Her er info om tidligere kull og nye kull

Din overskrift

PARRINGAR

Kontrakter for å bruke våre hannhunder får du ved å kontakte oss pr mail.

Nye kull/parringer


Nikki har i dag, 27.02.12, fått løpetid. Ho blir inseminært om ca12- 15 dagar. Valper leveringsklare i juli mnd. Ber om at valpekjøpere som tidligere har satt seg på lista bekrefter pr mail at denne kombinasjonen er fortsatt aktuell.

Only One er nå brukt på 2 tisper. Sjå www.vorsteh.no under godkjente/planlagte parringer for info om tisper. I tillegg skal han brukes på Lady Gaga til Tommy Andersen når ho får løpetid. Dersom desse 3 tispene får normale kull så vil Only bli satt på vent etter disse 3 parringene.

Da har vi bestemt oss for å inseminere Nikki med ikke mindre enn Verdensvinner og Europavinner, Amor od Bube
CH.INT.TR, 15x CACIT, CACT


KV Sognexpressens HTI Nikki er den neste som skal parres. Her blir det enten at eg tar opp igjen nedfrossen sæd frå Pontiac eller at eg reiser til utlandet og parrar henne. Har du lyst på kvelp fra denne tispa så ta kontakt pr mail. 

Only One er nå sjekka ang sædkvaliteten. Han har masse levende sæd, men vetrinær Tord Lien seier at det kunne ha vore bedre fart på dei. Enten kan Only ha hatt ein betennelse eller eit eller anna som har påvirka han i vinter når desse 2 tispene vart parret som gikk tomme, eller at det berre var naturleg at dei gikk tomme. Han var akkurat då under hard trening og utmattelse kan slå ut sædcellene for en kortere periode, seier vetrinærane. Only er i hvertfall testet og det var sædceller uten skavanker, men med litt mindre fart en vanlig. Skal ta en ny test om ca 1 mnd, berre for å sjå om det er noko endring.

ES Sognexpressens BTT Troika er parret og hart fått valp. Det kom 4 stk, men 3 døde innen 2 dager etterpå siden dem kom nesten 1 uke for tidlig. Vi har beholdt ei tricolor tispe. Faren er Preben som eg har trent og ført til 1AK. En meget stødig hanne med tanke på phsyke og gemytt. Han har stor jaktlyst og er etter Fosens C-Donna og Trønderviddas Van Gogh. Troika er etter Fosens C-Tosch og Lillevannets Twist. Dette er linjeavl på Fosens C-Kullet og med tanke på viltfinneregenskapen som var på desse besteforeldre-linjene på begge sider så er vi spente på denne tispa.

KV Sognexpressen ACP Tiara er parret og har fått valp. Her var det 2 valper, men den eine var død når den kom ut desverre. Ei frisk heilbrun-tispe med valpenavnet "Ronja" får nå all melken av Tiara. Faren er vår egen Sognexpressens ENF Only One som vi har brukt ein gang tidligere også. Vi brukte han denne gangen også pågrunn av gode tilbakemeldinger frå første kullet og at Tiara trenger reviering egenskapen til Only. I tillegg er han meget viltskarp hund som vi setter stor pris på når vi jakter.

Only One er brukt på 2 tisper til i vinter som har gått tomme. Han er bestilt på 2 tisper til. Følg med for meir info.
Her er info om tidligere kull


SOGNEXPRESSENS FCS-KULL

(import tispe frå Italia) Cita Dei Lessini og A-Sure (sønn av Pontiac)

Dette kullet er nå snart 7 veker gammalt. Det er noen ledige tisper igjen. Ta kontakt dersom du søker etter ny vorsteher kvelp.

 

Corvette skal nå parres med Jentefjellets Pet til Svein Kvåle. Kommer med mer info om dette. Parres i uke 11.2009

Nikita er nå parra med Tierbua's Frei 11655/00. Frei er bror til Pippi og Perla. Dette er eit bevis for at det er eit meget godt kull. Frei er ein stor kraftig hanne, litt større enn Tsarek som Nikita vart parra med sist gang. Frei har 2 cert på utstilling og er godt premiert. Han er akkurat blitt VK-hund. Eg har stor tru på denne kombinasjonen pågrunn av at Pippi og Pontiac gav meget gode avkom. Nikita er eit halvt ledd vidare, men eg hentar inn litt linjeavl på Irgas blodet sidan Nikita har litt av det på morsida si. Dvs. eg vil befeste Aasatrua's blodet i lag med Irgas blodet. Gemytt og psyke ser meget bra ut på Frei. Eg har sett mykje til søstrene,Pippi og Pærla, og Frei berre befestar det inntrykket eg har av dei to. Algarin var meget aktuell heilt til det kom frem at av 4 røntga avkom er 2 fri og 2 med svak grad. Dette var meget skuffande og eg torde ikkje å ta sjangsen på å bruke han før fleire avkom er røntga. Søskena hans har ikkje gjeve HD på sine avkom. Den eine skal vist vere fri-røntga nå, men har ikkje fått dette bekrefta ennå. Nikita og Frei har parra 3 ganger, den 13.,14., og 15. Kvelpar ventast fødde den 15 juli og ei veke etterpå vil Cita komme med eit nytt kull

Dette er Algarin som er importert frå Finland. Han er nå parra med A-Senta. Ta kontakt med Bjørn Åge Hagen dersom du ønskjer kvelp frå denne kombinasjonen, mob:  91 18 03 16 91 18 03 16 .
Eg kjem til å leggje ut stamtavla hans og resultata hans frå jaktprøvar i denne veka. http://home.no.net/rbren/algarin_stamtavle.htm

Her er link til heimesida til dei forrige eigarane i Finland:http://netti.nic.fi/~konkoira/eng_algarin.htm

Her er link til jaktprøveresultata hans:http://netti.nic.fi/~konkoira/allukaer.htm Han har 3x1 pr i vinnerklasse og 1AK. På utstilling så har han cert og han er og så Junior World Winner i 98!!

Algarin med nokre av sine premiar.

Winter hunting delights in high mountains in Lappland

Algarin i intens stand.

Allu, September 1998

Algarin i 1997

Lotus har akkurat nå vore på Møre og parra Frida som er søstera til Trixi. Første kullet til Frida med Pontiac gav mange gode jegerar der A-Sure er den som til nå har lykkast best på prøvar med kjemperesultat så langt.

Dette er Frida som Lotus er parra med, Reg.nr.: 18740/98 (Sørøya's BGR Tausa-Moritz Vom Westermoor) Ta kontakt med Johnny Tjersem på :  71 18 45 26 71 18 45 26 eller  95 78 53 01 95 78 53 01 dersom du ønskjer kvelp etter denne kombinasjonen. Frida-Pontiac gav meget gode og lettdresserte jegerar med godt gemytt. Regnar med at Lotus vil gje mykje det samme som Pontiac, kanskje litt rolegare kvelpar.

Lotus skal brukast på Cita på neste løpetid, ca 3 mnd. Vetrinær har bekrefta at ho kasta kvelpane forrige gang, mest sannsynleg for at ho har hatt noko i tarmen som har hindra næringsopptaket. Dette vart oppedaga på røntgenbilde ca 1 veke etter at ho skulle ha komme med kvelper. Ho fekk kontrastvæske med avføringsmiddel og dagen etterpå var ho seg sjølv igjen.

Tiara kjem til å bli parra i Juli mnd. H-ED er aktuell, men eg ser etter fleire hannhundar pågrunn av at H-ED er på vent i avlssammenheng. (Utredningshanne)

Nikita kjem til å bli parra på første løpetid sidan ho har venta så lenge med løpetiden. Ho skulle ha komme i februar/mars, men har ikkje starta løpetiden ennå. Hanne som er aktuell er ein nyimport frå Finland som eg sjekkar ut. Det som er meget interessant er at bror til Moritz som er bestefar til Nikita ligger på Algarin si stamtavle. Desse 2 brødrene fekk i ein test i Tyskland på nasen sin det beste resultatet + 2 til frå samme kull. Dette er meget spesielt og eg har tru på denne blodslinja for å få meget gode viltfinnere. Eg ser her og etter andre alternativ. 

Er du interessert i kvelp frå nokre av desse parringane skal du ta kontakt slik at du blir satt på lista allerede. Mob:  909 62 909 909 62 909 eller kveld:  57 67 49 40 57 67 49 40 .

 

Corvette er i dag henta på Gol til parring på Pei Fang Carmen, reg.nr.:19648/01, til Arnt Honningsvåg i Stryn. Denne tispa er ikkje jaktpremiert, men kommer frå eit meget bra kull. Ein av stjernene i dette kullet er Pei Fang Lotta som har gjort det meget godt på prøver. Eg likar egenskapane deiras og syns at kombinasjonen med Corvette er spennande. Eg skal oppdatere så snart som dei fysisk har parra. Har du lyst på kvelp etter denne kombinasjonen så ringer du til Arnt på tlf:  57 87 14 15 57 87 14 15 eller  411 00 281 411 00 281 .

Dette er kvelpane etter Pei Fang Carmen og Corvette.

Corvette skal ut på sin andre parring i romjula. Eg skal oppdatere med navn på tispa og eigaren når alt er klart. Cita og Lotus parra 21.,22. og 23 desember, så nå er det berre og vente.

    

Lotus og Cita har i kveld, 21.12.04 parra. Sjå tilskuerane bak. Dei skal tidleg krøkast!!

 

Nye parringar vil bli annonsert her så fort som muleg når dei er bestemt. Det som me antar kjemmer til å skje er at KV Pontiac skal få sine siste parringar denne sommaren og dette blir gjennparringar. Trixi som er mor til Nikita skal parrast på seinsommaren. KV Lotus vurderar me å bruke på søstera til Trixi, Frida som avla meget godt med Pontiac. Lotus skal bli brukt på 3-4 tisper og så vil me avvente resultatet før me brukar han noko meir. Corvette er no klar til å brukast i avl og er allerede bestilt til ein parring. Me vurderar 2 nye kull til hausten, men har ikkje bestemt oss for hannhundar. Tispene som eventuelt skal ha kull er Italienske Cita Dei Lessini og Lillevannets Twist. Desse to hadde kull samtidigt i fjor også. Cita sine avkomm frå første kullet har allerede begynt å vise meget lovende takter og andre kullet gjere det meget godt på kvelpashow. Alle har meget godt gemytt. 3 i kullet etter Twist og Tosch vart stilt ut på kvelpeshow i Bergen og alle fekk meget gode kritikker og 1.pr. Me kjem tilbake ang. tidspunkt for løpetid/parring og korleis hannar me har valgt ut. Dersom dere er interessert så send ein mail eller brev så skal me sette dere på liste med ein gang. Her er Corvette etter utstillingen i Bergen.

1.AK, CERT, BHK,BIR og 4BIG Lone i Bergen 07.06.04

Her er Steffi, reg.nr: 05724/95 og Corvette etter at dei vart beste hunder i AK og UK i vinter. Steffi har fått løpetid nå og parring skal skje ca 19-21 juni. 


Anders Eide Hetlevik sin ES Steffi ble kåret til beste AK-hund og Robert Brenden sin ES Corvette ble beste UK-hund. Tlf. nr til Anders er: priv.:  56 14 35 23 56 14 35 23 og mob.:  95 04 60 23 95 04 60 23     Oppdateringar kjem fortløpande om når dei har parret og eventuellt når kvelpar er leveringsklare. Dette er ei meget spennende tispe som Corvette får sin første parring på. I sitt første kull så kom det jaktlig frem eit kanonkull. Ho er ein djerv reiser og meget utholdende. Denne kombinasjonen seier eg ja til før eg trur det blir hunder med god psyke/gemytt. Foreldrene er djerve i fugl, noko som ES rasen trenger å forbedre seg på. Begge to er eminente viltfinnere. Kombinasjonen bør gje god reviering i søksopplegget. Eksteriørmessig så er begge godt vinklet og kombinasjonen kan gje alle tre varianter, brun/kvit, svart/kvit og tricolor. Me kjem kanskje til å beholde ei tispe sjølv, men har ikkje heilt bestemt oss pågrunn av antall hundar som me allerede har i kennelen. Denne kombinasjonen har me stor tru på. Mvh Robert

 

Nikita og Tsarek etter endt dyst!!

Nikita har løpetid og er no sendt nord til Gunnar og Tsarek. Dei har parra 5 ganger.. Er du interessert i kvelp så ta kontakt via mail eller tlf: 57674124  mob:  909 62 909 909 62 909 Denne gangen prøver eg på naturleg parring sidan ho fekk livmorsbetennelse sist gang. Det ser bra ut denne gangen. Ho fekk 7 kvelpar. 6 er solgt/levert og den siste avventar me litt med. Han blir gjeve bort når tiden er inne.

                                            NIKITA                                                            TSAREK

 

Nikita fekk livmorsbetennelse og gjekk tom, men Donna(Cita) har tatt seg. Ho er inseminert med Lille Ra. Eg fekk dette godkjent og valgte da å prøve Lille Ra på begge tispene. Tsarek blir truleg brukt på Nikita til vinteren. Skal få litt meir info på valpene etter Tsarek. Første kullet til Donna tegner veldig bra med tanke på jaktlyst og viltfinneregenskap. 6 valper er allerede felt ein del fugl for, 4 tisper og 2 hanner. 2 tisper og 1 hanne er rønget med 2 ganger A hofter. Dette lover bra for blodet som Donna kommer med frå Italia.

Tsarek i fin stand. Dette må vere i oppkøyrsla til Gunnar "Knuppen" Knoph!!

Som dere ser så må dei ha det lett på Senja. Rypene går rundt husa, ihvertfall i oppkøyrsla!!!

Pippi fekk 7 kvelpar, 2 hannhunder og 5 tisper. Cita fekk 6 kvelpar, 2 hannhundar og 4 tisper. Alle er solgt. Twist fekk 6 kvelper, 3 hannhundar og 3 tisper. 

 

 

 

Amor od Bube CH.INT.TR, 15x CACIT, CACT

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.02 | 12:58

så finn hjort

...
09.02 | 12:55

så søt hun er

...
10.04 | 01:29

Vi venter spent!!!!!!!!!!

...
01.02 | 10:20

Sånn ser det ut etter en kolisjon i ett oppdrett annlegg

...
Du liker denne siden