er begge førstegang fødene!!!!  Legger inn meir info ein av dei nermaste dagane. På gjensyn.

 • 25.06.03. Eg var på utstilling i helga. Corvette 1JK,JKK,HP,3VK,    Lotus 1AUK,AUKK,    Nikita 1AK,1VK og Pontiac 1AK,1VK. 4stk. 1. premiar på fire mulige!!

 • 25.06.03. Det skjer litt om eg ikkje er inne å skriver så mykje om dagen. Pontiac er parra med Tiurbuas Pippi til Glenn Olsen og kvelpar ventast 15 juli. Ho er allerede STOR.

 • 16.04.03. Når det gjelder parringar så vil eg oppdatere fortløpende under siste nytt og parringar. Dere må ha ei riktig GOD PÅSKE alle saman som gidder å vere inne på mi heimeside. Lykke til med trening og utstillingar fremover.

 • 16.04.03. Nå er me kommen til Oslo igjen og vaskar kler og bil. Dette har blitt ein meget god vintersesong og avslutninigen er eg stolt av. Nikita hadde utur i kvalikken. Eg melder stand på henne så korrigerte ho seg slik at me ikkje kunne sjå ho meir. Når eg kjem frem på kanten så lettar det ei rype 15m til høgre for meg og da ser eg Nikita står rett fremfor meg. I andre slipp lettar det ryper 2 ganger utan at ho er i direkte kontakt med dei, men blir da slått ut pågrunn av antall sjangsar på fugl. Ho tok hardt igjen i Exit Spesific Cup kval.! Der fekk ho ein meget velfortjent 1 VK m/CK. Her er kritikken: Mot Charly. Begge jakter meget godt, Charly tidvis noe åpen og Nikita settes over. Mot Tosch. Begge går meget godt. Nikita fester stand langt ute. Reiser djervt og presist rype og er rolig i oppflukt og skudd, utreder og apporterer korrekt. Tildeles i dag en velfortjent 1.pr. VK m/CK. Tallkarakterar: 6666444. Preisjon: 1 presis. Reising: 1 djerv. Dommarar: Tord Andreassen og Per E. Høvde. Dette er billetten til NM Høst!!!  Pontiac gjekk gjennom kvalikken med 2 godkjente fugltakningar utanfor jaktbart hold. Beste søker. I semien var det knallhardt å komme videre. Me hadde 9 m/fleire godkjente arbeid. Pontiac fekk til slutt  5 VK semi. Her er kritikken: Mot Sindi: Pontiac tar umiddelbart føringen. Fugl lettar fra område hvor begge har vert. Sindi utgår. Mot Zimbad: Begge går utmerket med Pontiac i føringen. Stand på Pontiac. På ordre reiser han ryper djervt og presist. Pontiac er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Ny stand langt ute sammen med makker. Fugl går utenfor jaktbart hold. Makker støkker. Over Zimbad. 5.pr. VK Tallkarakterar: 5556454. Presisjon: 2 presis. Reising: 1 djerv. Dommarar: Edgard Henriksen og P.G. Foss.  I finalen så ligger han som beste søker i lag med sin makker etter første runde uten minus. I andre slipp tar han litt av. Han tar stand langt ute og når eg har nerma meg ca 50 m. så lettar det ei rype 25 m. fremfor Pontiac. Dette er så langt ute(300-400m) så dommarane ser ikkje rypa. Etter dette så ser eg ikkje han før på slutten av slippet. Da er han i området som makker får seg fuglarbeid på. Korleis han har komme seg fram der og eventuelt kva han har gjort veit ikkje eg. Han blei da slått ut pågrunn av søket som var svært så storgått og da slått på fugl. Dette er andre året på rad han er i finalen så til neste år får me håpe at alle gode ting er 3. Nikita gjekk i Exit Cup finalen og har der ikkje mindre enn 3 ganger stand som det lettar fugl og blir skote i, men ingen blei godkjent pågrunn av at det var for langt til at det var jaktbart. Ho var her også beste søker i sine 2 rundar. Dette viser for meg berre at ho beviser sin kvalitet både søksmessig og sin viltfinneregenskap. Skal bli artigt med denne dama videre. Forøvrig var det Marita som førte ho og det ser ut til å fungere meget godt.

 • 07.04.03. Har no vore på Artic Cup og er nå på veg til Lofoten. Lotus gjekk ut av kvaliken med ein diskutabel situasjon der dommarane dømte det som sekunderingen på Lotus. Dette medførte at han vart belasta med at han var slått på fugl. Søksmessig så gjekk det hardt nok. Han var ein av dei beste søkarane. På laurdag så stilte eg Corvette som gjekk 4 slipp i tungt føre men uten sjangs på fugl. På søndag stilte eg Teddy og Pontiac. Teddy er halvbror til Corvette som er Marita`s hund. Det gjekk svært så bra. Teddy fekk 1.UK og Pontiac fekk 1.AK. Her er kritikkane: Pontiac viser oss i dag et søk av topp klasse. Han har utmerket fart og stil og han jakter det anviste terreng på en glimrende måte. Finnes i intens stilfull stand. På ordre reiser han djervt og presist enkelt rype og er komplett rolig i oppflukt og skudd. Utreder erfarent. En glimrende hund som tildeles 1.AK. Tallkarakterer: 6666444. Dommar: Jan Arild Kingswick. Presisjon: 1, Reising: 1, djerv. Her er Teddy`s kritikk: Teddy legger opp til et vel anlagt søk med utmerket bruk av vind og terreng. Han behersker alle typer vind og er godt i hånd. I siste slipp finnes Teddy i stilfull stand. Reiser villig to ryper på førers kommando og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder fint. Teddy har i dag vist oss fremragende prestasjoner og det er en glede å tildele denne hunden 1.pr.UK. Tallkarakterer: 5566444. Presisjon:1, Reising: 1, villig. Dommar: Jan Arild Kingswick. Reiser nå vider til Lfoten og så til Andøya. Skal i dag innom og sjå på sædkvaliteten til Lilli Ra som eg har fått godkjent på Nikita til sommaren. Eg var så heldig å få sjå ei tispe frå det einaste kullet som er etter Lille Ra i helga. Ho fekk ikkje mindre enn 2 x 1 AK!!. Dette er nr 3 i dette kullet som får 1 AK. Den fjerde som er stilt på prøve har 2 AK u/reis. Dette er meget gode hundar så eg er svært spent på kombinasjonen mellom Nikita og Lille Ra. Eg har også fått godkjenning på parring mellom Cita og Tsarek til Gunnar Knop. Skal ut å få sett litt på han i marka i dag. Alle som er interessert i kvalpar må ta kontakt, men ingen får første retten sånn at alle stiller likt. Dere får fortelle meg kva dere er ute etter i kvalpane så anbefaler eg den som eg meinar passar best ut frå ønskede kvaliteter. Dette fungerte utmerket i første kull. Alle er fornøgd. Oppdaterer fortløpande i NM-helga.

 • 31.03.03. Ja no er me på tur nordover. Er på veg ut frå Vertshuset i Grong. Det blei ingen premie denne helga heller. Ein liten oppsummering av dei to siste helgene. På Filefjell så starta eg med 4 hundar i kval. og fekk Nikita og Twist med videre blant dei 6 som gjekk videre, men ingen blei premiert i finalen. Nikita fekk glasskare i sitt andre slipp og holdt ikkje søksmessigt. Dette er det eg fryktar med ho. Søndag stilte eg både Corvette og Teddy til Marita i UK. Begge gjekk til første, men ingen premie. Nå på fredag i Ålen var det for bra føre for Teddy. Han fekk to slipp, og var borte i begge. Corvette derimot fekk 6 slipp/90 minutt og ville ha klart fått første dersom han hadde fått teljande arbeid. Han hadde stand i andre slipp, men fugl lettar før me kjem på jaktbart hold. Han fekk tallkarakterar: 5556444. Denne helga blei Pontiac slått i første slipp og med svært lite fugl så kom ikkje han til finalen uansett om han var dagens søker. Nikita gjekk til finalen og gjekk svært bra, men dommarane var heilt i..... og sendte 6 av dei 10 første hundar nedigjen. Dette er berre tragisk at sånne dommarar får lov til å dømme i det heile tatt!!!! Det var erfarne hundeførar og meget godt premiert hundar som blei sendt nedigjen så dette var ikkje berre Nikita. Eg blir så forbanna over sånn oppførsel overfor seriøse deltakarar som bruker tid og penger på trening/overnatting og startkontigent. Dette er null respekt for medmennesker. Over til noko meir positivt. Søstera til Lotus, Peggy blei stilt på prøve forrige helg. I sin første start tok Peggy like godt ein 2.pr.UK med ikkje mindre enn 4 fuglearbeid. Fugl var lett så ho fekk desverre ikkje vist reis! Dette er den andre frå dette kullet som blir stilt på prøve. Lovar meget bra. Lotus er på bedringens veg, men er egentleg sjukmeldt i 3,5 veke til av vætriner. Han har eit sår/sårflate oppe ved senefeste på høgre bakfot som hadde gått hull på huden og betennelse hadde satt seg i sene og sår. Det ser ut til å gro og eg håpar at eg kan stille han. Han er dermed ikkje trent eller stilt etter Hovden prøven. Ikkje beste oppladning, men eg trur han skal få vist kva han er god for allikavel. Spesielt dersom det er korrekte meldingar me får, hard skare med nysnø oppå og masse fugl. Dette passar Lotus meget meget godt. Skal oppdatere om forholdene igjen på torsdag. 

 • 17.03.03. Enda ein gang blei det ei meget god helg. Nikita avslutta med 3 VK finale på Hovden. Det var 54 startende hunder så hun fekk 5 poeng for denne premien. Ho og Pontiac har likt med poeng hittil i år, 9 p. Det var Marita Evensen som var fører denne gangen. Her er kritikken: Mot Windy: Like etter slipp trekker Nikita ann, tar stand, avanserer til ny stand og spikrer løpende fugl. Reiser kontant og presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer greit. Nikita over. Mot Hermann går Nikita fortsatt godt, men noe variabelt. Hermann over Nikita. Senere i motvind mot Charlie fortsetter Nikita som før, men blir slått av makker som finner fugl. Charlie over Nikita. Nikita tildeles 3 pr. VK Finale. Tallkarakterer: 4446334 Dommarar: Svein E. Bowits

 • 14.03.03. Dette går over all forventning. Lotus tok ein ny 2UK gjekk videre til finalen i Sør Norsk Unghund Cup. Han er 1 av 14 i finalen av ca 60 startende!!! Corvette tok seg ein ny 3UK. Her er kritikkane: Lotus: Startar dagen meget godt. Revierer i stor fart og fin stil anvist terreng meget godt. Stand langt ute. På ordre går Lotus frem i flere etapper på ordre. Reiser ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Utreder. Modererer seg noe utover dagen, men har vist seg som en god jakthund og får 2.pr UK. Tallkarakterar: 4446444. Dommarar: Terje Tvedt og Svein Borgen Corvette:Corvette: Corvette startar dagen noe forsiktig men går seg opp utover dagen. Revierer fornuftig i god kontakt. Har to ganger stand der han selvstendig tar opp fugl og forfølger. Senere ny stand. Går på ordre villig frem til ny stand. Fugl letter litt til side for Corvette. Rolig i oppflukt og skudd. En tiltalende unghund som holder dagen ut og får en velfortjent 3.pr UK. Tallkarakterer: 4446334. Dommarar: Terje Tvedt og Svein Borgen. Dette er jævla bra!!!! Både Corvette og Lotus er over 50% premiert nå.

 • 08.03.03: Pontiac er i superslag om dagen. Han tok like godt sin andre 1 VK m/CK på to forsøk. 3 fuglarbeid i første slipp. Eg legger ut kritikken seinare i kveld. Nikita videre til finale som 2. beste søker uten fugl. Her er kritikken: Mot Cita: Pontiac går meget godt, viser oss 3 flotte fuglearbeid alle med reising+. Ro i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer korrekt. Mot Rosso: Pontiac er den førende slippet igjennom. Pontiac over Rosso. Mot Ulla: Pontiac vinner slippet og dagens VK. Tildeles 1 VK m/CK. Tallkarakterar: 5446444. Presis:3, reising:3, villig. Sekundering:1, spontan.

 • 02.03.03:  Dette blei ei kanonhelg! Corvette avslutta med ein 3 UK 9 mnd gammal. Her er kritikken: Corvette åpner dagen i småkupert lende, motvind og lettgått føre. Jakter greit med god vindbruk. Har enkelte store slag- holder fin kontakt. Fortsetter bra i bratt li og går senere et tiltalende unghundsøk. Tar stand- går videre til ny stand, avanserer,dreier medvinds til ny stand. Rype letter i det fører kommer til. Corvette er rolig i oppflukt og skudd. Tildeles i dag 3.pr UK. Tallkarakterar:3346334 Dommar: Åke Rosen

 • 01.03.03: Corvette går eit godt søk i god kontakt med fører. Dekker anvist terreng godt. Støkker seinere fugl og roes på tilrop. Kort stand, uten at det blir skote. Stand, men går for langt etter i oppflukt og skudd. Stand, lang avans, men går for langt etter i oppflukt og skudd. 0.pr UK. Tallkarakterar: 5456443 Dommar: K. Fuglestad

 • 01.03.03: 1 VKm/CK på Pontiac og 5 VK på Janko!!! Her er kritikken på Pontiac: Mot Trym: I motvind revierer Pontiac utmerket i bratte lier. Stand, rype letter. Det skytes, rolig men utenfor jaktbart hold og situasjonen godkjennes ikkje. Seinere 2 ganger stand med villig og presis reising. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder grundig og apporterer prima. Over Trym som utgår. Mot Fanta: Begge revierer utmerket i medvind. Fanta tar føringen når Pontiac trer av på naturens vegne. Blir borte ved innkalling, finnes i stand i anvist terreng etter koblingsordre. Fugl i situasjonen. Fanta over Pontiac. Mot Janko. Tar straks føringen mot Janko, stand. Reiser djervt og presist rype! Rolig i oppflukt og skudd, utreder. Over Janko. Kort finaleslipp mot Killakee som Pontiac vinner. En særdeles tiltalende hund som det er en glede og tildele 1 pr. VK m/CK. Tallkarakterer: 5556444. Presis,3. Reising 2 x villig, 1 x djerv. Dommarer: Jan R Sunde og A.E Bowits

 • 01.03.03:Janko`s kritikk: Mot Pollux: Janko tar straks føringen i motvind mot Pollux som går godt. Janko trekker an, fugl letter. Rolig. Seinere stand, reiser villig og presist rype. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer noe slurvete. Seinere ny stand, rype letter før fører kommer til. Rolig. Skytes ikke. Mot Fanta: Begge hundene revierer meget godt. Fanta støkker. Janko over Fanta. Mot Pontiac: Begge går stort og godt med Pontiac i føringen. Godkjent fuglearbeid på Pontiac. Pontiac over Janko. Tildeles 5 VK. Tallkarakterar: 5446344 Dommarar: Jan R Sunde og Svein E Bowits.

 • 26.02.03: Sjå oppdateringar under sida parringar.

 • 23.02.03: Denne helga var det full klaff med hundane. Far, sønn og datter blei premiert. Sjå innlegg lenger ned og under kvar einkelt hund si eiga side. Lotus sin kritikk: Lotus viser et godt unghundsøk i god fart, lett stil og aksjon. Holder god kontakt. Jakter bevisst og iherdig i anvist biotop. Fester stand i li, reiser villig på ordre ryper på avstand, RIOS. Har senere sjanser på fugl. En flott KV og høytsøker som i dag tildeles: 2.pr. UK. Tallkarakterar: 4445344. Dommarar: Bertram Mossmann og Petter Elvestad.

 • 22.02.03: Nikita viser et velanlagt søk i god fart, bra stil og lett aksjon. Holder god kontakt. Jakter bevisst og iherdig i anvist biotop. Fester stand mot kratt, ryper letter før ordre om reising gis. Nikita er komplett RIOS. Utreder godt. Apport godkjent. Fortsetter sitt gode søk. Tildeles 2. VK Finale  Tallkarakterer: 5556444

 • 21.02.03: Jippi!!!  Pontiac starta sesongen med glitrande søk, fuglearbeid u/reis og 3VK i kvalikken på Rjukan. Nikita videre på søk som beste uten fugl!! Her er kritikken på Pontiac: Mot Pointer Lotus går Pontiac meget godt og fører slippet. Stand, rype letter. Pontiac er rolig i oppflukt og skudd. Utreder og apporterer greit. Mot Luck, begge går et søk av høy klasse, Pontiac vinner slippet på bedre terrengdekning. Da Pontiac ikkje fikk vist reising samt noe små variasjoner i søket gjør dette at Pontiac får 3VK. Tallkarakterer: 5556444 Dommere: Kjell Mogen og Erik Fritzner.

 • 02.02.03: Nå nermar me oss første prøven i kommande prøvesesong. 1. prøve som me skal på blir Rjukan i slutten av februar. Så går det slag i slag frå Gaularfjell, Hovden. Hemsedal, Filefjell, Ålen/Lifjell, Artic Cup og avsluttar med NM Vinter Andøya. Eg kjem til å leggja ut resultat fortløpande på alle hundane. Skal lage ei eiga resultatliste som dere kan gå direkte inn via forsida. Cherokee hadde eg i ca 2 veker før eg fekk plassert han hjå sin nye familie. Han har tilpassa seg meget bra, så eg er spent på hans videre utvikling. Helge Fardal m/familie er nå dei nye eigarane av han. Når det gjelder Senta så har eg også fått plassert henne hjå ei ny matmor som heiter Ellen Beate Nestegard Bruheim. Hun er på forvertavtale så det er eg som står som eigar og skal trene og få ho premiert. Eg skal eventuelt ha 3 kull på ho dersom ho blir bra. Ho ser meget lovende ut når det gjelder det sosiale og gemyttmessig. Ser ut til å bli pen utstillingsmessigt og. Har ikkje hatt henne i fugl enno, men ho har ein voldsom aksjon i løpesettet sitt så det blir spennende å sjå utviklingen i vinter. Eg er glad for å ha fått plassert begge to så fort slik at eg får tid til å trene unghundane mine også. Corvette er nå begynt å ta stand, sekunderer bra, men manglar litt på søket enno. Lotus er på veg til å bli klar til Artic Cup, men manglar litt rutine. Nikita er meget bra søksmessig,stand og hun kanonreiser ennå. Ho er roleg i fugl, men eg jobbar med apportbiten. Ser ut til å vere på rett veg, men det er det einaste som eg er i tvil med henne på. Pontiac er god, dvs. meget god. Han går meget hardt og godt, er komplett i fugl og apporterer prima! Janko går også bra, men når det blir meget tungt føre så ser eg at han dabber av. Eg reknar med at han er klar til NM Vinter. Han er nå 9,5 år gammal. Still going strong. Eg jaktar mykje med han no. Er nå på trening på hytta til Marita sin familie. Tungt føre med litt farleg skarelag. Skal nå ut å trene Corvette og Lotus. Lykke til alle saman med jakt og prøver. Kommer med oppdateringar nesten kvar veke framover.

 • 04.12.02: Ja, nå er det kommet to nye vorstehera i kennelen. Cherokee og Zenta henta eg på søndag. Eg har lagt ut ei ny side som omtalar dei 4 siste anskaffa hundane. Gå inn via knappane på framsida. Skriv inn i gjesteboka mi og fortel kva du meinar om sida og om fuglehundar.

 • 20.11.02: Har nå akkurat kommet tilbake etter ei veke på Lanzarote. Det var kjempegodt med litt ferie. Spesielt etter at Pontiac avslutta sesongen med nok ein 1VK og det på NM-Lavland! Han var også med i finalen, stand i andre runde men blei med for langt og ut. Nå er Pontiac premiert med 1 pr. i alle prøvegreinene og det er eg stolt av. Nikita gjekk ut i kvaliken, men søstera Henny tok like godt ein 2VK i sin første start! Ho gjekk desverre ut i semifinalen, men tok like godt to nye 1AK helga etterpå. Ho har nå 4 1.AK av 4 mulege!!!!  Eg trur ho blir Årets Unghund uansett rase og kanskje tar ho alt når det gjelder innbyrdes for vorstehrane. Ikkje dårleg det i sin første prøvesesong. Gratulerer så mykje Svein M. Haraldsen og Gustav Larsen med Henny. 

 • 05.11.02: Eg gratulerar så mykje Henny med 1AK på sin første start ho og. Dette var greitt nok på skog, men ho understreka ikkje mindre sin kvalitet med å like godt ta 2 x 1AK av 2 mulege på samme helg!! Så nå er Henny også klar for NM-Lavland. Samtidigt var eg i Sverige og prøvde Pontiac, Nikita og Lotus på fasaner og rapphøns. Dette tok dei svært så fort, så eg fekk verkeleg valuta for pengane. Lotus er blitt voldsomt god i fugl så eg har god tru på han i Forus Open. Nikita taklar dette like godt som høgfjellet og Pontiac er nå meget komplett i fugl. Eg føler eg reiser til NM-Lavland og Forus Open med godt klargjorde hundar, så får me sjå om me har flaksen med oss også. 

 • 05.11.02: Cita fekk 12 valper der 3 var døfødde. 9 levende fordelt på 2 hannhundar og 7 tisper. Det er fem skimmle og 4 brune, men alle er nå solgt. Eg planleggje å parra Nikita til våren/sommaren, men har ikkje bestent meg for hannhund. Dersom du er interessert i kvelp så send meg ein e-mail. 

 • 04.11.02: Johnny som har Frida sitter igjen med 3 kvelpar og det er eg meget overraska over. Dette er samme blodskombinasjon som med heilsøstera Trixi, så dette bør vera meget interessane kvelpar. Eg har sett dei og dei ser meget gode ut. Sterk psyke! Desse er nå 4 mnd. Tlf. nr. til Johnny ser du på sida "parringar". Vurderar du jakthund/konkurransehund så bør du ta her. Fordelen er at du nå kan sjå meir korleis hunden blir når han blir vaksen.

 • 07.10.02: Nikita er blitt VK-hund denne helgen og det i sitt første forsøk!! En meget stolt eigar av Nikita er imponert. Fører var Marita Evensen. Marita skal ta henne med seg på lavland og sjå om ho kan takle dette også. Ho stiller i VK med ein gang. Håpar på det beste. Sjå omtale under sida til Nikita.

 • 19.09.02: Endeleg er eg på nett igjen! Eg har kjøpt meg nytt hus i sommar og det har dermed vore hektisk med salg av det gamle og flytting, men nå har eg komme inn og fått telefonlinje montert. Det har skjedd mykje, men det beste er at Næveråsens Bsp Lotus klarde å kvalifisera seg til Derbyen i ein alder av 12 mnd!! Nikita fekk 4 premiar på sine 4 første startar!! Sjå meir oppdatering på kvar einkelt sida. Er på veg til NM-Skog til helgen. Skal komme med referat på mandag. Stiller Pontiac og Janko.

 • 29.02.02: I dag har Pontiac blitt far til 17 nye kvelpar!! Både Frida og Svea fekk kvelpar natt til laurdag. Frida måtte ta keisarsnitt og fekk berga 7, og ein gjekk tapt. Alle 7 er jevne og friske og det står godt til med Frida også. Svea fekk 11 kvelpar, men den eine måtte hjelpast frå starten av så det var ikkje noko overrasking at den døydde. Ho har 10 meget friske,jevne og viltre kvelpar rapporterar Per. Svea står det bare godt til med også. Sjå meir omtale under parringar. Der vil det også bli lagt ut info på kvelpane frå begge kulla. Pontiac har no over 9 kvelpar i snitt pr. kull!

 • 26.06.02: Har endeleg nokre nye resultat å skrive om. Heile gjengen var i Bergen(Eikelandsosen) på kombinertprøve i helgen. Dette gjekk svært så bra. Reiste til prøven med forhåpningar på premieringar på spesielt Pontiac og Nikita, men stilte Janko og Lotus også. Lotus gjekk i vatnet 2 dagar før prøven!! Resultatet blei 1AK på Pontiac, 1UK på Nikita + 2AK på Janko og 2UK på Lotus!!! Sjå kritikkane under sidene til kvar einkelt hund.

 • 29.05.02: Har vore på utstilling med Nikita og Lotus den 19 mai. Nikita blei dermed avlstispe. Ho fekk 1AUK,HP,4VK!! Lotus var litt lite utvikla i brystkassen, men ellers godt vinkla og fekk seg ein 2 JK. Sjå kritikken på Nikita her.

 • 29.05.02: Pontiac parra i går Trixi. Dette er gjennparring. Les meir her.

 • 29.05.02: Eg har nettopp bestemt meg får å ta inn ein engelsksetter. Dette har vore planane i lenger tid, men eg har leita lenge etter ein kombinasjon som eg sjølv har stor tru på. Ei stund var det nesten sikkert at eg ville ta ein irsk, men valget falt på ES. Eg satte meg på liste hjå Pål Walquist og var så heldig at eg fekk ein hanne. Pål hadde ei lang liste så han venta til kvalpane var nesten ei veke gamle, før han tok avgjørelsen på kven som skulle få kvelpar. Dette er etter Vinsterfjellet`s Vette og Sam til Willy Børge. Eg har tru på denne kombinasjonen og da spesielt viltfinneregenskapane. Det er heller ikkje negativt at begge foreldrene er NUCH. Navnet på kvelpen var enkelt: Vinsterfjellet`s Corvette!! Det er jo ein kvelp etter Vette, og sidan mine hundar har bilnamn så var valget einkelt denna gangen. Eg får han i slutten av Juli.

Nikita i nokon av sine stilfulle standar. Sjekk halen!!

 • 12.05.02: Eg har i helga fått nokon fine bilde av hundane og da spesielt av Janko og ikkje minst Lotus. Eg kjem til å få lagt desse ut i morgon kveld. Me har hatt taksering denne helgen og det lovar meget godt for hausten. Nikita fortsett og imponera meg. Ho jaktar utruleg bra for tida. Går stort og hardt. revierar prima, og er kanon i fuglbehandlingane. Eg kriblar i blodet til å få jakta med ho til hausten. Broren hennars, Timmi, har eg hatt med meg dei to siste helgane. Han bekreftar breidda av gode jakthundar i detta kullet. Han går no til tider lika stort som Nikita, sterk på nasen,presis,djerv i reisen og komplett i ro på fløytesignal. Heldigvis sendte eg påmelding til Derbyen på han også!! Eg trur ikkje han skal ha så mange prøvar på hausten før han får ein 1pr. Lotus er no kommen såpass langt at han held bra på standen, reiser djervt på kommando og er akseptabelt roleg.(5-15m) Han går meget godt med utruleg høg hovudføring på vinden. Han er no akkurat blitt 9 mnd, så dette er den hannhunden som har vakna tidlegast hjå meg! Sjå bilde av hann i stand i morgon.

 • 07.05.02: Stanglifjellet`s Janko er nå offisielt kåra til ÅRET`S VORSTEHHUND!!! Eg jobbar med å leggja ut ei side på han og, men det er mykje info som skal inn på hann.

 • 01.05.02: Eg har nettopp snakka med Per Formo og han har hatt 3 gode parringar med Svea og Pontiac og skal prøve å ha ein til. Han var godt fornøgd med Pontiacog da spesielt kor lett han tilpassa seg nye omgivelsar. Johnny hadde hatt 4 gode parringar på Frida.

 •  24.04.02: Pontiac har nå hatt to gode parringar med Frida som er heilsøstra til Trixi. Jonny Tjersem er eigar og han har tlf.nr.:71184526.  Ein på mandag og ein i kveld.  Skal prøve å få ein til før han reiser for å parre Svea til Per Formo nå i helga. Per regnar med at ho står kanskje til helga. Per Formo treffer du på tlf.nr.:95824740. 

 •  23.04.02: Næveråsen`s BSP Lotus blei stilt ut på villmarksmessen i Oslo i helgen. Det gjekk voldsomt bra etter min meining. Han blei best av korthår og nr. 3 av alle valpene i valpeshowet! Her er kritikken: Velprop. Velvinklet. Godt rase- og kjønnspreg. Ennå litt lett i kroppen. En aning hasetrang. Tillitsfull, Glad. Godt hårlag. Meget lovende. 3.pr. Skal stille både Lotus,Nikita og Pontiac på utstillingen til O/A NVK på Budor 19. mai. Lotus og Nikita er i JK. Pontiac er nå på møre og skal parrast med 2 tisper i dei nærmaste dagane. Dersom nokon er interessert i kvelp, så skal eg videreformidle kontakt. Kommer med ein nermare presentasjon på tispene seinare, men eg kan røpe at faren til desse tispene er den samme som er faren til Trixi, som Nikita og Henny kommer frå!!!!! Den eine er heilsøster til Trixi.

 •  16.04.02: Dette var prikken over i`en. Nikita klarte å komme seg til finalen i Artic Cup og i finalen fekk ho ein velfortjent 4 pr. Dette var ein perfekt avslutning på vintersesongen og turen til Alta var verdt kvar ei krone. Kjempearrangemang!!! Ein prøveledelse som tar vare på deg frå dag 1 og yter mega service. Tusen hjarteleg takk, og da spesielt til Toralf Severinsen. Søstera til Nikita, Henny, var også i finalen med godkjent fuglearbeid frå dag 1. Ho kom desverre ikkje på lista i finalen på lørdag, men ho beviser sin kvalitet på søndag og tar ein ny 1UK. Ho har nå 6x1UK og 2x2UK i vinter!! Premieringsprosent på ca 70%!! Eg stilte også Nikita på søndag. Ho går til tider litt for stort denne dagen, (twinturbo som prøveleder sier)men det resulterer i stand langt ute. Når dommer og meg er ca 100m frå Nikita så lettar det 2 ryper presist foran og Nikita er roleg. Men det blir for langt til at det kan premierast. Tallkarakterer 5556555.

 • ARTIC CUP, kval.: Nikita starter i prima fart, stil og aksjon. Revierer meget godt i store fine slag i god kontakt og vinner slippet mot Pepita meget klart. I neste slipp jakter Nikita energisk i motvind. Stand som holdes lenge. Når fører nermer seg letter ryper presist foran Nikita som roes i oppflukt og skudd og vinner samslipp mot Tara. Til finale. Dommerer: Ingvar Rødsjø og Torger Hetland.

 • ARTIC CUP, fin.: Mot Frøhyd: Frøhyd tar føringen innledningsvis, Nikita overtar føringen utover i slippet med bedre terrengdekning. Nikita over Frøhyd. Rangering mot Pia: Veksler om føringen, settes likt. Pia avsluttes. Mot Rubi: Tar føringen og holder denne over Rubi som utgår. Mot Frøhyd. Veksler om føringen men settes over med bedre kontakt. Med godkjent fuglarb. fra første dag, tildeles Nikita 4.pr. Artic Cup. Tallkarakterer: 5556444 Dommerer: Ingvar Rødsjø og Odd Severinsen

 •  07.04.02: Kvitnykens ATP Nikita fekk seg ein velfortjent 1UK på Mjølfjell søndag. Ho er med dette kvalifisert til Artic Cup i Alta kommende helg og der drar me! Søstera til Nikita, Henny, tok like godt 2x1UK på Hovden denne helga og ho skal også til Artic Cup. Ho har nå 5x1UK og 2x2UK så langt i vinter, knallsterkt!!!!! Mor er Trixi til Henning Staurseth og far er Aasatruas GBB Pontiac. Desse to får også med seg Derbyen. Kritikken til Nikita ser sånn ut:

 • Nikita går i lett fin stil et meget godt unghundsøk. Dekker terrenget utmerket i tett bjørkeli. Viser oss dagen gjennom et søk av ypperste merke. Går stort, revierer fornuftig, ypperlig bruk av vind. Fremdragende samarbeid med fører. Lettført. I siste slipp fester Nikita stand langt ute. Fugl letter, Nikita rolig i oppflukt og skudd. Trekker på, fester ny stand. Får reisingsordre på avstand, djerv og presis reising. Rolig i oppflukt og skudd når rype letter. En hund vi med stor glede i dag tildeler 1.pr UK. Tallkarakterer: 6666444 Presisjon, 1 presis. Reising, 1 djerv Dommerer: Anders Lunde og Knut Steinar Skiple 

 •  06.04.02: Aasatruas GBB Pontiac fekk seg ein 2VK i finalen på Mjølfjell, 36 startende. Han har til nå i 2002 samla seg 16 poeng i Norgescupen!!   

 •  11.03.02:Aasatruas GBB Pontiac har slått til igjen. Denne gangen var det på Hemsedal. 3VK kval., 2 fuglearbeid, 1 godkjent uten reis og eit der fugl lettar på for langt hold, (ca 200 ryper). I finalen starta eg med Mosseborgens CBK Cleo, eigarar er Eirik og Sissel Fuglum, og Aasatruas GBB Pontiac. Gjett kva desse to klarte?? 1 VK m/Cacit på Cleo, 3 fuglearbeid, 2 med reis. Tallkarakterer: 6556444. 2 VK m/res.Cacit på Pontiac, 5 standar, 1 tar makker opp fugl før me kjem nerme nok, 3 ganger lettar fugl før me kjem opp i jaktbar situasjon, men den siste rypa fekk me arbeid med reis på. Tallkarakterar: 6556444. Pontiac vart med dette NJCH!! Cleo manglar berre nokre få poeng, ellers hadde eg gått ned frå fjellet med 2 nye NJCH. Begge to har Våkefjellets Bonso bak seg, bestefar til Cleo og far til Pontiac. For ei Helg!! Det var 10 hundar med godkjent fuglearbeid så denne prøven anbefalast på det sterkeste. Og ikkje nok med at Pontiac gjorde det bra i helga, dattera til Pontiac, Henny tok like gått 2x1UK på Sirdal denne helga!!! Prøvens beste hund!!! Ho blir 2 år 28.09.02 og har allerede 2x2UK og 2x1UK. Eg gratulerer og seier lykke til i Artic-Cup og Derby.


                                             

 •  19.02.02: Cita Dei Lessini fekk seg ein 2AK på Hovden 17.02.02. I samme parti seinere på dagen fekk dattera til Pontiac i frå første parring, Kvitnykens ATP Henny ein ny 2UK. Ho fekk 2UK på Sirdal forrige helg også. Kvitnykens ATP Nikita fekk i ein alder av 12mnd. 3UK på Kongsvold. Det er kun desse to som er stilt på prøve. Det er 100% premiert til nå av dei som er stilt på prøve!!

 • 18.02.02: Næveråsens BSP Thira til Line og Ole Roger Sem har vært på sin første utstilling. Det ble BIR og BIG under valpeshow på Ølen hundeklubbs utstilling. Vi gratulerer og gleder oss til fortsettelsen.

 • 16.02.02: Aasatruas GBB Pontiac fikk 1 VK kval. på Hovdenprøven. To av avkommene i hans første kull er premiert i UK.

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 12:58

så finn hjort

...
09.02 | 12:55

så søt hun er

...
10.04 | 01:29

Vi venter spent!!!!!!!!!!

...
01.02 | 10:20

Sånn ser det ut etter en kolisjon i ett oppdrett annlegg

...
Du liker denne siden